גמילת לילה? משונה מאוד...

לבנה123

New member
גמילת לילה? משונה מאוד...

אחרי שהחלטתי שאני "יורדת מזה", ושמצדי שתשאר עם החיתול בלילה גם בגיל 4, יורשת העצר (בת 3 ו-3) החליטה אתמול שהיא רוצה לישון עם תחתונים. הסברתי לה שהמשמעות היא שאם יש פיפי הולכים לשרותים גם בלילה, ושאני מוכנה להדליק לה שם בלילה את מנורת הדורה שלה, והלכנו לישון אחרי פיפי שעשתה בשרותים לפני השינה, ואחרי שהיא ביקשה לשתות לפני השינה (לא הצעתי, אבל היא מאוד רצתה). אז למה משונה?...משום שהילדה קמה כאילו יבשה. התלהבנו ופירגנו, ואז הרחתי פיפי. התברר שדווקא עשתה, וזה פשוט התייבש. זה לא העיר אותה, ומבחינתה היא ישנה בלי חיתול וקמה יבשה, גם אם עשתה בעצם במיטה. מה זה??? לזה לא ציפיתי...איך מגיבים? מה עושים היום? אמרתי לה בינתיים רק שאני חושבת שלא כדאי לשתות לפני השינה הרבה. רעיונות? תובנות? אניבודי?

אפרת12

New member
זו שאלה מאתגרת...

הרי הבעיה בהרטבת לילה, היא שהילד לא מרגיש שזה מגיע. בכלל. אם ניקח את הפרטי שלי - הוא מרטיב לעתים בלילה, אבל מרגיש מיד. היא צעירה, וממש לא כדאי להכניס אותה לקטגוריה של "מרטיבת לילה" - כי היא פשוט לא. או שהיא עדין לא בשלה, או שהיא "בהרצה". אני חושבת שאם היא רוצה - תני לה להמשיך לנסות. לא לשתות הרבה לפני השינה - זה רעיון מצוין. אני מניחה שאם היא עדין לא בשלה, אז יגיע היום שבו היא לא תתעורר כל כך יבשה, ואז היא תוכל להבין - לכאן או לכאן. וחוץ מזה - הם עושים הרבה דברים שאנחנו לא מצפים להם, לא ככה? זה כל הקסם
...

אולי זה דוקא יעודד אותה ויחזק אותה?

הייתי מנסה עוד לילה ואז רואה מה קורה. או, לחילופין, באה לישון בת"א, בלחות שלנו זה לא יתייבש כ"כ מהר

ellieg

New member
גם אצלינו

שירה שהיא מרטיבה מתוך שינה לא מרגישה (היא ישנה כמו בלוק). איך הייתי מגיבה במצבך: 1. כן לציין שהיה הרטבה. בד"כ אצלינו מחליפים סדינים ביחד אז זה ממחיש ההרטבה. 2. לא נורא, מחר את תתעוררי לשירותים. 3. הייתי נותנת לה עוד צ'אנס של כמה ימים. 4. אם הכמה ימים לא עובדים אז הייתי חוזרת לחיתול בלילה עם הבטחה של : אם היא כמה יבשה נוריד שוב את החיתול. מכירה עוד ילדים שמרטיבים בשינה ולא מרגישים.(שלא תחשבי שהיא היחדיה)

נרי כ

New member
אין לי מושג.

אנחנו תקועים חזק בשלב הרצון לישון בתחתונים, חוסר המוכנות לוותר על שמונים בקבוקי מים בלילה, והאמירה המתוקה: "אבל אני רוצה לקום בתוך שלולית של פיפי". אני מציעה לרוץ על זה עוד קצת, ומצד שני, מקנאה בלחות הירושלמית הנמוכה. בתל אביב אין מצב שזה היה מתייבש ככה.

זה יעבור פתאום.

תמרה היתה ככה עד שפתאום התחילה להתעקש על התחתונים, וזה היה לה מספיק חשוב כדי להבטיח שלא יברח לה (!?). ואכן - לא ברח
כששאלתי אותה, היא הסבירה לי שב"תחתוני לילה" (ככה כינינו את הפולאפס) לא היה אכפת לה אם ברח, ובתחתונים היא לא רוצה שיברח כדי שדורה (שעל התחתונים) לא תירטב...

לבנה123

New member
../images/Emo26.gif עדכון לילה שני -

שוב קמה רטובה. שוב כאילו כלום. ניתן לזה עוד לילה אחד, ונחזיר חיתול נכון?

לבנה123

New member
תודה...אנחנו איתם כבר זמן מה...

החלטתי שהמטרה היא לא "לקום יבשה", שהרי את זה היא מצליחה...אלא "לקום בלי ריח של פיפי". אולי אם זה יהיה הקריטריון - זה ילך? נראה הלילה...

לבנה123

New member
לא. אני יודעת שהיא הרטיבה. אבל היא לא עסוקה

בזה... מה שכן - זה הרבה פעמים נראה שזה היה הפיפי של הבוקר בפולאפס...

../images/Emo207.gif בענייני גמילה -

תמרה בת שנתיים ותשעה חודשים, גמולה ביום כבר מעל חצי שנה, בתקופה האחרונה גם בלילה. ביומיים האחרונים יש לה המון פספוסים. המון. ולא מתוך כוונה או רצון למשוך תשומת לב - היא מכריזה שיש לה פיפי ואחרי חצי דקה יש שלולית מתחתיה, לפני שהיא מספיקה להגיע לשרותים, ולפעמים גם 10 דקות אחרי שעשתה פיפי בשרותים. אתמול היו לה 6-7 פספוסים, היום (עד עכשיו) 3-4. היא מבואסת מזה וגם לי זה לא ממש כיף. התחושה שלי שזה מהמזגנים - התקינו מזגן חדש, נוסף, בגן שלה וממש קר שם. יכול להיות? מישהו נתקל בכזו תופעה?

לבנה123

New member
מה עם לנסות להלביש אותה יותר חם לגן?

לא יודעת איך במרכז, אבל בימים האחרונים שלחתי את נועה לגן עם חולצה ולא גופיה, ונעלי בובה עם גרביים במקום סנדלים . ומה עם להזכיר לה קצת יותר? בגן, כלומר...

הנערה לובשת שמלות בלבד

ובגן, הדבר הראשון שהיא עושה זה לחלוץ סנדלים (הילדים אוהבים להתרוצץ יחפים).

נטעטע

New member
לבדוק עניין בריאותי

אולי דלקת? ולהבהיר לגן שמזגנים שמים על 25 מעלות. שונאת שמקררים יותר מדי.

איך יודעים אם זו דלקת?

לא כואב לה כלום. ובגן אני מזכירה כל בוקר... היא ישנה מתחת למזגן, ולא מוכנה לעבור לישון בצד השני כי היא רוצה לישון בין שני החברים הכי טובים שלה.

בד"כ זה מזגן או בריכה.

גם זיו רגיש מאוד בימות הקיץ בעיקר בגלל מזגנים וביקורים תכופים מדי בבריכה. לאחרונה קרה שהוא פיספס כמעט כל לילה (מה שלא אופייני לו), עד שסגרתי מזגן בלילה והורדתי את מינון הבריכה והתופעה נעלמה.

מאז גמילת הלילה שלה היא ישנה בלי מזגן

אני צריכה להקפיד יותר על ענין המזגן בגן (ואולי עכשיו, עם כל הפספוסים האלה, הם יבינו לבד את הרמז וגם יפנימו
)

Navva

New member
בכל מקרה היתי עושה תרבית שתן, רק כדי לשלול

זו באמת לא בדיקה כואבת, רק דורשת שת"פ מתמרה לעשות שתן ראשון לתוך צנצנת סטרילית מקופ"ח. רגע, אין חופש מהגן? אולי תלבישי לה מתחת לשימלה טיצים קצרים. אילו 2 הא"ג שלי, בור מי שמחזיקה בבית תמיד צנצנת או 2 לתרבית. כל עיקצוץ, או הליכה דחופה, אני מתיצבת על הבוקר עם צנצנת אצל רופאת המשפחה לקבלת הפניה לבדיקה.

Navva

New member
לגבי המזגן

נזכרתי, בשבוע שעבר מתן ואני עשינו קניות בסופר. המיזוג היה מאוד חזר, והוא ביקשתוך שעה וחצי 3 פעמים ללכת לשרותים (אני "רק" פעמיים). ומתן בעל "שלפוחית הברזל", יכול להתאפק זמן רב (לטוב ולרע, אבל זה נושא לשרשור אחר). אז יש יותר ממשהו בנושא המזגן.

למעלה