גמילת חתול מארגז חול

גמילת חתול מארגז חול

שלום,

לפני כשבוע וחצי הבאנו חתלתול חדש, בן כמה חודשים. את רוב השבוע הראשון הוא בילה בחדר האמבטיה עם ארגז חול לא אטרקטיבי (כמות קטנה של חול).
באחד או שניים מהימים השארתי אותו בחדר אחר, ואתמול קלטנו שהוא עשה בימים האחרונים צרכים על מיטה שיש שם שהיו זרוקים עליה מליוני דברים. היום ביליתי שעות בלזרוק ולנקות ולכבס...
שלשום בלילה העברנו אותו לחדר השינה שלנו (החדרים סגורים כי יש כלבים וחתולות ורוב הדיירים לא מתים על השאר), שהוא החדר העיקרי של חתולה שנמצאת חצי יממה בחוץ, וממנו יש גישה נוחה לחצר (כמה מפלסים בין החלון למרפסת מאפשרים לצאת ולהיכנס בקלות גם לחתול קטן והוא יוצא ונכנס כאוות נפשו - יש גינה פצפונת ואפשרות לצאת ממנה החוצה לשטח ציבורי עם חול ועצים). ביומיים האחרונים הוא היה בעיקר בחדר השינה שלנו - לא החזרתי אותו למקלחת בשום שלב כי לא רציתי שימשיך להשתמש בארגז החול אלא שיתרגל לצאת.

עכשיו גילינו שהוא שוב עשה צרכים, הפעם בחדר השינה על כרית של הכלבה (עשה קקי, לא יודעת אם גם השתין). מה הקטע? הוא לא אמור להעדיף באופן אינטנקטיבי לצאת ולעשות צרכים על אדמה? הוא יוצא החוצה בחופשיות, אין פה בעיה של מגבלה פיזית.
יש הצעות כיצד להתמודד עם זה?

אשרה.

אהה ואולי צריך לציין

הוא בילה המון שעות גם על המיטה עליה עשה צרכים וגם על הכרית של הכלבה. הוא ישן שם הרבה זמן וגם סתם רבץ שם. הייתי בטוחה שחתולים מעדיפים לא לעשות צרכים קרוב למיטה של עצמם...

Yukita

Active member
מנהל
עצתי

לא לכפות. לשים ארגז חול. אם במהלך הזמן יתרגל להעדיף את החוץ, אתם תמצאו ארגז נקי. להעלים את הארגז אינו דבר נכון לעשות, וגם לא להפוך אותו ל'לא אטרקטיבי'. הפעולות הללו הן יופי של דרך למי שמעוניין בהופעתן של בעיות התנהגות...

אני מודה לך מאוד על ההתייחסות להודעה שלי :)

לצערי, ההצעה שלך אינה ישימה אצלנו בבית: החדר היחיד בו לאריה (החתול) יש גישה החוצה הוא חדר השינה שלנו, ואני לא רוצה לישון בחדר עם ארגז חול, וגם אין בו מקום לארגז חול.
החדרים לא יכולים להיות פתוחים כך שארגז החול יהיה נגיש לאריה וגם היציאה החוצה - גם כי אני עדיין לא סומכת על הכלבים שלא יפגעו בו והם ביחד היום רק תחת השגחה, וגם כי אחת הכלבות אוהבת במיוחד לאכול צואה - שזה גם ממש לא בריא (ועוד עם החול! שהוא פשוט אבנים קטנות עם כימיכלים! תפסתי אותה מנשנשת מהארגז שלו וכל הפרצוף שלה מלא חול חתולים!) וגם ממש מסריח. כלומר, צריך לבחור בין גישה החוצה, לבין לחיות סגור בחדר האמבטיה רוב היום.

חוץ מזה שאני גם לא רוצה לתת לו אופציה מה להעדיף. אין לי בעיה לחיות איקס זמן עם ארגז חול אבל חייב להיות דד-ליין. אנחנו בדירה קטנה עם הרבה חיות, כל החדרים סגורים, המקלחת שלנו מסריחה עכשיו בטירוף והרצפה שלה מלאה חול חתולים - אלה חיים מאוד לא נעימים.

אשרה.

נ.ב. - למען הסר כל ספק, לא הפכנו את הארגז בכוונה ללא אטרקטיבי. לא תכננו לאמץ את אריה, אספנו אותו בספונטניות מיום אימוץ של אס או אס ביום שבת והחול היחיד שהיה לנו היה שאריות של שקיות מפעם עם קצת גזרי נייר עיתון. השתמשנו במעט שהיה, ולא קנינו עדיין חדש כי לא תיארנו לעצמנו שתהיה בעיה ברגע שיקבל גישה חופשית החוצה.

Mידאס

New member
אז מה את רוצה?

צר לי שאני כותב לך את זה, אבל תאכלי את הדייסה שבישלת.

את כותבת שאתם חיים בדירה קטנה עם המון בעל חיים ובכ"ז בחרת להכניס הביתה בע"ח נוסף. כמובן שהכוונה מבורכת, אבל אני חושב שהיית צריכה לחשוב טוב-טוב לפני שהכנסת הביתה עוד חתול. כי מה קרה פה בעצם? את לא מסוגלת להתמודד עם המצב החדש, מקצה "דד לין" לגור שלא יודע שום דבר מהחיים שלו, לא נותנת לו מקום נורמלי לעשות בו צרכים (סליחה אבל שאריות חול מעורבבות בגזרי עיתון זה לא להיט) ואח"כ מתפלאה שהוא מחרבן לך על המיטה.למה את חושבת שהוא ישמח לצאת החוצה? ומי אמר לך שירצה בכלל? ואם יצא, מי מבטיח לך שיחזור? נראה לי שאת יותר מדי "על קוצים" ואין לך סבלנות.

אני לא מכיר את הדינמיקה בתוך הבית, או איך הדירה שלך מסודרת ולכן קצת קשה לי להציע לך עצות שהן פרקטיות, מעבר לזה שאת צריכה קודם כל לספק לחתול הקטן מקום נורמלי לעשות בו צרכים (שזה אומר ארגז חול + חול חתולים, ולא איזו חלטורה), מבלי לכלוא אותו בשום חדר.

לגבי הכלבה שאוהבת לאכול קקי - מציע לך לגשת איתה לוטרינר בבהילות. אכילת צואה היא איתות על מצוקה תזונתית בד"כ.

בהצלחה, והכי חשוב: לא להתייאש ולא להיפטר מהחתול החדש!

ארמורגם

New member
אין בעיה

פשוט תסבירי לאריה שלמרות שאתם גרים בדירה קטנה עם בעלי חיים נוספים ודיירים שלא אוהבים בעלי חיים, בכל זאת החלטתם להכניס עוד בעל חיים הביתה, ולכן עליו לשנות את התנהגותו החתולית כדי להתאים את עצמו לחיים אתכם. אם אריה חתול הגיוני, הוא יבין.
&nbsp
עכשיו כשהוצאתי את זה, אני מתנצל על הנימה הצינית ומקווה שלמרות הנוסח תביני שאתם עושים לו עוול. אם אין לכם אפשרות להחזיק בארגז חול, אז לא לוקחים חתול! בטח שלא לוקחים בעל חיים בהחלטה ספונטנית. בעל חיים זו אחריות לשנים רבות, וכמו (שאני מקווה) שאתם לא עושים ילד בספונטניות, ככה גם יש להיערך להבאת בעל חיים. זה כולל לספק לו את כל הצרכים שלו. במקרה של חתול זה אומר ארגז חול, עמודי גירוד, וכמובן אוכל מותאם ומים זמינים תמיד. זה המינימום, ואם אין אפשרות לספק את אלה, אז לא לוקחים חתול.
&nbsp
ועכשיו תשובה יותר ממוקדת לבעיה שהצגת. עניין הצרכים בחתולים הוא מורכב מאוד. הרבה בעיות התנהגות מתפתחות בעניין ארגז החול. אבל לפני שהבעיות האלה מתקבעות החתול בד"כ מסמן לנו שמשהו לא בסדר ושאנחנו צריכים לפעול. הבעיה שאנחנו לרוב לא מבינים את הסימנים האלה, וכך הבעיה מתקבעת. במקרה שלך, עשיית צרכים על המיטה היא הסימן. החתול מדבר איתך, וככה הוא מעביר לך מסר שיש בעיה בארגז החול שלו, ושכדאי שתטפלי בה בהקדם, אחרת ההתנהגות שלו תתקבע ויהיה הרבה יותר קשה לגמול אותו מעשיית צרכים על המיטה.
&nbsp
לגבי עשיית צרכים בחוץ, חתול לעולם לא יעשה צרכים במקום בו הוא לא מרגיש מוגן. בהמלך עשיית הצרכים החתול חשוף ופגיע, ולכן אם יש חשש אפילו קטן ביותר, החתול לא יעשה צרכים במקום כזה. לכן ההתנהגות של החתול שלך הגיונית: בחוץ מסוכן לו מדי, אז הוא מעוניין לעשות בבית, אבל בבית אין ארגז חול, אז הוא הולך על הדבר הטוב הבא שהוא מוצא: המיטה.
&nbsp
ההמלצה שלי: תחזירי במהרה את ארגז החול כדי לבנות לו את הביטחון העצמי, ועם הזמן הוא יצבור ביטחון גם בחוץ וסביר שיזנח את ארגז החול. בכל מקרה ארגז החול צריך להיות מתוקתק ותמיד נקי ומזמין, אחרת הוא שוב יחפש אלטרנטיבות. אם את חוששת מלשים ארגז חול בחדר שלך, אז יש פתרונות. שימוש בחול איכותי (כדוגמת Ever Clean) ימנע הפצת ריח, ושימוש בשטיח ביציאה מהארגז יפחית את פיזור החול.

meedas

New member

מסכימה עם הכל

וואו, אילו תגובות גועליות, תוקפניות וחסרות רגישות

כמה מתסכל שהחלטתן\ם לתקוף אותי על שהכנסתי עוד יצור חי הביתה למרות הקשיים, במקום להסתכל על התמונה הגדולה: עדיף ליצור המתוק הזה לחיות אצלנו בבית, למרות כל המגבלות, מאשר בכלוב במכלאה. אני חושבת שבסך הכל, עשיתי מעשה חיובי ולא שלילי. הלוואי שיותר אנשים היו עושים את זה.
אז יש מגבלות, וכדי להתמודד איתן ביקשתי להתייעץ ושתעזרו לי לחשוב - שיתוף פעולה, דיאלקטיקה, וכל זה... מה השגתן כשעניתן באלימות ובציניות כזו?

Lhuna1

New member
ההתקפה היתה מוגזמת גם בעיני

סה"כ עשית מעשה טוב מכוונות טובות ואני לא חושבת שזה הגיע לך

לצערי יתכן שאת מחפשת פתרון אידיאלי שלא בהכרח קיים... אני מקווה שכן תסתדרו איתו בסוף.

Yukita

Active member
מנהל
אני לא חושבת שתקפו אותך

כמובן שהכל בעיני המתבונן, ואם נפגעת איני יכולה להפוך את זה ל"לא נפגעת".
&nbsp
אני מקווה שאני יכולה להסביר שאני מאוד נרתעת מהיאחזות בעצם האימוץ כסיבה לא לקבל ביקורת. אצלי בבית יש חמישה בעלי חיים, אבל אם אעשה משהו שלא טוב להם - זה לא ישנה מה עשיתי עבורם קודם, עדיין מה שלא טוב להם יפגע בהם. אני בטוחה שאינך מתכוונת לעשות משהו שפוגע, ולכן אני מבקשת ממך להיות פתוחה להניח רגע בצד את תחושת העלבון ולשקול את מה שכתבו לך, את ההסברים לגבי הפסיכולוגיה של החתול, הצרכים שלו והדברים להם הוא זקוק, גם אם הדברים האלה לא ממש מתאימים למה שהיית רוצה שיהיה באופן אידיאלי.
&nbsp
אני נוטה לחשוב שאריה לא ירגיש בנוח בשלב זה עם ארגז חול בחוץ. אם כן התחיל לעשות צרכים בארגז שהנחת על אדן החלון, זה כמובן טוב - אבל אם לא, אנא אל תתעקשי מדי. הוא לא נמצא אצלכם הרבה זמן. גם אם מתישהו בהמשך ירגיש מוכן לעשות צרכים בחוץ, כרגע לא צריך לדחוק אותו למקום שבו הוא מרגיש שהוא מוכרח להשתין על מצעי המיטה.

Yukita

Active member
מנהל
מסכימה ומוסיפה

אם יש לכם, בני האדם, קושי עם ארגז חול בבית, אפשר לנסות למצוא דרכים לצמצם את המפגע - פשוט צריך לזכור שזה לא בהכרח כולל העלמה מוחלטת של ארגז, כי עם כל הכבוד לאילוצים שלכם, גם לחתול יש אילוצים משלו.

כבעלת כלבים, אני מבינה את נושא אכילת הקקי, גם הכלבים שלי עושים את זה אם מאפשרים להם (דבר רגיל לגמרי אצל כלבים, יש דיונים אינסופיים בפורומים שונים על השאלה "למה כלבים אוכלים קקי" אבל בסופו של יום זה כנראה מסתכם ב"כי הם רוצים"). יש כמה דברים שניתן לעשות בנסיון לצמצם את הבעיה הזו וגם בעיות אחרות.

1. פיתוח הרגלי נקיון מחמירים בכל הנוגע לארגז. אני מפנה תוצרת מארגזי החול אצלנו פעמיים ביום, בבוקר ובערב. אם אני שם ויש פיקוח, אין בעיה לתת לכלבים להסתובב ליד הארגזים, אבל אם אני יודעת בראש שדעתי תהיה מוסחת בצורה גלויה מאוד לעיני הכלבים - לדוגמא, כשאני שוטפת רצפה בבית והכלבים נשלחים לאזור שליד ארגזי החול כדי להמתין שאסיים - אני מפנה עוד פעם תוצרת בדיוק לפני כן. חול איכותי עוזר מאוד מבחינת ניטרול ריחות, ויש מי שמוסיפים דברים כמו טלק או פחם פעיל לניטרול נוסף של ריח. בניגוד למה שאפשר לחשוב מהכתוב לעיל, אני לא מבלה את ימיי ולילותיי בניקוי ארגזי חול - מדובר בפעולה של כמה דקות ולא יותר.

2. באופן הדרגתי, לעבור לארגז חול סגור. צריך להיות סבלניים בעניין הזה, ולדעת מראש שלא כל חתול מקבל זאת בברכה - אבל רובם בהחלט כן יוכלו להסתדר עם ארגז חול סגור.

לצורך הענין, קונים ארגז חול סגור, אבל בהתחלה מפרקים אותו כך שנשאר רק החלק התחתון שאותו מניחים כארגז חול פתוח. אחרי שהחתול הולך לשם בלי בעיות במשך כמה ימים (ולא רק פעם - פעמיים! צריך לוודא שהחתול באמת מרגיש שהוא מעדיף לעשות שם!), מרכיבים את החלק העליון אבל בלי הדלת (שאותה מפרקים). אחרי כמה ימים נוספים, מנסים עם הדלת, עדיף בסופ"ש כשאתם בבית ויכולים לראות אם החתול מפחד לעבור את הדלת. אצלנו, הדלתות נשארו מפורקות - אבל עם סבלנות וזמן סביר להניח שתוכלו להרגיל את אריה לארגז חול סגור עם דלת. זיכרו - המפתח כאן היא להתחשב בו, בצרכים שלו ובפחדים שלו, ולא למהר לכפות עליו משהו שלא מתאים לו.

3. בנוסף, או במקום, סעיף 2 אפשר אפילו לשים את ארגז החול בתוך רהיט, בסגנון הזה: [URL]http://4mycat.wordpress.com/%d7%9e%d7%a1%d7%aa%d7%95%d7%a8-%d7%9c%d7%90%d7%a8%d7%92%d7%96-%d7%a6%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%9d/[/URL]

אם יוצרים מתחם שבתוכו מונח הארגז כך שהכלבים לא יכולים להגיע אליו, זה יאפשר לכם להשתמש גם בחדרים נוספים בבית כמקום לארגז ולא רק בחדר השינה שלך.

אצלנו, זמן רב ארגז חול אחד היה אצלי בחדר השינה. כיום שני ארגזי החול נמצאים במרפסת, שאליה מובילה דלת חתולים החוצצת בין חדר השינה שלי לבין המרפסת. דלת החתולים היתה שם גם כאשר הארגז היה אצלי בחדר, אבל העברתי את הארגז למרפסת אך ורק כאשר הייתי בטוחה במיליון אחוז שכל החתולים מרגישים נוח במעבר בדלת. אי.טי. שלי פחד מהרעש של הדלת והתקשה לעבור בה באופן סדיר במשך שנתיים-שלוש, אבל כיום הוא מרגיש בנוח. נוניו הצעיר לא פוחד מכלום
והוא למד כבר בגיל חודשיים- חודשיים וחצי לעבור הלוך ושוב בדלת ללא בעיות. כל אחד ודרכו, כל אחד ואפיו - צריך להתנהל על פי האינדיבידואל.

אגב, גם בכלבים זה ככה. כבעלת כלבים ודאי יצא לך לראות שגם אם את מאוד רוצה, יש דברים שבהם תצטרכי להתפשר לעומת הצרכים של הכלב הזה או הכלב השני

Lhuna1

New member
מסכימה עם הכל, רק על דבר קטן רציתי להעיר

"ועם הזמן הוא יצבור ביטחון גם בחוץ וסביר שיזנח את ארגז החול"
- יכול להיות שזה יקרה, אבל לא לבנות על זה.
החתולה שלי מעולם לא זנחה את הארגז, למרות שיש לה גישה החוצה מספר פעמים ביום, כמעט מתי שהיא רוצה.

אם הוא כבר יוצא וחוזר באופן חופשי

שימי לו ארגז חול בחוץ, שיהיה לו שם מיד ביציאה מהחדר (הסידור שתיארת, זה עם המפלסים בין החלון והמרפסת שאמרת שהוא עושה). למרות שיש לו שם אדמה נגישה - כנראה שהוא עדיין מעדיף ארגז חול.

תודה רבה

החשש שלי הוא שחתולים מבחוץ יימשכו לריח של החול (שזה בעצם מה שאמור לקרות עם המוצרים האלה, לא?) ואז ייכנסו וישתלטו ואולי יובילו לחוסר בטחון שלו במרחב שלו. או שהריח המושך של החול פחות דומיננטי כשהוא בחוץ ויש הרבה גירויים אחרים?

קשה לי להאמין שזה יקרה.

הארגז יהיה בעצם בתוך המרפסת של הדירה אם הבנתי נכון? כלומר אם חתולי רחוב לא פלשו לאזור הזה עד עכשיו (ניחוחות של מזון וכו') - אין סיבה שדווקא ארגז חול יעשה להם את זה. אם יקרה - תוציאי את הארגז משם, הוא לא ממוסמר לרצפה

צודקת בהחלט!

תודה רבה על העצות.

בינתיים ארגז החול על עדן החלון עם חול חדש, וביממה האחרונה הוא לא עשה צרכים בפנים. אנסה להרחיק את הארגז כל פעם קצת, אולי עדיין חסר לו בטחון עצמי בחוץ, למרות שהוא יוצא החוצה בקלות.

למעלה