גמילת גורים

zooom360

New member
גמילת גורים

האם לפני שלוקחים גור מאימו צריך לעשות תהליך גמילה מחלב אם? איך? או שאפשר פשוט לקחת את הגור ולא צריך לעשות תהליך גמילה? מדובר על גורי כלבים.

תשובה

מאד כדאי לגמול באופן הדרגתי. זה בדרך כלל תהליך טבעי, וצריך פשוט לאפשר לגורים גישה למזון גורים. בהתחלה לשים מזון מרוכך במים, ועם הזמן לאפשר גם מזון יבש. בשהם אוכלים יפה את היבש - לא צריך יותר לרכך. כדאי להתחיל את החשיפה למזון מגיל 4 שבועות בערך, ואם לא מתחילים להתעניין - להפריד את האם מדי פעם למספר שעות באופן הדרגתי. הפרדה מהאם באופן אידאלי (מסירה) רק בגיל 7-8 שבועות

zooom360

New member
../images/Emo51.gif רבה... ../images/Emo207.gif מקלחות לגורים

למה בעצם אסור לרחוץ גורים בגיל צעיר? ולמה אסור לרחוץ אותם וגם כלבים בוגרים בסבון לתינוקות? ומאיזה גיל כן אפשר לרחוץ אותם? אפשר רק עם מים לפחות?

למה כן לרחוץ??

בעקרון אני ממליץ לא לרחוץ לפני גיל 6 חודשים. הסיבה היא שהפרווה הגורית פחות עמידה, והשומן על העור פחות בנוי טוב, ולא כדאי והוריד את שכבת השומן הטבעית כי לוקח לה יותר זמן להבנות מחדש. בנוסף (פחות רלוונטי עכשיו, אבל באופן כללי) אם קריר בחוץ, או הגור נשאר רטוב קצת, זה יכול להזיק. יש גם יוצאים מהכלל - אם הוא מטונף לגמרי מצואה או שתן, אז רוחצים בכל זאת. לגבי השמפו - הרעיון הוא שחומציות העור של כלבים שונה משל אנשים. שמפו של אנשים בנוי לעור יותר חומצי וזו הסיבה להעדפה לשמפו של כלבים.

zooom360

New member
אני רק שואלת למה לא..

בעיקרון את הכלבה שלי אני כמעט לא רוחצת.. לפני כמה חודשים רחצתי אותה אחרי כמעט חצי שנה אחרי שלא רחצנו אותה והיא הייתה נקיה לגמרי.

למעלה