גמילות חסדים

Olamot

New member
ובכן

הקבוצה הייתה אמורה להיות קבוצת חקירה, לא תמיכה. כדי להגיע לשלמות בעבודת ה'. לא בשום אופן בשביל לתמוך בי או בדעותי. ובקשתי הקשבה רק בגלל שעם כל מה שיש לי, לפעמים חסר לי שאין לי למי לספר את כל זה (כי עם הומואים אי אפשר לדבר על דת ועל כיבוש היצר, ועם משפחתי ועם חברים דתיים קשה לי לדבר על הומוסקסואליות). וגם זה דבר חשוב. אז בקשתי חסד מאנשי הפורום להקשבה. אם זה כל מה שחסר לי, לספר, לא חסר לי הרבה.

Olamot

New member
ציטוט

רמב"ם, הלכות דעות פ"ב ס"א: "...כך בני אדם שנפשותיהם חולות מתאוים ואוהבים הדעות הרעות ושונאים הדרך הטובה ומתעצלים ללכת בה והיא כבדה עליהם למאד לפי חליים... 'הוי האומרים לרע טוב ולטוב רע...' ...והמכירים בדעות הרעות שלהם ואינם הולכים אצל החכמים לרפא אותם, עליהם אמר שלמה 'חכמה ומוסר אוילים בזו'." כפי שאמר יעקב אע"ה 'יש לי כל', וזאת כי הוא היה בעל ישרות. ואמרו חז"ל: "דעת חסרת, מה קנית? דעת קנית, מה חסרת?". שמחה, תכלית, אושר. והכל תלוי באמת ובשקר.

טוהרtoar

New member
אני אשמח להקשיב לך...

אני יכול לנסות להבין אותך ולהקשיב אם אתה רוצה "דאל" לי אני שולח את המייל שלי ב"מסר"

מצאת את הבנאדם הנכון

אני בדיוק כמוך.אני אומנם בן 18,אבל בחודש האחרון למדתי כ"כ הרבה והשתניתי.אני בהחלט מאמין שאפשר אחרת,ואני גם חושב שעליתי על הדרך הנכונה.אני אשמח לדבר איתך...השאלה איך?? דרך אגב הייתי שבת בירושלים.וחיפשתי מישהו במצב שלי(שהוא כמו שלך)לדבר איתו....חבל שלא ראיתי את זה לפני כן

da87

New member
מה לדעתך הדרך הנכונה?

אשמח מאוד לשמוע מה לדעתך הדרך? איך הגעת אליה?

Olamot

New member
במקום שיש התנגדויות...

...לא ראוי לדבר על דברים חשובים.

יודיX3

New member
../images/Emo184.gifאחרי שתמצאו את הגלולה

שהופכת הומואים לסטרייטים אשמח לסדר לכם ראיון בערוץ הראשון.

אתה כ"כ פסימי ומייאוש שזה עצוב...

אתה אומנם חושב שמצאת את הדרך הנכונה והלכת אחרי הלב. אבל אני לא מאמין בדרך הזאת.אני לא נכנע ליצר שלי.אני הולך אחרי המוח שאומר קצת אחרת

יודיX3

New member
אם אתה מאמין בניסים שיהיה לך

לבריאות. אם אתה חושב שקטוע יד יתפלל והיד תחזור למקומה אין לי וויכוח איתך. מנגד, איגוד הפסיכולוגים האמריקאי קובע נחרצות שלא הוכח מעולם שניתן להפוך נטייה של מישהו. אז מי פה ריאלי ומי הולך אחרי הלב?

dkey

New member
אתה בעיקר הולך אחרי שטיפת המח שעברת

עד כה. אין שום דבר רע בהומוסקסואליות. נהפוך הוא, אדם שאינו פועל על פי נטיתו הופך קורבן עצוב לחברה ששללה ממנו את הזכות להיות מאושר כמו כולם. הומוסקסואליות היא צל שלך. לאן שלא תלך בחייך, תמיד היא תהיה שם. היום ברור שרק השלמה עם מי שאתה מביא לבריאות נפש ואי פגיעה בך ובזולת. יודי הפנה אותך ל APA ואני רק יכול שוב ושוב להביא את הדברים כי הם שחור על גבי לבן (בעצם לינק
).

dkey

New member
דהיינו הולך אחרי המח שעבר שטיפה

רצינית. ולכן לא הייתי סומך עליו אלא על התחושות הפנימיות שמשוועות להרמוניה עם המח שמתנגד כאמור בשל כל הדברים האקסוגנים הרעים שספג עד כה.

SmartToyBoy

New member
סליחה שאני מתפרץ לדיון...

אבל נדמה לי שאני ממש עומד על קו התפר בין לחשוב כמו Olamot ובין כמו יודי3... שמעתי את הדעות, הנימוקים, הויכוחים וההתנצחויות. העניין הוא - שאני ממש לא יודע לאיפה אני רוצה ללכת - אם בכלל. אני עדיין צעיר, אז הקטע של להתחתן בכלל לא ברקע. ובכל זאת, האם לדעתכם לא ניתן לחיות עם שני הצדדים? תחשבו על זה - אני לא "פוסח על שתי הסעיפים" (מתכוון: רוקד על שתי החתונות...) , אלא בסה"כ חי את חיי עם רצונות המוח והלב שמרסנים זה את זה. לעיתים המוח גובר ותחושת הניצחון (האם זהו ניצחון?) גוברת , ולעיתים הלב גובר וההרגשה המדהימה שעשית מה שגורם לך להרגיש טוב, מאושר, מאוהב ונאהב באמת גוברת. אני ממש חייב להדגיש שאני לא מדבר על מלחמת היצר הרע היומיומית שכולנו חווים , שזוהי מלחמה שכולנו מקווים תמיד, שהצד הנכון והאמת ינצחו בה (ואני לא עוסק כרגע במה היא האמת - למרות שאני אישית דתי ומאמין באמונה שלמה לחלוטין בבורא העולם ובדרך החיים שנתן לנו) אני מדבר על מלחמה שכרגע - אפילו הרבנים עדיין לא מסוגלים לתת לנו פתרון לה! לקרוא מוסר ועוד תורה ועוד הגר"א ועוד הלכות ועוד גמרא?? זה אולי אולי מדחיק במעט , אבל הדחקה אינה פתרון! המלחמה היא בפשטות "מהי האמת?" - איפה היא נמצאת? מה צריך לעשות? מה נכון לעשות? האם מישהו מכם מסוגל לתת תשובה חד-משמעית, עכשיו, לשאלה הזאת? תשובות כמו: "התורה היא שקר כי זה לא מסתדר" או "צריך להתגבר על היצר (נפקא מינה להתנזר מיחסים עם המין שאיתו את באמת חווה את התשוקה)" לחילופין - אני לא מוכן לקבל! חייב להיות פתרון! אני חושב שכל שהאל יתברך שמו רוצה מעימנו - הוא שנדון, שנחפש מה הוא רוצה מאיתנו. לא משנה אם אנחנו מצליחים להתגבר או שלא........ לחפש, כל עוד אנחנו יכולים......... אולי. אולי תמצא הדרך... רק שלא נתייאש. אני מצטער חברים, אני ממש עייף וקצת התפרקה לי הכתיבה בסוף :) אני מאחל לכולכם רק טוב!
SmartToyBoy.

למעלה