גמילות חסדים

Olamot

New member
גמילות חסדים

שוב שלום חברים. זנחתי את הרעיון של קבוצת חקירה, לא אציק לכם בעניין עוד. אני פה בעניין אחר. אני התמודדתי עם כל הקשיים שהיו לי בתחום הזה לבדי כל חיי. אני סומך על עצמי שאני מוביל את עצמי בדרך הנכונה. אבל עם זאת, אני צריך תמיכה. כמו כל אחד אחר. אני בסה"כ בן 20, ואני צריך שמישהו אנושי שמבין את המצב יוכל להקשיב לי. אני לא בדכאון, אני לא מתוסכל... צריך רק הקשבה. בבקשה, אם יש מישהו שמוכן להקשיב (וכמובן, גם אני אשמח להקשיב), גם אם לא מסכימים עם דעתי שאפשר אחרת. מישהו שלשם שינוי לא יתנגד נחרצות לכל מילה שלי... דתי, חילוני, הומו או לסבית, לא משנה. קשה לי שכל העולם נגדי, הדרך שלי אולי לא טובה בשביל אף אחד מלבדי, אבל אני מרגיש שאני ממש את תכליתי ואני שמח. אז, אם מישהו רוצה לעשות חסד בירושלים, אני אודה לו מכל הלב ובכל רמ"ח אברי ושס"ה גידי. שבת שלום!

יודיX3

New member
בדיוק בשביל זה קיים הפורום.

מציע לך אולי גם לפנות לפסיכולוג אם אתה מרגיש צורך בכך.

הוא צריך עזרה נפשית.

הי יודי מה קורה?מכיר אותך מהפורום שלנו,שמח לפגוש אותך גם פה.עזוב אותו הוא מסכן.ראית למטה את הדו שיח שלו עם החייל הדתי הזה?איך החייל הזה התפוצץ שהוא משקר את עצמו ומנסה לייאש את כולם.אין מה לעשות צריך לעזור לו כי לדעתי הוא מסכן גדול כנראה איזה רב טיפש שחושב שמבין או מישהו כזה טימטם אותו.שיפנה לעזרה או שיכיר איזה גבר ויתחרמן קצת וזה יוציא אותו מזה.מה לעשות קורה....

יודיX3

New member
היי

לא בא לשפוט אנשים אבל אם מישהו מבקש עזרה צריך לנסות לתת אותה. אגב טוב לראות אותך

Olamot

New member
אני לא משקר את עצמי!!!

אני היחיד שישר עם עצמו. אם הייתי רוצה לשקר לעצמי הייתי אומר: טוב, קל להיות הומו, אז אני אשכב עם גברים, אמצא לי מישהו לאהוב ואנסה לסדר לפי זה את האמונה שלי ושאר החיים שלי. כל מה שהחייל ענה לי זה שטויות, הוא לא ענה כלום, רק קשקש וקלל כמו מטורף. אנשים פה לא עונים לעניין ורק יורדים עלי. ואתם קוראים לעצמכם פתוחים?! אתם מקבלים את הזולת?! רק באתי בדעה שנשמעה שונה משלכם בשיא הרוגע והעדינות וככה מגיבים?! א-נ-י משקר לעצמי?! יש לי לפחות ההגינות לבדוק את העניין לעומק, לעשות מאמץ. רוב ההומואים שהכרתי בקושי השקיעו בזה מחשבה. רק מחשבה של איך לחיות הכי טוב בתור הומו. א-נ-י ניסיתי לייאש את כולם?! אני שנותן אפשרות להשתמש בשכל ולא רק בזין כדי לחשוב! ורק פניתי למי שאולי רוצה לחיות אחרת, לא דרשתי כלום מאף אחד! אני לא רב ולא טיפש. פסיכולוגים לא עוזרים בעניין בגרוש. אני הייתי וניסיתי. ההבדל ביני לביניכם הוא לא בעיקרו בחכמה ולא בניסיון. זה בישרות. לך, עמוד מול המראה ותאמר לעמצך שעשית הכל כדי לבדוק שאתה חי לפי האמת, לפי מה שאתה בטוח שנכון לעשות. ואם אתה מסוגל לעשות את זה בלי להתבייש בעצמך אז אתה צריך טיפול נפשי יותר מכולם. ביקשתי מישהו לדבר איתו כי כל העולם משקר לעצמו... אבולוציה, פוליטיקה, פשע מאורגן, הומואים, שמאלנים. כולם אוהבים לשקר ולהרגיש טוב עם עצמם. אבל אין אחד בעולם כנראה שמסוגל אפילו *לדבר* עם מישהו שלא משקר לעצמו. התמודדתי עם זה לבד עד עכשיו ואמשיך לבד. התורה מגבה אותי ולכן גם ה' מגבה אותי. אתם בוחרים לחיות כך, חיו כרצונכם. לפחות אל תשקרו לעצמכם. ועוד דבר: תראו לאן השקר של אנשים מוביל אותם. אלו מידות טובות בעיניכם: לשקר, לקלל, להשמיץ ולהעליב. עוד מעט תגידו לי שלהעליב אותי זה מצווה לפי תורת השקר שלכם שעצבתם. נוצרים, רפורמים... כולם משנים את התורה לנוחיותם. גם אתם.

יודיX3

New member
הסכת ושמע

אתה מדבר הרבה על אמת ושקר. אין זה נמנע שהאדם מחפש את התשובות, והוא שואף אל האמת. יומרני מצידך להאשים מי שבחר באיך שבחר ולומר שרק הדרך שלך נכונה וכולם חיים בשקר. אני לא שופט אותך אבל מבקש בכל לשון לא לשפוט אחרים. ולגבי, יודי, באופן אישי אני מצאתי את האושר. האמת שלי נורא פשוטה. יש עובדות והן האמת- אני הומו- אמת. אני בא מבית דתי- אמת. האמונה שחונכתתי להאמין בה לא מסתדרת עם היותי הומו- אמת. מתוך העובדות הנ"ל אני הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת שהתורה איננה תורת חיים ואיננה אמת כי המציאות (האמת) מוכיחה אחרת. מבחינתי העיניין הוא מאד חד וחלק- או דת או מימוש עצמי. שתיהם ביחד בלתי אפשריות, פרדוקס. אם נראה לך שמתוך נוחות/עצלות/זלזול בחרתי בדרך הזו אתה טועה. בחרתי בדרך זו מתוך מחשבה מעמיקה וניתוח המצב לאחר שנים של קיום מצוות קלה כבחמורה. מבחינה פילוסופית לא יתכן שאלוהים ידרוש מהאדם לקיים יחסי מין כשם שלא יתכן שיבקש ממנו להפסיק לנשום. לא יתכן שאדם שנולד הומו צריך לשלם על כך מחיר. מה חטא? לא יתכן שאדם יצטרך להתבייש במי שהוא ואיך שהוא נולד. לא יתכן שאתה, שלא עשית דבר רע לאף אחד תצטרך לשלם מחיר נוראי בשביל המשפחה והחברה שבה גדלת, ואם לא תשלם מחיר זה תנודה.

Olamot

New member
תשובה קצרה ופשוטה.

אני הומו - שקר. אני נמשך לגברים - אמת. אסור להמשך לגברים לפי התורה - שקר. אסור לשכב עם גברים לפי התורה - אמת. מי שנמשך לגברים מסוגל לשלוט על עצמו ולא לשכב עמם - אמת (אני ועוד רבים ראיה). אין פרדוקס ואין סתירה. אם אתה רוצה לדבר פילוסופיה, אני מזומן. תאמין לי שהתעמקתי בפילוסופיה ביהדות וכל עיקר אמונה ביהדות ניסיתי והגעתי להוכיחו בפילוסופיה. אם באמת אתה רוצה להשקיע ולנסות את האמת שאתה חי לפיה שוב כדי לודא שהיא נכונה, אני אשמח, ואנסה את שלי גם כן. כי מה שלא ראוי לנסיון, לא ראוי לאמונה.

Olamot

New member
ועוד...

אין זה יומרני לומר שדרך אחת (דרך התורה) היא דרך נכונה. הרי אם בפילוסופיה עסקינן, אז ודאי שיש תמיד תשובה אחת שנכונה מהשאר, ותצרופת התשובות הנכונות ביותר היא האמת. אני לא שופט אף-אחד, אבל כששופטים אותי וקוראים לי טיפש, חרא ובמיוחד "חי בשקר", אני צריך לבוא ולהגן על ישרותי. סליחה אם פגעתי במישהו ותודה שענית בלי קללות והתנהגות בזויה כמו אחרים.

יודיX3

New member
אדם בהחלט יכול לשלוט בעצמו

השאלה היא: למה שיעשה זאת? למה למנוע את האושר שמגיע לכל אחד ואחת מאיתנו מתור בני אנוש החיים על פני האדמה? מדוע מגיע לנו להיענש אם איננו פוגעים באף אחד? מדוע אלוהים דורש מאיתנו לא לקיים את אחד הדברים הבסיסיים ביותר שקיים בכל אורגניזם? לי זה לא הסתדר. לא היה לי הגיוני שאלוהים אכזר עד כדי כך. לא יתכן נידוי חברתי של אדם על לא עוול בכפו.

Olamot

New member
שאלות הוגנות

וגם חשובות מאוד. אבל לכולן יש תשובה ומענה. על כולם אני יכול לענות לך תשובות יותר ממספקות. אבל בשביל זה צריך לחקור ולשאול, ולא לבטל כלאחר יד. אבל השאלות שאתה שואל הן שאלות באמונה ויסודי היהדות, ולא ראוי לענות עליהן ברבים, לכן, אם תרצה אענה לך בפרטיות עד שתסופק.

יודיX3

New member
חביבי אני כבר מזמן לא מחפש

תשובות. שיניתי את נקודת המוצא שלי. ראשית כל מדובר בקבלה עצמית. באהבה עצמית. ובזריקת רגשות האשמה לפח. 3 הדברים שאמרתי עכשיו הם תהליך ארוך ומורכב שעברתי לרוב לבד. תוך כדי כך מצאתי את הדת לא רלוונטית בשבילי. יצאתי מחוזק מהתהליך וזה נתן בי חוסן שאפשר לי בין היתר לצאת מהארון ולא להתבייש חס וחלילה או לפחד יותר אלא לחיות חיים מאושרים. אגב לפני שבועיים חגגתי שנה לקשר שלי ושל בן זוגי- זו היתה השנה המאושרת ביותר בחיי.

Olamot

New member
בסדר...

אם זה מה שבחרת לעצמך וטוב לך... איחולי. אני לא חי ברגשות אשמה ולא בפחד. מעבר לזה שחיים כאלה לא מאושרים מספיק בשבילי, יש לי עוד פרמטר לאושר מלבד השמחה שיש לי כבר, וזה לדעת שאני חי לפי התכלית הנצחית. אבל... כל אחד והבחירות שלו בחיים. אני מאחל לך כל טוב, אושר ועושר.

dkey

New member
ללא ספק היתה כאן התבטאות לא הולמת

כלפיך. אבל זה לא אומר שכולנו מתבטאים כך, כפי שיודי הראה לך בשרשור הזה. אני חושב שאם אתה מאושר וטוב לך, זה מה שחשוב. מצד שני, אתה אדם מאוד צעיר. הידע הקיים כיום מראה שיהיה לך מאוד קשה להחזיק לאורך זמן בצורת המחשבה שלך הזאת בלי שיהיה לזה תוצאות לא בריאות. אם נלך צעד צעד ברציונל אותו אתה מחזיק כרגע, אתה תראה שהוא בעייתי. למעשה אתה מחפש כרגע אנשים לשוחח איתם ואני חושב שאין כמו כאן כדי לעשות זאת.

Olamot

New member
תודה רבה!

אולי זה לא יחזיק לאורך זמן, אין אחד שיכול לחזות את העתיד. אבל אני תמיד אדע שעשיתי את המירב שאני יכול לרצות את הקב"ה, וזה ערך גבוה על כל גבוהים מבחינתי. אני לא עושה שום דבר לרעתי או לרעת הסובבים ורק מתקדם בהבנתי את העולם ואת עצמי. וכן, אני בהחלט מאושר. שוב תודה, וכל טוב! ויתן לך האלהים מטל השמים ומשמני הארץ ורוב דגן ותירוש.

dkey

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אני לא אדם דתי, אבל דעתי היא שאתה לא מרצה את הקב"ה אלא את אלה שפרשו את התורה בצורה אינטרסנטית, בלתי הוגנת ואפילו פושעת נגד הומוסקסואליות. אחד הדברים המרתקים בעיני לגבי גילוי הנטיה ההומוסקסואליות שהיא מחייבת אותנו לבחינה מחדש את כל מה שגדלנו עליו. חשוב לי אולי רק דבר אחד. שתדע שהומוסקסואליות אינה סתם רצון להתיחד מינית עם גבר. זאת נטיה ריגשית, אמוציונלית ורומנטית כלפי בני מינך. מדובר ברגשות ואיך אדם רואה את עצמו. מה שאתה מנסה לעשות זה להכריח את עצמך לא להביע את הנטיה המינית שלך (שאינה ניתנת לשינוי) בהתנהגותך. זאת זכותך המלאה אך לדעתי לאורך זמן זה עוול נוראי לעצמך. ויודי כתב לך גם על זה.

Olamot

New member
תודה לך

שוב, אני לא רוצה להתווכח אם זה אפשרי להשתנות או לא, או אם יש אלוהים, או אם התורה אמת, בדברים כאלה צריך לחיות שם כדי להבין ולראות את האמת. אבל אני רק אענה לדבריך, שאני באמת בחנתי מחדש כל דבר קטן בחיי. מאמונתי, דרך אישיותי ועד לדרך החיים שאני חי. וגם עשיתי נסיונות, לכאן ולכאן. בחרתי מתוך מודעות שלמה ללכת ב'אור החיים'. לא חסר לי מאומה, וגם את המסע הזה שאני עדיין לא סיימתי, אני מוקיר. ולא בגלל מה שאני מצפה שיהיה לי בעתיד, ולא בגלל שאני מקווה שאני צודק. אלא בגלל שאני יודע שאני בדרך הנכונה ובגלל שכל עוד אני הולך בדרך הזאת אני מתקדם בכל תחום בחיים ומשתפר בחיי החומריים והרוחניים. האמינו לי, שהסיבה היחידה שאני באתי לכאן ברעיון שלי, ושאני מוסיף ועונה, זה בגלל שאני יודע מה רב טובו אשר צפן ליראיו. ואני רציתי לפתוח פתח גם לאחרים לראות את זה. אבל, אלו החיים של כל אחד ואחד מכם, וכל אחד הולך בדרך שבה הוא בחר. ואם אתם מאמינים שזו הדרך הטובה עבורכם, אין אדם ולא כח בעולם שיניע אתכם מזה. אני מקוה שכל מי שענה להודעותי וכל חברי הפורום (נו, אם כבר אז כל עם ישראל) יחיו חיים הכי מאושרים וטובים שאפשר. ומנסיוני יש רק דרך אחת לחיים כאלה... ... "ויהי נעם ה' אלקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו".

יודיX3

New member
תכלית נצחית מילים גדולות

ואם אתה באמת מתכוון לכך, אני באמת מרגיש לא נעים בשבילך, שאתה גם הומו, גם דתי ועכשיו גם הוספת ייעוד, תכלית נצחית על הכתפיים שלך- איזה עולם מבעס! למה אנחנו בתור בני אדם צריכים לסבך לעצמינו ולסובבים אותנו את החיים עם משמעויות ועם הגבלות ועם עקבות? לכבול את עצמינו בשרשראות ולהלקות עצמינו בייסורי מצפון? מדוע שלא נחפש את האושר בתוכנו, ביכולות שלנו, ביכולת הנתינה שיש לכל אחד, באהבה ללא גבולות? החיים לא כ"כ מסובכים- אנחנו אלה שהופכים אותם למסובכים. הכל תלוי בגישה ובהסתכלות.

Olamot

New member
כי זה כל מה שכיף

אתם כנראה לא מבינים איזה אושר גלום בחיים שאני חי. הרגשות שלי מתחדדים, החיים הגשמיים שלי משתפרים. אני לא מצפה שתבינו, שתסכימו... זה לא ענייני בכלל. אבל אם אתם תוהים למה אני חי ככה ולא פשוט חי כהומו מצוי, זה בגלל שאני מרגיש טוב פי אלף כשיש לי תכלית בחיים, כשיש לי את בורא-עולם לעזרי. תקראו תהלים ותתחילו טיפ-טיפה אולי להבין על מה מדובר... החיים באמת לא מסובכים, אלא שהם הרבה הרבה יותר טובים ממה שנראה לרובנו. היו לי אהבות עם גברים ושכבתי עם כמה, ואני לא אומר שהאהבה זה לא רגש אדיר או שסקס זה לא כיף. ואני גם מקווה לעשות את זה עם מי שאתחתן עמה ולהרגיש לגביה הרגשות אלו. אבל אני יודע, שחיי תורה שווים יותר מכל. וכמו שכבר אמרו חז"ל, יצר הרע לא ישקוט עד שיוציא את האדם מהעולם הבא, וגם מהעולם הזה. אני ממש לא מתווכח, ואין טעם לבוא ולענות לי שוב ושוב שאני "חי בעולם מבאס" או שאני מכביד על עצמי. אני יודע שטוב לי. לא התעצבנתי כבר חודשים רבים כי זה כבר לא מטבעי להתעצבן (חוץ מבשבוע האחרון טיפה בגלל תגובות מסוימות בפורום הזה), אני לא הרגשתי עצבות כבר המון המון זמן. אני חי איכות חיים שלא חשבתי שאפשר להשיג בכלל בעולם הזה. ובנוסף לכל זה, עוד מצפה לי עולם הבא. ברוך השם שנתן לי כל זאת ואשר מנחני במעגלי צדק, ולא סתם, אלא למען שמו. אני הולך לומר לו שוב תודה על הכל. ברוכים תהיו.

יודיX3

New member
אם אתה מאושר אין לי דבר כלפיך

מכיוון שכל עוד אתה מוצא את האושר, אפילו באכילת פאפאיות- שיהיה לך לבריאות, אולם אושר, לדעתי הוא גם פונקציה של שלמות עצמית(שלום עם עצמך) וקבלה עצמית. ואם היא כזו, מדוע (כמו ש dkey כבר ציין) אתה חש צורך לדבר עם אחרים כפי שכתבת בפתיחת השרשור או להקים קבוצת תמיכה? שלא תבין אותי לא נכון- אני לא בא בביקרת אליך- אם אתה רוצה לדבר ואם תרצה להקים את הקבוצה- לבריאות ובהצלחה. אבל כפי שאני מרגיש, ואולי אני טועה, אתה פוסח על שתי הסעיפים.

למעלה