גמילה

limori

New member
גמילה

הבת שלי כבר בגיל שנה וחצי רצתה להיגמל ואני לא הסכמתי ודחיתי כמה שיותר ואם אני לא טועה אז בסביבות גיל שנה ועשרה חודשים הורדנו סופית את החיתולים והיא נגמלה ביום ובלילה בלי שום בעיה...לעיתים רחוקות היא התעוררה רטובה בבוקר. ביולי אוגוסט היינו בביקור בארץ והתארחנו אצל המשפחה אצל חברים וכו..ולכן השכבנו אותה לישון עם חיתול כי חששנו שחליליה היא תרטיב את אחת המיטות. אך בכל בוקר היא התעוררה יבשה. מאז שהגענו חזרה הביתה נעה מתעוררת בכל בוקר רטובה וכמובן שהחזרנו לה חיתול בלילה..חשבנו שאולי בגלל המעבר והגעגעועים לסבא וסבתא ודודים וכו...וחשבנו שהיא תחזור לשיגרה של בית וגן וכו..אולי זה יסתדר אבל היא עדיין מרטיבה בלילה. כיום נעה בת שנתיים וחמישה חודשים. היא לא מוכנה לישון עם חיתול היא אנטי חיתולים וגם לא פול אפס היא רוצה לישון רק עם תחתונים...אם היא מתעוררת בלילה ורואה שההורים האכזריים שלה בכל זאת חיתלו אותה היא מייד מסירה את החיתול וישנה ערומה... וכמובן שמרטיבה את המיטה ומתעוררת בבוקר אל תוך שלולית של פיפי. מה לעשות????

אלדורית

New member
כאן בד"כ ממליצים על שכבות

מציעים את המיטה בשכבות: שעוונית על המזרון, וסדין--כרגיל. אבל מעל הסדין שמים שעוונית קטנה ועליה מגבת. אפשר לערום גם על זה שעוונית שניה ועוד סדין קטן/מגבת ולהכין לה פיג'מה להחלפה ליד המיטה. ככה אם היא מתעוררת רטובה באמצע הלילה היא יכולה "לקלף" את השכבה הרטובה, להחליף פיג'מה ולחזור לישון. זה לא מנסיוני (דווקא בלילות אין אצלנו פספוסים, היה נדיר גם אצל הגדולה בתקופה המקבילה), אז אני לא יודעת עד כמה זה נוח. אילו היית אומרת שהיא מתעוררת רטובה באמצע הלילה, היה טעם להגיד לנסות להגביל את השתיה שלה לפני שהיא הולכת לישון ולהקפיד מאוד על פיפי לפני השינה. אבל אם היא רק מתעוררת רטובה בבוקר, וכל הלילה היא יבשה, נשמע לי שהיא פשוט צריכה לקום קצת קודם ולעשות פיפי. אולי תוכלו לעזור לה ולהעיר אותה יותר מוקדם, ולא לתת לה להמשיך לנמנם במיטה. אאל"ט לא עושים פיפי ממש מתוך שינה אלא בין מחזורי שינה (מחזור שינה נמשך כשעה וחצי). כך שנשמע שהיא מתעוררת "קצת"--מספיק בשביל לעשות פיפי, ואז נרדמת/מתנמנמת מחדש. אז את ה"קצת" מתעוררת הזה אתם יכולים לנסות לתפוס ולמנוע הרטבה של המיטה. ובאשר לשאלתך למה זה קורה--הסיבה שנתת בהחלט נשמעת סבירה. תחושה של אבדן שליטה, בעקבות שינוי מצב (זה יכול להיות כניסה לגן, הולדת אח, מעבר דירה, מתח נפשי מסיבה אחרת, או כמו שציינת החזרה לבית שלכם אחרי שהיה ממושכת אצל קרובי משפחה) מתבטאת לעיתים באבדן שליטה בצרכים, בעיקר הרטבת מיטה. זה ישתפר, מן הסתם, מעצמו כשהיא תרגיש שוב בטוחה יותר.

למעלה