גמילה

אני חושבת שהחלטת נכון עבור שניכם

ותעדכני אותנו.

She Dolphin

New member
גם לדעתי פעלת נכון ../images/Emo45.gif

חכי בסבלנות, כשהוא יהיה בשל הוא בעצמו יבקש ממך להוריד את החיתול ואז תדעי שאפשר להתחיל להתקדם (גם אז צריך סבלנות - זאת רק תחילת תהליך שעשוי לארוך עוד זמן). אצל הבן שלי זה קרה בחורף (מרץ) בניגוד למה שהציעו בגן ("אחרי פסח"). הוא פשוט הודיע שהוא לא מוכן יותר ללבוש חיתול וזהו זה. הוא היה בן שנתיים ו 7 וממש לא עניין אותו שעדיין חורף
ואף ילד אחר לא נגמל כרגע בקבוצת הגיל שלו
.

עושים גמילה קבוצתית בגן

לפי מה שאני הבנתי פשוט לוקחים כמה ילדים ומשיבים אותם על סירים ביחד. קוראים להם סיפורים על גמילה ונותנים לראות קלטות בנושא. רק יש לי חשד שממש מכריחים אותם לשבת על הסיר מכיוון שבבית הילד לא רוצה לעשות זאת. לכן לא בטוחה שהשיטה הנ"ל ידידותית כל כך.

לו אני במקומך, עם חשד כזה, הייתי

מבררת את הנושא עד תום עם הגננת, ומבהירה לך חד משמעית שאני לא מסכימה לכך שיכריחו את הילד שלי לשבת על סיר (במיוחד בגיל הזה!).

אלדורית

New member
אם גומלים בגלל מזג האויר

אז צריך להתייחס לכך בהתאם. כלומר, אם, יחד עם העובדה שכבר לא לובשים מעיל וסוודר ונעליים, אלא בגדים קצרים וסנדלים, מחליטים שגם חיתולים (בגיל הזה) הם ענין לחורף, כי הם מסורבלים ומחממים מדי וכי בקיץ אפשר ללכת חצי ערומים ולא נורא אם נרטבים מפיפי--אז, צריך באמת לזכור שלא נורא שנרטבים! לא מוכרחים לחזור להלביש אותו בחיתולים, אבל גם אי אפשר להכריח אותו לשבת על הסיר. אפשר להציע, אבל צריך לקחת בחשבון שהוא עשוי להעדיף אחרת. לדעתי, סביר מאוד שאם תאפשרו לו לעשות כרצונו הוא יגלה בעצמו שלא נעים להרטב ואז יהיה מוכן לשתף פעולה בענין הסיר. אבל זה נכון כל עוד הוא לא מרגיש שזה נורא נורא חשוב לכם, כיון שמרוב לחץ, בעיקר בגיל העקשני הזה, הוא עשוי לעשות ההיפך. בקיצור, כל העסק תלוי במידה היכולת שלכם להתייחס להרטבות בשלוות נפש, ולהנמיך מאוד ציפיות.

אלדורית

New member
קראתי עכשיו עוד הלאה ושיניתי דעתי

קודם הגבתי להערה מוקדמת יותר, ולא ראיתי את כל העסק עם הגן. גם לי נשמע מאוד לא טוב שמכריחים שם לשבת על הסיר: מה שאמרתי לך תקף גם לגבי הגן. אם הגננת לא מסוגלת לעמוד בהרטבות ונוקטת פעולות משמעתיות (כמו הכרחה לשבת על סיר) זה לא מוצלח. יש יתרון בלימוד בקבוצה של כל מיני דברים, אבל צריך לשים לכך סייגים ולא ללחוץ ילדים שלא נוח להם. למשל, פעוטות לומדים לאכול בגן ביחד, אבל זה לא אומר שאם יש פעוט שעיקר תזונתו היא עדיין חלב צריך להכריח אותו לאכול עם כולם. כנ"ל לגבי הצד השני של מערכת העיכול.

mishtal

New member
ובהקשר לגמילה, הנה משהו

מצחיק שקרה לי עם טל היום: היא הצביעה על השירותים וכביכול ביקשה לעשות בשירותים (כפי שהיא עושה מדי פעם אך לא ממש מוכנה לעלות) אז דיברתי איתה קצת ובין היתר שאלתי אותה אם היא רוצה שאני אקנה לה סיר אז היא רצה לחדר שלה והביאה לי את אחד הסירים שבתוכו היה עוף קטן מפלסטיק. התפוצצתי מצחוק. אין מה לומר, אני פשוט משוגעת על הילדה הזו...

../images/Emo13.gif (+המלצה)

זו לא פעם ראשונה שאני ממליצה כאן על הספר היחידי לטעמי ששווה שימוש בזמן הגמילה..."הנסיכה על הסיר". מצחיק (את הילדים) בטרוף.

הילהל

New member
יש עוד פרטים?

אני מגיעה לספריה היום - אם את יודעת שם של מחבר/ת אני אודה לך - זה יסייע לי בחיפוש.

mishtal

New member
אני הולכת

היום ל"צומת ספרים" אז אבדוק אם יש להם את הספר הזה. ראיתי אצל חברה עוד ספר שנראה נחמד- "כולם עושים קקי" אבל איני זוכרת את שם המחבר. לא מצאתי את זה ב"צומת ספרים"...( סליחה על הפרסומת שאני עושה...). אולי גם אנצל את ההזדמנות להעשיר את הספריה הביתית בעוד ספרים של פאול קור
... אני מתלבטת כבר די הרבה זמן האם לרכוש את "כספיון". הוא נחשב למומלץ, נכון? בכל עינייני הגמילה, אני כבר חוששת שאני היא זו שמתעלמת מסימנים ואיתותים למיניהם מרוב שלא בא לי להיערך לכך טכנית (שעווניות, כיסויים וכ'ו)... בסוף עוד אפספס את "המומנטום" שכל כך מדברים עליו... ובפן הרציני קצת- האמת היא שאני מחכה לכך שהתדירות של הסימנים תעלה ולא יהיה מדובר במשהו ספורדי.

הספר שאני הכי אוהבת של פאול קור

זה הספר עם הפרח שלאה פעם הזכירה לי איך קוראים לו ושוב שכחתי

איליטה

New member
אפרופו הסיפור של פאול קור

הבן שלי הסכים לשמוע את הסיפור פעם אחת בלבד, בפעם השניה שהצעתי לספר לו את הסיפור הוא אמר שהוא לא אוהב את הסיפור בגלל שהילד קוטף את הפרח וזה עצוב לו, הזכרתי לו שהסוף בכ"ז טוב אבל, הוא זה שינה את דעתו. גם את הסיפור "משהו אחר" הוא לא מוכן לשמוע כי הוא מרחם על הייצור שאין לו חברים. בקיצור, הוא כנראה מאוד עדין בנפשו
אילה

Kalla

New member
כספיון וההמשכים שלו

היו אהובים ביותר על בני הבכור. בני השני מת על הספר שיצא אחרי מותו, צפרדעון לך לישון. הילדה הכי אוהבת את המטפס הקטן ואת הילד שאהב את הירח (עוד לא הגענו איתם לכספיון כי הם כל פעם מבקשים מלא ספרים אחרים, אך אני בטוחה שיאהבו גם אותו). ואני נהנית מכולם.

סוגיית מושבי האסלה במעונות../images/Emo166.gif

שאלתי את המטפלת מדוע אין? תשובתה: הנחיה של משרד העבודה. הסיבה: זה לא היגיני. מתמלא בחיידקים.

למעלה