גמילה

גמילה

שלום! בן שלי בן שנתיים ו-3 חודשים התחיל גמילה בתחילת השבוע. בגן הוא יושב על הסיר אבל בבית הוא לא מוכן לעשות זאת. אם אני מנסה להשיב אותו על הסיר, הוא מרים מכנסיים ובוכה. אני ישבתי איתו, סיפרתי סיפורים, הבאתי בובות לשירותים, אבל הוא ממשיך לעשות פיפי במכנסיים. איך בכל זאת אפשר לשכנע אותו? (היתי מוותרת בשלו הזה על הגמילה אם גם בגן הוא לא היה יושב על הסיר)

בלי קשר למה שקורה בגן...

אם הילד מסרב לשבת על הסיר או האסלה, לא רצוי שתכריחי אותו. יכול מאוד להיות שהוא לא בשל לכך נפשית. בסה"כ הוא עוד צעיר למדיי. ביוזמת מי הוא התחיל את הגמילה? הגמילה הכי מוצלחת תהיה תמיד זו שבאה ביוזמת הילד.

אגב - יריה באפלה...

וזה רק בגלל הטיימינג של התחלת הגמילה... אז תקני אותי אם אני טועה. האם הם עושים גמילה קבוצתית לכל ילדי הגן כעת? יש גננות הנוטות לעשות זאת לאחר חופשת הפסח... בלי קשר למוכנות האישית של הילדים, רק בגלל מזג האוויר.

לאה_מ

New member
מצטרפת לשאלה של רוני -

למה הם התחילו גמילה בגן? מה קורה איתו שם?

גמילה קבוצתית

בגן עושים גמילה קבוצתית בגלל מזג האוויר. אני חשבתי שגם לבן שלי הגיע זמן להיגמל מחיתולים. אני עדיין מתלבטת בין לתת לו "לעשות" במכנסיים לבין לדחות את הגמילה. אולי אם ילד ירגיש אי-נוחות במכנסיים רטובים הוא ירצה לעשות בסיר?

גמילה קבוצתית אינה לוקחת בחשבון

הבדלים בינאישיים. לכל ילד יש את קצב ההתפתחות שלו, במכלול נושאים. האם היית מסכימה ש"יכריחו" את הילד שלך לבנות מגדל מקוביות, בגלל שעפ"י איזו טבלה התפתחותית הוא כרונולוגית בגיל "המתאים"? יש ילדים שמראים בשלות לגמילה מחיתולים בגין שנה ועשרה חודשים, ויש ילדים שזה מגיע אצלם רק בגיל 3 פלוס. ילד בגיל שנתיים פלוס בהחלט ירגיש אי נוחות במכנסיים רטובים (הילד שלי מרגיש אי נוחות גם כשהחולצה שלו נרטבת מהמרק שהוא אוכל, והוא מבקש להחליף אותה). אני בספק גדול מאד אם זה מה שיגרום לו לרצות לעשות בסיר. אני מאד ממליצה לך לקרוא את המאמר (הארוך) שהביאה בזמנו נעה גל על גמילה. לי הוא נתן זויות ראיה חדשות על הנושא. לדעתי צריך ללכת עם תחושותיו של הילד. לא מתאים לו סיר/ישבנון/אסלה - לא צריך. הגננת צריכה להתיישר לפי הצרכים של כל אחד מהילדים, ולא שהילדים יתיישרו לפי הנוחות שלה.

אז את מציעה לי לדחות את הגמילה?

דרך אגב, אני קראתי ספר של ויקי לנסקי "לצאת מהחיתולים" אבל בכל זאת היתי רוצה לזרז את התהליך.

התשובה היא: כן

ממעט הניסיון שצברתי באמהות עד כה, ראיתי שהבן שלי יודע לסמן ולהבהיר לי שהגיע שלב חדש בהתפתחות. הוא לימד אותי שהגיע שלב שבו אפשר היה להעביר את הבקבוק האחרון בעבר לשלב של לפני האמבטיה (וצחצוח השיניים), כך שלאחר צחצוח שיניים כבר לא מכינים אוכל לפה (והוא עשה זאת בדיוק בזמן שהתלבטתי איך לעשות זאת). הוא מלמד אותי עכשיו שהוא מתחיל לרכוש שליטה בעשיית פיפי (הוא לבד מבקש להוריד לפעמים חיתול ולעשות פיפי באסלה/על שיח בגינה). מהתיאור שלך התרשמתי שהבן שלך אומר לך "אמא, אני עדיין לא בשל". ולכן, לדעתי, כדאי ללכת עם האמירה שלו. יבוא רגע שהוא יגיד/יסמן שהוא רוצה לעבור שלב. (בעלות הניסיון מספרות שהיה שלב שהילד/ה הודיע/ה יום בהיר אחד שגמרנו עם החיתול). ותהיה - למה את רוצה לזרז את התהליך?

תשובה

הילד מפותח מבחינה גופנית כמו ילד בן 3+, לכן חיתולים לוחצים לו. אני חשבתי שיהיה לו הרבה יותר טוב אם נתחיל את הגמילה. האם יש חיתולים יותר גדולים מפמפרס מידה5?

תנסי את הגזרה של האגיס, היא רחבה

יותר (או של טיטולים). הוא אולי מפותח גופנית, אבל השאלה היא האם הוא בשל גופנית/רגשית לתהליך הגמילה.

מידה 6..

ואנחנו גם שחקנו עם הגיזרה - הגיס/פמפרס. אני גם דאגתי כי ה6 התחיל ללחוץ אבל אז הו ירד במשקל קצת וגבה והחיתולים יושבים טוב שוב.

מידה 6

אני חיפשתי ולא מצאתי מידה 6 של חיתולים. איפה קונים אותם? (אולי זה לא מגיע עד באר-שבע
)

מוזר

תמיד היו בסופר פארם בארץ עוד כשמידה 1 היתה גדולה עלינו... מאז טילנו בעולם ותמיד יש, גם לפאמפרס וגם להגיס. ענת

תזמיני בסופרפארם

או שתתקשרי למס' טלפון השרות שמופיע על החבילות 1-700-666-775. הצצתי עכשיו - כנראה הפסיקו להביא את מידה 6 כי הציורים על חב' הפמפרס מגיעים עד 5. תשאלי, הכי בטוח.

מה זה "גמילה קבוצתית"?

נשמע לי מאוד לא ידידותי, המושג הזה. ולגבי לתת לו להרטיב את המכנסיים, הרי שתשיגי בזה בדיוק את ההפך - הגמילה תידחה לך עד אינסוף, תוך גרימת נזק רגשי לילד וערעור נינוחות הקשר ביניכם ע"י התעסקות אינסופית בעניין. לא חבל? הוא במילא קטן מדי - גמילה ממוצעת היא בגיל שנתיים וחצי ולא מן הנמנע שזכית כעת, בנסיון הזה, להארכת המועד בעוד כמה חודשים.

למעלה