גמילה ?

בינתי2

New member
גמילה ?

היי
בתי בת שנה וחודשיים, אוהבת לינוק, יונקת בערב לפני השינה, תו"כ הלילה (אין לי מושג כמה פעמים, בעיקר מתוך שינה, נראה לי שכבר פיתחה תלות..) ופעם אחרונה ב6-7 בבוקר לפני היקיצה.
אני חושבת על גמילה כי - רוצה שתישן רצוף בלילה, ולא תהיה תלויה בי, בקרוב נרצה להעביר אותה לחדר עם אחותה הגדולה, ורוצה שלא תעיר גם את האחות בלילה. אני גם צריכה לעבור בקרוב בדיקות שד שאי אפשר לבצע בזמן הנקה...
כשחוזרים מהגן (או בכל זמן אחר שבא לה) מצביעה על החזה, ו"מבקשת" לינוק...
בקיצור - איך גומלים.....?

תודה

michal@gal

Active member
מנהל
מתחילים עם החלטה

מתי מתאים לך להניק ומתי לא.
כשלא מתאים לך להניק תסבירי שאפשר יהיה לינוק בזמן X ועכשיו אפשר לקבל Y.
בערב מומלץ ללמד להרדם ללא הנקה. כדאי שאת תישני עם חולצה שיותר קשה להרים כדי שתוכלי להגביל הנקות באמצע הלילה.
&nbsp
איזה סוג של בדיקה אי אפשר לעבור תוך כדי המשך הנקה? אפשר לעשות ממוגרפיה גם כשמניקים.

בינתי2

New member
תודה ושכחתי להוסיף ש..

היא כבר לא מוכנה לשתות מבקבוק (שתתה תקופה קצרה, חלב שאוב בגן פעם אחת ביום, לפני גיל שנה התחילה לסרב לו בתוקף, ועד היום לא מוכנה לקחת בקבוק, גם מים שותה בעיקר מכוס רגילה).
לא יודעת מה עדיף לתת לה לפני השינה במקום הנקה, היא אוכלת א.ערב איתנו ב18:30-19:00 אבל לפעמים לא אוכלת מספיק.. ניסינו סימילאק בבקבוק, וגם חלב שקדים... מסרבת בתוקף!
אז מה זה הY הזה שאפשר לתת במקום - או - איך לגרום לה לשתות מהבקבוק... ?

בינתי2

New member
MRI אי אפשר לעשות בהנקה

צריך לפחות חודשיים אחרי סיום הנקה. למעשה השתתפתי במחקר שמנסה לפתח פרוטוקול לבדיקות MRI במהלך הנקה ... זה לא שאי אפשר לעשות, אבל הפענוח הוא קשה כי רקמת השד משתנה וקשה לפענח נכון את התמונה. כך הסבירו לי...

אוקי...מקובל אם כי כפי שהבנת

בהחלט אפשר לבצע במיוחד בגלל העובדה שלא מדובר בתינוק רך שניזון רק מהנקה
אלא מתינוקת שאיננה יונקת בשעת ביצוע הבדיקה ומספר פעמים מוגבל יותר ביממה
בכל אופן,הפיענוח אכן יותר קשה בזמן שהשד מלא בחלב ובייחוד במצב של גודש
אם כי במצב שלך , ייתכן שאכן אפשרי
&nbsp
האם ניתן לדחות את הבדיקה ?
האם ניתן לבצע בדיקות חלופיות ? (כמו US לדוגמא)
&nbsp

בינתי2

New member
זה לא דחוף

US כבר עשיתי, את הMRI אני אמורה לעשות בעוד כ4-5 חודשים (אני יודעת שיש זמן, אבל חוששת שהגמילה תהיה קשה ולכן מנסה להתכונן לכך מראש, - איך לעשות ומה לעשות, שתהיה לי תכנית פעולה... בינתיים אני עוד מניקה בשמחה), זו בדיקה למעקב שנותנת אינפורמציה קצת שונה מUS, ומאחר ולא עשיתי הרבה זמן (רצף של הריון והנקה והריון והנקה...) . אם אגמול עוד חודשיים או עוד 4 חודשיים - מה ההבדל?

ונכון שלא מדובר בתינוק רך שיונק מסביב לשעון, אבל גם כך אני מגיעה למצב של שדיים גדושים ממש לפעמים וגם הרופאים אמרו שיש שוני ברקמה.

מה שאת יכולה לנסות לעשות

כי ברור בוודאי שיש הבדל ברקמת שד של אישה מניקה ושל אישה לא מניקה
את זה לא טענתי
כי בלוטות החלב נראות אחרת במצב של אי הנקה (אבל את זה כל טכנאי שמבין ברקמת שד יודע)
בכל אופן, אפשר להניק "טוב טוב" או אפילו לשאוב את השד ממש לפני הבדיקה
כך שהשד יהיה ככל הניתן מרוקן
ולא לסיים את ההנקה בגלל הבדיקה
&nbsp
כמובן שגם 4-5 חודשים זה המון המון זמן מבחינת היונק
(גם בגילכם יש חשיבות מובהקת להנקה מבחינת מערכת החיסון ! כך שכל תקופה של הנקה
כל שבוע, כול חודש , עושה הבדל מבחינת התינוק)
ואפשר שעד אז ייפחתו או ישתנה משהו מבחינת תדירות ההנקות
ואז יהיה גם ככה יותר קל לפענח

בינתי2

New member
תודה רבה על העצות אבל

הבדיקה היא לא הסיבה היחידה שאני חושבת על גמילה, בעיקר הבעיה היא בלילה. אני רוצה להעביר אותה לחדר אחר, עם האחות הגדולה, (בינתיים ישנה איתנו לפחות מאמצע הלילה, והגדולה מקנאה בזה לדעתי...), ולא רוצה שתתעורר ותבכה עד שאני אבוא, וגם אז - כנראה שאקח אותה למיטה שלי, וזה יהיה עוד יותר קשה לגדולה... (שלושתכם בחדר אחד ביחד, ורק אני נשארת פה לבד...., אמא, תשני איתי...)

אני יודעת שבעצם הקושי העיקרי שלי הוא לנתק את הקשר הנקה-שינה, אז... איך עושים את זה? איך מרדימים בלי ציצי? (יש לציין שבגן נרדמת עצמאית, מעשה קסם מבחינתי...)
ואיך עושים את זה בלי שעות של בכי וצרחות, שבוודאות יעירו את הגדולה (ואת כל הבניין??).... ואז אני בכלללללל לא אצליח להתמודד....

בכל שיטה שתבחרי

העניין הוא ההתמדה
יש תינוקות שגם בגיל שנה וחודשיים זקוקים לדי הרבה הנקה גם בלילה
אישית...מנסיוני האישי באופן בלעדי, מצאתי שהרבה יותר קל לי לגמול כאשר התינוק מבין ממש מבחינה שכלית
הבנתית, מה ההבדל בין היום והלילה, זה ...ייקח עוד קצת זמן , לקראת גיל שנה וחצי ושנה ו8 חודשים רוב התינוקות מבינים
מעולה ונגמלים ללא הצרחות
(גם אני כמוך לא מסוגלת להתמודד, להכיל, לסבול את הצרחות והבכי )
אז..אני מחכה להבנה, מסבירה כל הזמן, שוב ושוב ואז מבצעת כאשר אני רואה שפשוש מבינה
דווקא, לי הכי נוח להרדים עם הציצי, לא צריך להתאמץ ופוף הוא נרדם
(אני מהעצלניות)
אבל אכן ההמלצה היא קודם להפריד בין ההירדמות וההנקה
איפה שהוא בדרך, רוב התינוקות עושים לבד את ההפרדה אבל לפעמים צריך קצת לעזור
כלומר- להחליט- להניק, במקום X קבוע בבית, ומשם למיטה
היא יודעת איך לישון, עובדה
בגן זה פשוט כי אין ציצי של אמא (מסתגלים)
בכל אופן, גמילה לילה זה נושא אחד
וגמילה טוטלית זה משהו אחר
בגלל בדיקה לא חייבים לגמול לגמרי
ולגבי הגמילת לילה...זו שאלה שאת צריכה קודם כל לבחון האם את רוצה בבטחון מוחלט
להיכנס להתחלת תהליך כזה (כי כאשר מתחילים לא מפסיקים באמצע כי זה עוד יותר מבלבל
ובפעם הבאה שתחליטי...זה יהיה הרבה יותר ארוך)
&nbsp

michal@gal

Active member
מנהל
לא מוכרחים בקבוק

אפשר להגדיל את כמות המוצקים בארוחת הערב. אפשר להציע שתיה בכוס.
נסי להציע כוס עם מכסה. יותר קל לשתות ממנה בלי לשפוך ויש סיכוי שהיא תשתה ממנה יותר מאשר מכוס רגילה.
&nbsp
שינוי של שיטת ההרדמה יהיה תמיד כרוך בבכי. אין דרך אחרת. היא לא תהיה מרוצה מהשינוי בשיטה והדרך שלה למחות על השינוי היא בבכי. תזכרי שאת לא עושה לה עוול נוראי אלא משפרת לשתיהן את איכות השינה.
&nbsp
תבחרי שיטה להרדמה ותתמידי איתה. אני עבדתי עם שיטת הרם/הורד. בורסיה של פעוטים זה יותר חבק/השכב. הימים הראשונים היו לא קלים. לקח לפעוט להרדם כשעה וחצי שבמהלכם אני הייתי איתו כל הזמן. מהיום הראשון מספר ההתעוררויות בלילה ירד.

למעלה