גמילה ...........

תן תן 4

New member
גמילה ...........

היי
הבן שלי על הספקטרום בן 5 כיום התחיל גמילה לפני כשנה וחצי,
במהלך הזמן היו הרבה עליות וירידות ,היו מצבים שחשבנו שהנה אנחנו בסוף ...
ואז מגיעה תקופה של הרבה פספוסים בלי סיבה מיוחד (לפחות עפ"י מה שאני רואה - אין שיניים במסגרת / בבית והכל כרגיל)
וכך חוזר על עצמו יש התקדמות ונסיגה .....
האם משיהו מפה שעבר תהליך גמילה עם ילדיו חווה מצב כזה ?

דבר נוסף שרציתי לשאול לרוב כשהוא עושה פיפי התחושה שלי (וגם בגן אומרים זאת) שהוא לא מתרוקן עד הסוף,
וגם ישנם מצבים שהוא עושה מעט ועוצר את עצמו (כאילו מתאפק) ככה עושה מספר פעמיים (עד כמה שזכור לי מתחילת הגמילה הוא היה ככה)
האם מצב זה מוכר לכם ? אשמח לשמוע חוויות וטיפים .
הכל מקרה חשבתי לקבוע תור לאורולוג מה דעתכם ?
תודה מראש

מתי הוא מפספס?

האם זה קורה כשהוא עוסק בדברים אחרים שמעניינים אותו?
והאם הוא בוודאות מזהה את התחושה בגוף כשהוא צריך ללכת לשירותים?

תן תן 4

New member
הוא מפספס בדרך כלל בשעת משחק / טלויזיה

עד לפני כחודשיים לא היה יוזם כלל הליכה לשירותים
כיום יוזם כ 4-5 פעמיים במהלך היום אומר פיפי ומושך יד של מבוגר שילווה אותו

מעולה.

אם עד לפני כחודשיים לא היה יוזם הליכה לשירותים, זה אומר שסביר שהתהליך עוד לא הושלם לחלוטין.
אם הוא מפספס בשעת משחק / טלוויזיה, אז או שהוא מעדיף להמשיך בפעילות ולהירטב מאשר ללכת לשירותים, או שהוא כל כך מרוכז בפעילות שהוא מפספס את התחושה של הצורך בפיפי, או שבאופן כללי הוא לא מזהה כל כך את התחושה הזאת כמו שצריך (ואז יכול להיות שהוא לפעמים הולך לשירותים ולא מצליח כי בעצם אין לו), או שילוב של הדברים.
אני יוצאת מנקודת הנחה שהוא מבין מה שאומרים לו, כן?
אם זה המצב, אז כדי לוודא שלא "ישתלם" לו להמשיך במשחק / טלוויזיה, תסבירי לו שעד שהוא מצליח לשים לב לזה שיש לו פיפי ולהפסיק לעשות באמצע פעילות, אתם עוברים לנוהל שבו בכל שעה עגולה את לוקחת אותו לשירותים, כדי לבדוק אם יש לו פיפי, בלי קשר למה הוא עושה באותו רגע ואם הוא באמצע. ואז, בפעמים שאתם שם, וכן יוצא לו, תגידי לו לנסות להיזכר באיך הוא הרגיש לפני שהוא עשה את הפיפי - כדי לחזק אצלו את הקשר בין התחושה המקדימה לבין זה שהוא צריך לעשות פיפי. זה אמור לעבוד בכל החזיתות, ובשאיפה לפתור את הבעייה תוך זמן קצר יחסית.
למה, אגב, הוא צריך ליווי של מבוגר לשירותים? נראה לי שנוח יותר אם הוא יכול ללכת לבד, לא?

dina199

New member
אני מניחה שקודם כל

אכן צריך לעשות בדיקה רפואית. בענינים פסיכולוגיים ורגשיים צריך להתעסק רק כשנשללו בעיות גופניות.

למעלה