גמילה...

inb10

New member
גמילה...

כתבתי גם בפורום התפתחות, אבל בהחלט אשמח לעצות מכן...:

שקד בן שנתיים ושלושה חודשים. התחלנו לגמול אותו מעשית מחיתולים במהלך החופש (תאורטית אנחנו מדברים ומסבירים לו כבר מגיל שנה ועשר).
הכל הלך יפה, שולט בצרכיו ובמשך השבוע וחצי האחרון בקושי היו פספוסים.
ביומיים האחרונים הוא מתחיל "לפזר" את עצמו ברחבי הבית... מורגש שזה נעשה מתוך בחירה, אולי סוג של בדיקת גבולות, איך להגיב? לכעוס (כמובן ברמת ה נו נו נו, לא מדובר בצעקות) ולהסביר? יש הצעות נוספות?
שתי שאלות נוספות בנושא:
1. כשאנחנו מחוץ לבית הוא לא מצליח לעשות פיפי, הוא מתאפק... איך לעזור לו?
2. הוא לא מוכן לעשות פיפי בעמידה, התוצאה היא שהרבה פעמים כשהוא עושה פיפי בשירותים (עם ישבנון) או בסיר, הפיפי יוצא החוץ מרטיב את הסביבה ואותו. יש הצעות בנושא?

תודה מראש, ושבת שלום.

ענבל

bubiba2

New member
דעתי:

כשהוא בבית האם הוא עם תחתונים? בכל אופן לא לכעוס! אולי הוא בודק גבולות, אולי יש לו פחד מהשירותים? האם הוא עושה בנינוחות בשירותים?
כשמתפזר בבית פשוט להשאיר אותו עם התחתונים לכמה דקות שירגיש שלא נעים לו. לא להחליף מדי כדי לתת לו תחושה נקיה אלא להשאיר אותו 10 דקות ברטיבות שלו כדי שידע שזה לא נעים ושצריך להגיד או לגשת לעשות באופן עצמאי.

אני מציעה גם להגיד לו שזה לא נורא אך בפעם הבאה צריך לעשות בשירותים כי שם המקום לזה וכו'.

לגבי הפיפי שבורח-כשמושיבים אותו , פשוט להכניס את הבולבולון פנימה. גם לנו לקח זמן להבין בזמנו את השיטה
. אם האצבע להכניס פנימה את הבולבולון והפיפי ישאר בפנים. כיום שהוא בן 6 כמעט כבר יודע שצריך לסדר את עצמו כדי שלא יברח לו הפיפי אם יושב על השירותים.

צריך סבלנות, לא לכעוס רק להסביר ולתת לו קצת 'להתבשל' בתחתונים כדי שיבין שזה לא נעים

בהצלחה

inb10

New member
תודה :)

אני אאמץ את השיטה עם התחתונים הרטובים.
הוא עושה בשירותים ובישבנון ומבסוט מעצמו...
אני חושבת שהבעיה היא שלי לא שלו
כמה מפתיע...
אני קצת לחוצה וקצת קונטרול פריק... לומדת לשחרר לאט לאט...
תודה על התשובה

למעלה