גמילה

אבי 122

New member
גמילה

איך לדעתכם ניתן להיגמל או לצמצם השימוש ב:
קפה, מלח סוכר וממתיקים מלאכותיים.
אשמח לקבל רעיונות שמבוססים גם על
ניסיון אישי.

חג שמח
אבי

freearth10

New member
זו לא גמילה - זו דרך חיים

היי אבי,
לדעתי אנחנו טועים כשאנחנו רוצים להיגמל/לעשות דיאטה. נגמלים מהרגל רע. לא פעם כל מה שאתה ציינת זה צורך. צורך במעוררים למיניהם צורך בממתיקים למיניהם. כשנדע מה הסיבה שהם הגיעו לחיינו - נוכל לספק את הצורך הזה בדרכים אחרות, הרבה יותר בריאות.
כשהיה לי ברור שאני לא רוצה יותר לאכול את החברים שלי, נעשיתי בין יום לצמחונית. מאז הבריאות שלי רק הלכה והשתפרה.
כשהיה לי ברור שהממתקים יוכלו להחליש את גופי והפחד שלי מהתוצאה היה גדול יותר מהרצון לאכול אותם - הורדתי אותם משולחני בין יום.
מה שחשוב לא פחות מהצמצום במאכלים הללו היא התרחבות הלב, שבאה בעקבות נקיון פנימי, היא השמחה והאהבה שנכנסו לחיי והשילו את הצורך בהגנה = שומנים.
מצטערת אין לי תפריט שמתאים לכל אחד. יש דרך והדרך כל כך שונה מאדם למישנהו.
לך עם הלב שלך כי נראה לי שאת שלב המודעות כבר עברת. ישם את מה שנראה לך, כי זו הדרך שמתאימה לך יותר מכל.
מאיה

אבי 122

New member
ג'נקו בילובה- ניסיון אישי

האם יש כאן משהו שהתנסה
בשימוש בג'נקו בילובה ?
אם כן, אבקש לדעת,
מה היו התוצאות ?

תודה

0 אור 0

New member
פשוט להתחיל

להוריד מה שלא הכרחי לך,
לצמצם מה שכן הכרחי לך.
מנסיון אישי - פעם התרגלתי לתועבה הזאת שנקראת ממתיקים מלאכותיים. היום אני לא מצליחה להבין איך הכנסתי את זה לפה (או קולה / אורנג'דה ודומיו) - אז החלפתי במעט סוכר שעדיף בהרבה על פני להכניס רעל.
לאט לאט הורדתי את הסוכר במשקאות ומאכלים שטעימים לי באופן טבעי, אבל אם בא לי להמתיק משהו , אז אני לא עושה מזה סיפור

ilan91

New member
ע"י ...

מציאת "תחליפים" (במרכאות) בריאים ו\או לא מזיקים...
דבר שהגעת למסקנה שהוא רע, רצוי להגמל ממנו לגמרי ולא רק לצמצם.

לבדוק עם עצמך

כל פעם מחדש "מה ישביע אותי"?
ולא "מה אני רוצה לאכול"
לשים לב, למה אתה אוכל? האם מרעב? ולבדוק עד כמה אתה רעב. לפעמים יש סיבות נוספות: עייפות, צמא, רגשיות ועוד.
אוכל, כמו שכתבו לך איפשהו- הוא גם דבר מנחם, מנהג וכד'. ככל שתהיה יותר קשוב למה באמת אתה צריך, כך תוכל לאכול בריא יותר בהתאם לצורך האישי

נעמי66

New member
גמילה מהרגלים מזיקים

מניסיון אישי - קודם כל לקרוא, להבין ולהפנים היטב למה הם מזיקים.
היידע מאוד עוזר להרגיש דחיה מהמוצרים האלה.
יש ספר מומלץ (אפשר להקליד בגוגל "תזונת האדם ובריאותו" ולהגיע
למקום בו אפשר להזמין - אין בחנויות). יש אתרים מתאימים ברשת -
קישור לאחד מהם:
http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=31

למעלה