גמילה

גמילה

שלום, יש לי ילד מתוק בן שנתיים וחודש. כל הזמן אני שומעת את המושג "מוכן לגמילה" או לחילופין "לא מוכן לגמילה". איך יודעים שהילד מוכן לגמילה? הרי לא כולם מבקשים להוריד חיתול ולשים תחתונים. אני לא בלחץ לגמול אותו. בכלל לא. אם כי עוברות לי מחשבות בראש כי אני אמורה ללדת עוד שלשה חודשים ותוהה אם להתחיל עם זה לפני או אחרי הלידה אבל בכל מקרה אני לא בלחץ מזה ולא מפריע לי שהוא עם חיתול. אז איך יודעים?

" הסבלנות מעניקה שלווה והחיפזון חרטה"

שלום רב, איך נדע שילד בשל? וזה הזמן המתאים להתחיל בחינוך לניקיון בעשיית צרכים? * נמצא רמזים בהתפתחותו. • יודיע שיש לו פיפי.שהוא רטוב או מלוכלך קרוב מאוד לתחילת ההתפנות. • הפרשי הזמנים ביציאות גדלים.החיתול יבש ונקי זמן רב. • כדי שילד יוכל לשתף פעולה הוא צריך להיות בעל יכולת לשלוט בשרירי הסגור, להיות מסוגל לדחות את דחף ההפרשה. • יבקש להחליף טיטול.רוצה להיות נקי. • מביע משאלה לשבת על סיר או על אסלה כמו הגדולים. • ילד שאינו בשל מבחינה ביולוגית /רגשית / חברתית יתנגד. • אם כך, ילד צריך לרצות. • לגלות מוטיבציה פנימית. • לבחור . • ההנחה שילדים רוצים להתפתח ולהיות כמו הגדולים. הם ישתפו פעולה כאשר ירגישו שמכבדים אותם, את רגשותיהם, את חששותיהם, את הקצב שלהם. • לכן, מומלץ לא ללחוץ. ניסיונות שידול ואונס חוזרים כבומרנג. • לא להתחיל מוקדם מידי. לפעמים שווה לחכות עוד "שעה". החיפזון מין השטן. מה דעתך? עינת גבע , יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה