גמילה

גמילה ../images/Emo35.gif../images/Emo53.gif

עומר, בן 13 חודש, עדיין יונק (בבוקר, אחה"צ ובלילה). עומר מתעורר בלילה מס' פעמים ונרדם במהירות ע"י הנקה. עד לפני שבוע לערך, לא היתה לי כל בעיה עם זה, אולם מזה שבוע הוא אינו "יונק" אלא "מוצץ". הוא נטש את המוצץ שלו לפני כחודשיים וכעת משתמש בציצי במקום. עד עכשיו ההנקה היתה לי ממש נעימה וכייפית ולכן רציתי להמשיך, אולם כעת ההנקה נעשתה לא נעימה ולעיתים אף כואבת (מהמציצות). מה גם שאני מרגישה שהוא יונק לא לשם היניקה אלא לשם הפינוק. לפני כחודש וחצי עומר התחיל ללכת לפעוטון (7 תינוקות) עד 16:00. האם כדאי לגמול אותו ? אם כן - איך עושים את זה ? אני תכננתי שהוא ירצה להפסיק מעצמו. תודה מראש, שרון.

if he is in gan all day until 4

that may be the reason he is feeding more at night......he misses you and wants to feel you. It is important to continue breastfeeding when the baby is in gan so that he will still get antibodies against all the bacteria which are prevelant in a situation where there are many babies. These bacteria stick to his clothing and hair. When you come to get him, you hug him and kiss him and breathe in these microbes, and immediately your body starts producing "nogdanim" against them, and in the first feed, the baby gets this "hisun".​

justmom

New member
תרגום: אם הוא בגן כל היום עד 4

ייתכן שזו הסיבה שהוא יונק יותר בלילה... הוא מתגעגע אלייך ורוצה להרגיש אותך. חשוב להמשיך ולהיניק כשהתינוק בגן כדי שימשיך לקבל נוגדנים נגד כל החיידקים השכיחים כל-כך במצב שבו הרבה תינוקות נמצאים יחד. החיידקים האלה נדבקים לבגדיו ולשיערו. כשאת באה לקחת אותו, את מחבקת ומנשקת אותו ונושמת אלייך את החיידקים האלה, והגוף שלך מתחיל מייד לייצר נוגדנים כנגדם, כך שהתינוק שלך מקבל את ה"חיסון" שלו בהנקה הראשונה.

אסתר

תודה על התשובה, אבל זה עדיין לא מסביר את המציצות. אני מבינה את הצורך בקירבה ועם זה אין לי בעיה אבל המציצות האלה לא נעימות לי ואם אני מפסיקה אותו (כי כואב לי) הוא מתחיל לבכות ולצרוח. כמו כן, אם הוא לא מקבל את הציצי לפני השינה הוא פשוט צורח (וניסינו לבדוק גבולות אבל הוא פשוט צורח וצורח, בלי הפסקה, עד כדי שיעול). בנוסף, מה לגבי התעוררויות באמצע הלילה? אם בעלי ניגש אליו הוא מתחיל שוב לבכות ולצרוח ורק כאשר הוא מקבל את הציצי הוא נרגע ומיד נרדם. מבקשת את עזרתך דחוף. תודה, שרון.

He wants you at night

This is so common in babies when mommy goes back to work. As for the sucking, maybe they are giving him a mostset in the gan all day, and that is what is making him suck incorrectly.​

לאה_מ

New member
תרגום: הוא רוצה אותך בלילה

זה כל כך נפוץ אצל תינוקות כשאמא חוזרת לעבודה. לגבי המציצה, אולי הם נותנים לו מוצץ בגן כל היום, וזה מה שגורם לו למצוץ בצורה לא נכונה.

That is exactly what I said

This is very common in babies when mommy goes back to work. I would suggest taking him into bed with you and that will make it easier for both of you. As for the sucking, maybe they are giving him a mostsets in the gan during the day and this may cause sucking problems at night.​

justmom

New member
תרגום: זה בדיוק מה שאמרתי

זה שכיח מאוד אצל תינוקות כשאימא חוזרת לעבודה. הייתי מציעה לך לקחת אותו למיטה איתך - מה שיקל על שניכם. באשר למציצה, אולי בגן נותנים לו מוצץ במשך היום- זה עלול לגרום לבעיות מציצה בלילה.

למעלה