גמילה?
שלום וברכה אחת הסיבות שאני חושבת שמקצוענו כה נפלא היא שיש לנו נקודת מבט כה רחבה. כמה חבל שלעיתים אנו בוחרים לצמצמה במו ידינו. לאחרונה סיפרה לי מישהי שבמקום בו היא עובדת, מטעמי חיסכון, מאבחנים רק את התחום שבו כתוב בהפניה שיש לילד בעיה. ובכן... אומר בעדינות שלדעתי זה כמו לחפש מה שאבד מתחת לפנס. תפקידנו הוא לבדוק את כל ההיבטים התפקודיים, להיות בלשיות טובות ולחפש רמזים מדוע קשה לילד להגמל. איבחון מקיף וראש פתוח יעשו את העבודה. עם כל הכבוד לעצות אימהיות ,ויש לי הרבה, (גם כבוד וגם עצות), אין מקום לתת עצות לפני שמבינים ממה נובעת הבעיה. לפני כמה שנים נתקלתי באותה בעיה אצל ילד. לאחר תחקיר מעמיק התברר שהילד נבהל מאוד מתמונה של שימפנזה ישוב על סיר, שהיתה תלויה בתוך השירותים בגן. למותר לציין שסיפורים ומתנות לא צלחו כלל במקרה זה. אני יכולה להזכר בעוד כמה סיפורים, שנשמעים משעשעים בדיעבד, אך היו מאוד מלחיצים עבור ההורים והצוות החינוכי. לעיתים הסוגיה שבשלה פונים לקבלת העזרה היא משנית, ומהווה רק ממשק אל הקושי האמיתי. אם נהייה קונקרטיים ולא נבדוק לעומק, נפסיד את ההזדמנות שלנו לסייע, וחבל. "גמילה" כמו "אחיזת עיפרון" כמו עוד אלף דברים אחרים, הם מושגים ריקים, עד שאנו טורחים למלא אותם בתוכן. לעיתים אם אנו בוחרים בדרך הקלה, ומטפלים רק במה שנראה לעין, אנו מפספסים ובגדול. בברכה שרון