גמילה- שוב..

• פותח הנושא oggi2
  • פורסם בתאריך

oggi2

New member
גמילה- שוב..

1. אותו קטנצ'יק מראה רגרסיה בגמילה.
הוא מגיל שנה בלי חיתול במשך היום, מגיל ישיבה יושב בסיר, כבר הגענו לשלב שבבית אין פספוסים, שהוא מבקש והולך עצמאית, שלא מזכירים לו, והנה בתקופה האחורנה- כמעט כל הזמן מפספס- קקי ופיפי וכמעט לא מבקש, וזה גם לא מפריע לו שזה בתחתונים.
בגן הוא עדיין לא מבקש והן לוקחות אותו- אז יש פספוס אחד ליום בערך.
אז מה, לחזור שוב לקחת אותו?
2. אחותו בת הרבע לחמש חזרה להרטיב בלילה , כמעט כל לילה, לפחות פעם אחת. היא עושה פיפי לפני השינה, לא שותה כמעט, ועדיין.
גמילת הלילה שלה תמיד ידעה עליות וירידות-אבל הייתה תקופה ארוכה של יובש, והנה שוב. הטפטוף הפך למבול.

כמו שאתן מבינות, החיים שלנו דבש לאחרונה..מפיפי לפיפי ולצרחות. צ'יגעון.

נינושה2

New member
נראה לי שכן, לחזור שוב לקחת אותו

תציעי מדי פעם במשך היום ללכת לסיר.
בקשר לקטנה, אם זה מעודד אותך גם בן ה-6.5 שלי עוד מפספס כמה טיפות כל כמה לילות, אתמול אפילו עשה שלולית קטנה והייתי צריכה להחליף סדין. בחורף שעבר הוא עוד פיספס ביג טיים, לא כל לילה, אבל פיספוסים גדולים. זה משהו פיזיולוגי ולרוב עובר עם הגיל.
סבלנות....... סבלנות...... אוף נמאס לי כבר מלהיות סבלניות כל הזמן!
גם בת השנתיים שלי עוד צריכה תזכורים לפיפי, אפילו שהיא כבר כמעט שנה בלי חיתול. בימים האחרונים התחילה לבקש אבל תמיד יש תקופות של כמה ימים שהיא מבקשת ואז חוזרת לסורה. בסוף גם זה ייגמר.
לפעמים אני כל כך שמחה שאני לא מתכננת עוד ילדים....
(גם בקשר להודעה למעלה של ההתעוררות הבכיינית).

oggi2

New member
לגמרי...

אני עוד לא סגורה סופית לגבי ההמשך, אבל ההתעוררות, הבכי והלילות שעדיין דורשים שיפור משמעותי (עם הפיפי/קקי אני עוד יכולה להשלים), גורמים לי לדרוש קשירת חצוצרות ועכשיו.

אצלנו גם היתה רגרסיה חמורה לא מזמן

היתה תקופה קשה שבה הגננת האהובה עליו עזבה , היה חולה ועוד צרות.
הוא התחיל לפספס בקטנה ודי מהר סירב לשתף פעולה עד שבסוף הוא פספס כל הזמן והגננת התחילה לגלות סימני ייאוש.
אז עשינו ריסטרט - שמתי שעון מעורר על כל חצי שעה ולקחנו אותו בשבת אחת כל חצי שעה לשרותים - רוצה או לא רוצה.
בהתחלה התנגד מאוד ותוך שעתיים כבר ממש שיתף פעולה וכבר הלך לבד לכיוון השרותים כשהיה צלצול.
המשכנו ככה רוב היום והרגרסיה נעלמה.
כיום יש פספוס - שניים ביום. אני לא מרוצה לגמרי , הוא כבר בן שנתיים. אבל זה גם לא ממש מטריד אותי ויש השתפרות מצידו - הוא מודע יותר לקטע של הצרכים (לוקח את הבובה שלו להתפנות כל הזמן) , יותר יוזם ופחות מתנגד כשיש לו.

לא יודעת מה קורה אצלכם אבל אצלנו מצבי רגרגסיה מתרחשים כשיש בלגן נפשי כלשהו וזה הזמן להרגע ולהוריד טונים ואז כולם נרגעים ממילא ודברים חוזרים למצבם הטבעי.

oggi2

New member
אצלנו זה התחיל *לפני* שהגננת האהובה עזבה..

והיות שזה היה פתאומי-אני מניחה שזה לא קשור, אולי למשהו אחר או שפשוט לא מסתדר לו. בגן הוא עוד לא מבקש, ככה שמראש הפספוסים שם מעטים. אבל כן, נעשה ריסטרט ונקח אותו שוב.

oggi2

New member
שלחתי לך מסר

הפרצוף שלי היה דומה לשלך כששמעתי על זה.

MamaHen

New member
אצלנו גם יש רגרסיה אצל הבייבית

בת 3, בלילה 3 פיספוסים, לילה לפני פספוס אחד, אתמול בשנ"צ אצל ההורים שלי פספסוס, ואפילו בגן במשך היום (מה שלא קרה כשנה). הפספוסים האלו מגיעים אחרי תק' ארוכה של יובש, שבה היא קוראת לנו אם היא צריכה בלילה פיפי, לא לוקחים אותה יזום (היא לא מסכימה).
הרצף הזה מאוד נדיר, ניסיתי לברר איתה אם שורף לה כשהיא עודה פיפי (אולי דלקת בדרכי השתן), אבל כלום.
שאלנו מה קרה: היא עונה שהיא לא הספיקה לקרוא לנו, שהפיפי ברח.

נראה לי שבימים האחרונים היה ממש קר, ואולי זו הסיבה...
הלילה חיממנו טוב טוב את החדר ולא היה פספוס, אבל אי אפשר לדעת...

נראה לי שסבלנות היא שם המשחק

אוליב י

New member
אופייני לחורף. אני הייתי חוזרת לקחת אחריות

עד שהילד מתארגן על עצמו בחזרה.

למעלה