גמילה עצמית
כן טל נגמלה כך... בגיל שנה+3 חוד'(לצערי),טל ינקה בין 2-3 ביום (בוקר (לפני פעוטון),צהריים שהייתי אוספת אותה מהגן (כדי להירדם ) ולילה לפני שינה ,אחרי מקלחת...ויום אחד היא פשוט הלכה לישון בלי "דידי",אני הצעתי והיא סרבה ,הנחתי שהיא כל כך עייפה מפעילות שאין לה כוח לינוק.תופעה נמשכה גם יום אח"כ ..."דידי" כבר לא עניין אותה ,היא העדיפה לשבת על ברכיי ,לשחק בכפתורים של החולצה,למשוך בעגילים,שלל פעילויות אחרות ,רק לא לינוק...גם הנקות בוקר הלכו ונעלמו להן עם הזמן ,צהריים המשיך להיות לזמן ארוך יותר (בגלל קטע של התרגעות לאחר הגן והרדמה).זהו...באותה תקופה אני התחלתי ללמוד ולעבוד וטל נכנסה בדיוק לפעוטון,אולי גם הנסיבות הללו שמשו כטריגר לגמילתה של טל . נראה שטל הסתדרה לבד ,בלי "דידי",לי לעומתה היה קשה לוותר על דבר כה אינטימי ויקר כמו הנקה,אך הבנתי שטל גדלה ויש דברים מרתקים שהיא חייבת לדעת ולחקור,ראיתי את הבטחון ואת הצמיחה שלה ,זה ניחם אותי מאוד... זהו זה... תראי ,יכולות מאוד להיות שנפתח בפנייך חלון הזדמנויות לגמילה (את יכולה להשתמש בעיקרון של לא להציע ,אך גם לא לסרב ,שחוב שהוא ימשיך לקבל חלב אם עד גיל שנה . תודה על הפירגון , אמא של טל