גמילה משנת צהריים

אפרתש

New member
גמילה משנת צהריים

בתי בת שלוש וחצי וישנה בצהריים. לאט לאט אני רואה איך יותר ויותר בני גילה כבר לא ישנים בצהריים. הורים סיפרו לי שתהליך הגמילה לא היה קל. הילד בהתחלה היה מאד עייף, היה קשה להחזיק אותו ער, אחרכך היה עצבני אחר הצהריים, ובערב נפל שדוד על המיטה. אני מתלבטת 1) תמיד חשבתי שעם הזמן שנת הצהריים שלה תתקצר, כשהיא כבר לא תצטרך אותה. לא חשבתי שזה צריך להיות תהליך של גמילה יזום על ידי. בפרט שאני מבינה שהוא תהליך שלא קל לילדה (ולהורים). 2) אני נחתי בצהריים בערך עד גיל 6. והלכתי למיטה בערב בשמונה. אז אני הייתי ילדה ישנונית במיוחד, או שבדור שלי ילדים ישנו יותר, או שהיום ם ישנים מעט מדי? מה קרה פה?

תאי17

New member
?? למנוע שינה? למה זה יועיל?

אם ילד נרדם אז כנראה שהוא עייף. פעם ראשונה שאני שומעת על גמילה משנת צהרים. אני עד היום נחה צהרים בכל הזדמנות שיש לי.

אפרתש

New member
אז אולי ארחיב

שמעתי אותו דבר מכלכך הרבה הורים, שחשבתי שאני היחידה שלא יודעת שזו הפרוצדורה. זה התיאור: "בימים הראשונים הוא היה הרוס בצהריים. היה צריך להעסיק אותו כל הזמן. אחרכך בערך בחמש יש שוב התקפת עייפות, וחובה להיות פעילים כל אחר הצהריים אחרת הוא יירדם. בימים הראשונים, הוא הלך לישון בשבע בערב, עם הזמן זה השתנה, ועכשו הוא הולך לישון בשמונה. לפעמים קורה שהוא נרדם כבר בשש עד הבוקר". תיאור מאד מאד דומה לזה שמעתי מכה וכמה הורים, לילדים בני שלוש וחצי-ארבע. הנימוק היחיד ששמעתי היה שאם הם ישנים בצהרים, הם ערים עד עשר בערב.

תאי17

New member
השאלה היא: מה המצב אצלך?

האם היא הולכת לישון מאוחר? האם בגלל שהיא הולכת לישון מאוחר קשה לה לקום בבוקר? הקטנה שלי מאוד אוהבת לישון צהרים, ולפעמים מגיעה ל-4! שעות. ונכון, היא הולכת לישון מאוחר בערב בסביבות 11. בבוקר היא קמה בין 7:00 ל-8:00, יקיצה טבעית. ובכלל, את צריכה לעשות מה שטוב לך ומה שמתאים לך בלבד. אז מה ששמעת מהורים אחרים? לא "גומלים" משנת צהרים בגלל הורים אחרים שעושים זאת. האם סדר היום של הבת שלך הפריע לך לפני ששמעת את "ההורים האחרים"?

ליאת +

New member
מצטרפת לשאלות של תאי17

מתי הבת שלך הולכת לישון בלילה? אם שנת הצהריים שלה לא פוגעת בשנת הלילה אז אני לא רואה סיבה להפסיק אותה. אצלנו, ואצל הורים אחרים שאני מכירה הסיבה לא הייתה שהילד נשאר ער עד 10, אלא שהוא נשאר ער עד הרבה יותר מאוחר (סביבות אחת-שתיים) וזאת בעקבות שנת צהריים של שעה-שעה וחצי.

אפרתש

New member
אז אתן כן "גמלתן" אותו?

לא, ברוך השם אצלנו לא הולכים לישון באחת בלילה. בכל זאת, לגנים שלי יש איזו מילה... היא ישנה בצהריים שעה-שעתיים, נכנסת למיטה בתשע-תשע וחצי. מאחר וממילא יש לה אחות קטנה שמחזיקה אותי עד תשע וחצי, זה לא שדחוף לי "להיפטר" ממנה.

Shellylove

New member
אז ממש אין לך סיבה

לעשות שינוי, לא? (אלא אם כן נורא חשוב לך להיות "כמו כולם"
). אני יכולה לספר לך ששלי (עוד חודשיים בת 3) ויתרה לבד על שנת הצהריים, היא מתפקדת בחיוניות אחה"צ והיא הולכת לישון בערך ב-21:00 (ולפעמים יותר מאוחר). לי זה אמר שהיא כבר באמת לא זקוקה לזה.

אפרתש

New member
להמשיך עם התחושות?

את צודקת. עד היום עשינו מה שנראה נכון ומתאים לנו. גמילה מציצי, גמילה מחיתולים - הכל זרם יפה. שום הלחצות מאיתנו. שום בעיות מצידה. עשתה מה שעשתה כשהתאים לה. פתאום נפל עלי הקטע הזה של "אם כולם עושים את זה, אולי זה משהו שצריך, מתפקידי כאמא". בגלל זה באתי אליכן, לשמוע אם באמת כולם עושים את זה. לשאלתך - סדר היום שלנו היום מוצא חן בעיני. הלואי שאני אצליח להיות ערה קצת יותר, לעשות יותר כשהילדות ישנות, ואז בכלל יהיה יופי.

תאי17

New member
תמשיכי ככה!!

אם סדר היום מוצא חן בעניין, תשאירי אותו ככה. את יודעת כמה דברים עשיתי בניגוד למה שכולם אומרים? אני עושה רק מה שמתאים לי בלי לתת הסברים לאף אחד.

ליאת +

New member
אז אל תשני כלום ../images/Emo45.gif

ולשאלתך- כן- אנחנו גמלנו אותו משינת צהריים וזה ממש לא משהו שהייתי ממליצה עליו אם יש ברירה אחרת. אני מודה שנושא השינה היה אצלנו ואצל אביתר נושא בעיתי מאז ומתמיד. פעם, כשהוא עוד ישן צהריים בגן, אז הגעתי לגן ושמעתי אמא אחת שואלת "איך הוא אכל בצהריים?". הסתכלתי בתדהמה - וואלה? בחיים לא חשבתי לשאול מה או איך הוא אכל בצהריים. אני תמיד שאלתי בגן "כמה הוא ישן?" בשביל לדעת כמה כוחות לגייס ללילה .

יסמין@

New member
אם סדר היום טוב עבורכן - תמשיכי

אותו. כל ילד וילדה הם אינדיבידואלים ולא צריך להשוות ביניהם. אין "ספר חוקים" אובייקטיבי להורות טובה ונכונה

הלואי

והקטנטונה שלי הייתה ישנה צהריים מידי פעם בסביבות גיל שנה היא פשוט הפסיקה לישון במשך היום,וגם בלילה היא נופלת רק לקראת 2100 ולמחרת ב7 בבוקר היא כבר על הרגליים. למה לגמול?הילדה רוצה לישון?אשרך

לאה_מ

New member
אני, ו"גמל" זו לא ממש המילה -

כשעומר היה פעוט הוא היה הולך לישון בסביבות השעה 21:30. בשלב כלשהו, למרות שברוב לפלפיותו הוא המשיך להכנס למיטה ב-21:30, הוא לא היה נרדם עד 23:30 (שעתיים שבהן הוא היה שוכב במיטה ומדי פעם מבקש דברים... "אמא, אני צמא", "אמא, תהפכי לי את הקלטת", "אבא, אני לא נרדם"...
). בשלב כלשהו עלתה בדעתי המחשבה שמא הוא כבר לא צריך לישון בצהרים. גם אצלי הטריגר היה סיפורים של חברות על איך שהילד שלהם הפסיק לישון בצהרים ו"בשבע הוא נרדם מול הטלויזיה, לפני שהספקנו אפילו לעשות אמבטיה". שאלתי את הגננת האם נראה לה אפשרי לא להשכיב אותו לישון בצהרים, והיא ענתה לי "אבל הוא נרדם"
(בטח נרדם... אלא מה? משכיבים אותו בחדר חשוך, עם עוד 20 ילדים ישנים, מכסים אותו בשמיכה... שלא ירדם?). אחרי דין ודברים קצר היא הסבירה לי שתמורת 250 ש"ח נוספים היא תעביר אותו לצהרון והוא לא ישן בצהרים. אני החלטתי שאני לא מוכנה לשים על זה תו מחיר, וויתרתי על הרעיון. כעבור חודשים אחדים הסתיימה השנה ובקייטנה שהיתה (באותו גן, אגב) לא ישנו בצהרים. וככה זה היה אצלנו - ביום שהפסיקו לישון בצהרים הוא נרדם במיטה שלו ב-21:30. אחרי אמבטיה. אחרי ארוחת ערב. רק בלי לשכב שעתיים ער במיטה... עם שירה לא היתה לי מעולם בעיה של שינה
אורי הוא כמו עומר (ולמה להכחיש? כמוני). אלא שעם אורי אני לא מתעקשת על "שעת שינה" וכך יוצא שיש הרבה ימים שבהם הוא הולך לישון רק ב-23:00 ואפילו מאוחר יותר. אני בטוחה שאנחנו נמצאים במעגל קסמים מסויים - מצד אחד בגלל שהוא ישן בצהרים, הוא מתעייף רק בשעת ערב מאוחרת מאד, ומצד שני, בגלל שהוא הולך לישון כל כך מאוחר, הוא עדיין לא מסוגל לוותר על שנת הצהרים... אני מנסה עכשיו, בשיתוף עם צוות הגן שלו, למצוא איזו דרך ביניים. כרגע ביקשתי להעיר אותו אחרי שעה של שינה, כאשר אם הוא מתעורר בקלות ובמצב רוח טוב - אחלה, ואם לא - לא להתעקש איתו ולתת לו להמשיך לישון. בינתיים אין שיפור משמעותי. אני משערת, עם זאת, שבמהלך השנה הוא יוותר מיזמתו על שנת הצהרים, וגם אם זה לא יקרה, בשנה הבאה בגן עירוני לא תהיה אפשרות בגן לישון בצהרים, ואז הוא ילך לישון בשעה סבירה יותר בערב.

נעה גל

New member
אני לא ../images/Emo13.gif

הבת שלי הפסיקה לישון צהריים בגיל שנתיים בערך, והבן שלי עדין ישן צהריים בגן (בן שלוש וחצי) אבל בסופי שבוע הוא כבר לא ישן, כך שאני מניחה שבמהלך השנה הקרובה שנת הצהרים שלו תתפוגג לה. אותי, אגב, עדין לא גמלו משנת צהריים.

בהחלט היית ישנונית במיוחד...

נושא שנת הצהריים הוא נושא רגיש וקשור מאוד לטמפרמנט הספציפי של הילד/ה הספציפי/ת, אבל גם לנהלי הגן. אצל עומר - עד גיל 5 הוא ישן במעון בצהריים ונרדם לא לפני 11 בלילה. מגיל שלוש בערך זו היתה בעייה של כל ההורים וויצו סרבו לותר על שנת הצהריים של כתת הטרום-טרום. רעות נמה בצהריים ונרדמת בתשע בלי בעיות. אכן, בדומה לילדם של חברייך, תקופת הגמילה היתה מעייפת. לעומר במיוחד. ללא שנת צהריים הוא היה זומבי מיילל במשך כמה חודשים טובים. האור באפילה היה הקניית הרגלי שעת שינה מוקדמת בערב. ליזום? יום אחד פשוט אי אפשר יותר לנוח בצהריים. כדאי שתזמי אולי את קצת לפני שזה קורה כדי שהיא לא תסתובב רדומה ועצבנית במקומות שאין בהם את הכתף הסובלנית של אמא...

אפרתש

New member
מה זותומרת הייתי? ../images/Emo13.gif

מאחר והילדה על הכתף הסבלנית של אבא... ואבא מאד אוהב לישון בצהרים, ככה שנראה ששנת הצהרים IS HERE TO STAY

mom of Ophrie

New member
it comes natural

as all the others wrote here as long as she sleeps good - let her sleep! in our case Ophrie needed less sleep already at 2 years old. At first she started going to sleep at 10-10:30 at night. After that she just wasn't tired during the day and it took her 1 hours to fall asleep after lunch. So I had no chance but to give up her afternoon sleep 2 months ago (she is 2 and 4 months now). She was very happy that she doesn't have to go to sleep. Now she sleeps from 8 in the evening till 8 in the monring. She just started going to Gan now, I am holding fingures it will make her tired again. mom of Ophrie​

למעלה