גמילה מצרכים גדולים

BONI3

New member
גמילה מצרכים גדולים

בני בן ה-4 ו-3 חודשים נגמל מטיטול לפני למעלה משנה,כלומר הוא עושה פיפי באופן עצמאי בשירותים ,אבל הבעיה שלנו היא שהילד כשיש לו צרכים גדולים הוא מתאפק עד שנלביש לו טיטול או שקרו מיקרים שהוא לא ביקש טיטול ומרוב שהוא התאפק יצא לו בתחתון ,השאלה שלי היא מה לעשות והאם מישהו מכם מכיר תופעה דומה ובכלל מה עלינו לעשות?

שאלתי היא איך כבר בזמן הגמילה עצמה

הסתדר הילד עם עשית קקי,האם היו לו קשיים בשליטה על הסוגרים או ביכול להבין את תהליך עשית הצרכים? שלך חנה גונן

BONI3

New member
גמילה מצרכים גדולים

לגבי הגמילה הילד יודע ושולט היטב בצרכיו כך שאם יש לו פיפי הוא יודע שהוא צריך ללכת לשירותים וגם הולך לבד ללא עזרה הבעיה כפי שציינתי זה בעשיית הגדולים הילד פשוט מתאפק ומסרב ללכת לשירותים למרות כל ההפתעות שהבטחנו לו שום דבר לא מזיז לו.

גמילה מצרכים

לבתי היתה בעיה דומה היא היתה בוגרת מספיק מבחינת ההבנה, יכולת הביטוי והשליטה על הסוגרים, אולם בכל זאת התקשתה בעשיית הקקי. יצא לי לקבל יעוץ מפסיכולוגית בנושא ונאמר לי שישנו קושי אצל ילדים להפרד מ"החלקים" היוצאים מגופם. זה מפחיד אותם וכמו כן מתעורר הקושי להיפרד מחלק זה כשהם עושים את הצרכים (קקי במיוחד) הם פחות נחשפים למראה היציאה מגופם. זה כמובן עובר עם הזמן כאשר יש להיות קשוב לילד וללכת עם הקצב שלו בהצלחה

תוספת לתגובתי

בתי סבלה בשל כך גם מתופעת עצירויות ובעצת הרופא נתנו לה כף שמן פרפין בעיקר בשתיה זה לא מתעקל מופרש בצואה ומסייע ביציאתה במיקרים בהם הילד מתעקש להחזיק בבטן.

לאה_מ

New member
היתה לי בעיה דומה עם בני הבכור

(אלא שהוא, למרבה הצער, סרב לחיתול
). בדיעבד אני חושבת שזה סימפטום לגמילה מוקדמת מדי. מכיוון שבנך כבר בתהליך גמילה במשך שנה, לא נראה לי שכדאי היום להחזיר את הגלגל אחורה, אבל אני חושבת שכדאי להיות מאד קשובים לצורך שלו. אין מה לדאוג - בגיל 6 הוא יעשה גם קקי וגם פיפי בשרותים. השאלה היא איך להביא אותו לשם בכמה שפחות יסורים. לי נראה נכון, שאם הוא מבקש לעשות קקי בטיטול, צריך להלביש לו טיטול - זה אגב די פשוט מבחינה טכנית. אני הייתי יורדת לגמרי מהנושא למשך זמן מסויים - לא מעירה לו ולא מדברת איתו על זה - פשוט מסבירה לו שכשהוא צריך קקי עליו לבקש טיטול, ומאפשרת לו לעשות בטיטול ומחליפה לו בצורה עניינית ובלי שום הערות והתייחסויות מיוחדות. הוא יודע שאחרים עושים קקי בשרותים. כשהוא ירגיש מוכן לכך, הוא יבקש. ושאלה - מה קורה בגן? גם בגן הוא מבקש טיטול מהגננות? הוא כבר בגן עירוני?

BONI3

New member
תשובה לגבי הצרכים בגן

בגן הילד לא יבקש טיטול אף פעם ,הוא אכן בגן עירוני ,כפי שציינתי בגן הילד יתאפק עד שיגיע הביתה קרה לו פעם אחת שיצא לו קקי בתחתון בגן אבל בדרך כלל הוא מתאפק עד שהוא מגיע הביתה.בכל אופן תודה רבה על תשובתך.

לאה_מ

New member
אז עוד משהו לגבי הגן.

אצל הבן שלי היה בדיוק אותו סימפטום, ואחרי ששוחחתי איתו התברר, שהוא לא רוצה ללכת לשרותים בגן כי הם לא מספיק נקיים בעיניו. הפתרון היה, אחרי שיחה עם הגננת, שהסכימו לתת לו להשתמש בשרותים של הצוות - ממש לא היתה להן בעיה עם זה - הוא היה הילד היחיד שביקש, והן נעתרו לבקשתו, וזה פשוט פתר את הבעיה בגן. את יכולה לנסות להציע לו גם את האפשרות הזו.

למעלה