גמילה ממוצץ

1anat1

New member
גמילה ממוצץ

בתי בת שנה וחצי החלה לקחת באופן פתאומי מוצץ לפני כחודש. עד אז לא רצתה ואף פעם לא עשתה בו שימוש. בתחילה ביקשה מוצץ רק כאשר כעסה או כאשר היתה עייפה אולם כיום כבר מבקשת כל הזמן. לפני כן לא היתה לה בעיה להרדם בלילה וישנה לילה שלם ללא מוצץ והיום מתעוררת פעמים רבות בלילה ומבקשת שנביא לה את המוצץ (שנפל מהמיטה או שהיא לא מוצאת אותו). נראה שהמוצץ גורם לה לשנות את התנהגותה ואף לריגרסיה, כשהיא עם מוצץ היא אינה משתתפת בפעילויות בגן ומדברת פחות. התחלתי אתמול בתהליך גמילה ונראה שהקושי המירבי הוא לפני השינה, קצת בלילה ובבוקר בשאר היום ניתן להסיח את דעתה אולם השאלה שלי היא האם אני עושה טעות? האם אני צריכה לזרום איתה ולתת לה מוצץ מתי שהיא רוצה? או להגביל אותה ואף לגמול? אני ממש אובדת עצות! תודה!

גרא.

New member
1anat1,בגיל שנה וחצי,מוקדם מדי

לגמול ילדה ממוצץ.למרות שאין כלל ברזל במקרים כאלה, וההתייחסות לכל ילד היא שונה..דומה שבתך משדרת לך בהתנהגותה, כי היא עדיין זקוקה למוצץ.השאלה במקרה שלך היא, מה קרם למה, המוצץ לרגרסיה, או שמא דווקא רגרסיה שהיא עוברת,לא ברור ממה,שבעטייה היא נזקקת שוב למוצץ.לעיתים זו גם יכולה להיות תוצאה מחיקוי.למשל, אם בפעוטון יש ילדים אחרים עם מוצץ,גם בשעות הפעילות וודאי שזה עשוי לגרום לה לרצות גם היא מוצץ.בדרך כלל אצל ילדים במיוחד, שינוי התנהגות,וודאי תגוגה של רגרסיה,מהווה איתות לבעייה כל שהיא..האם קרה לה, או שהיתה נוכחת בארוע טראומטי כזה או אחר? קשה לדעת.אבל אם התגובה אינה רחבה יותר, וכוללת תופעות לא שכיחות אחרות, כמו בכי ללא מעצור,ירידה בתיאבון, ביטויי זעם וכדומה.כנראה שהרגרסיה,אינה בגלל ארוע טראומטי ואים ממה לחשוש.לעיתים החזרה למוצץ, יכולה קם להיות קשורה לצמיחת שניים..קשה מדברייך לדעת.מכל מקום,אל תחפזי בתהליך גמילה,וודאי לא בגיל שנה וחצי, שעה שהילדה מגלה צורך ברור למוצץ.אפשר בוודאי להגביל אותה כפע שעושים בדרך כלל בגן.אבל אין רע בהירדמות עם מוצץ.ואם יש בעייה שהוא נופל מהמטה בלילה..הוסיפי עוד כמה מוצצים רוזרביים זמינים למטה.

1anat1

New member
תודה רבה על התשובה! ../images/Emo39.gif

עד כמה שידוע לי בתי לא עברה אף ארוע שיכל לגרום לה לריגרסיה אולם נראה שכשהיא עם המוצץ היא בעולם משלה ורוצה שיניחו לה לנפשה (ביחוד בגן) וזה מתבטא בחוסר רצון להשתתף בפעילויות. אחרי יומיים של נסיון גמילה על מנת לגשש ולראות איך היא מגיבה הסקתי שהזמן שבו היא מבקשת את המוצץ הכי הרבה הוא בבוקר ולכן נראה לי שנגביל את השימוש רק לבוקר. כאמור עד לפני כחודש היא לא רצתה מוצץ בכלל ואף פעם לא לקחה!. אנסה להמשיך ולהגביל אותה. שוב תודה על התגובה!! ענת

למעלה