גמילה ממוצץ

גמילה ממוצץ

בתי בת השלוש ועשרה חודשים עדיין מוצצת מוצץ, היא קשורה אליו, ומשתמשת בו בשינה, כשהיא מאוד עייפה או כשקשה לה (כועסת , עצובה וכו'). כשהיא עסוקה או משחקת היא לא מחפשת אותו ולא משתמשת בו. לי יש התלבטות גדולה בנושא, מצד אחד הייתי רוצה שהיא תיגמל כבר מהמוצץ, כי היא כבר גדולה (ומאוד נבונה) ומצד שני אני רואה שהיא עדיין זקוקה לו ונעזרת בו ואינני רוצה לגמול אותה לפני שהיא מוכנה לכך. התחלתי לטפטף לה מדי פעם שביום הולדת 4 היא תיפרד מן המוצץ כי היא כבר תהיה ילדה גדולה וכו'. למעשה שאלתי היא האם נכון יהיה לגמול אותה, ואם כן כיצד עושים זאת מבלי לגרום לילדה עקבות שונות מהגמילה? אודה על כל תשובה או דוגמא.

לאה_מ

New member
אני מבינה את הדילמה שלך.

מכיוון שאת מתארת שהיא באמת משתמשת בו רק כשהיא מאד זקוקה לו, ולא בזמנים אחרים, אני בכל זאת הייתי מתאפקת ולא עושה צעדים לגמילה. במשך הזמן היא תמצא דרכים נוספות להרגיע ולנחם את עצמה, ותזדקק פחות ופחות למוצץ. כרגע, נראה לי שאם תקחי ממנה את זה, תמנעי ממנה צורת הרגעה שמאד עוזרת לה כרגע.

מירי,

New member
בן כל כמה ימים מודיע שהמוצץ עוזב...

כי הוא לבני הדודים הקטנים... רק מה גם הוא זקוק לו! אני בכלל לא חושבת לגמול אותו! זה עוזר לו וזה עוזר לי! (במיוחד כשהוא כועס).- בן בן 4.2 את דוד גמלתי בגיל 3.9 (מכיוון שהשתמש בבקבוק עם אויר והרופאה הימליצה...) וזה לא היה רעיון טוב... (אבל אצל דוד שיתף פעולה לגמרי בגמילה...)

G a l i 11

New member
מוצץ

מתן, בן שלוש וחצי, מודיע פעם ביומיים שהוא אינו זקוק למוצץ יותר ושזה לילדים קטנים. גם הוא משתמש במוצץ כאוביקט מעבר נטו - כשכואב, מפחיד, עצוב ולהרדם. יש לו חבר שחגג יומולדת 4 והפסיק לישון איתו ומתן מודיע שבגיל אבע גם הוא כבר לא יצטרך לישון עם המוצץ ויזרוק אותו. אני חושבת שהדברים האלה קורים באופן טבעי, כי הילדים מחקים את סביבתם. לא נשאה לי שהתערבות חד משמעית תועיל לגמילה ולהיפך היא עלולה לעורר התנגדות ולעכב את התהליך.

הזאטוטה שלי בת 4.5 וישנה עם

מוצץ. אחיה התאום נפרד מהמוצץ לפני שנה וחצי. כל ילד והקצב שלו. ממש לא מפריע לי שהיא ישנה עם מוצץ, הרי בלילה היא לא זקוקה לפה שלה למשימות אחרות (דיבור ואכילה), אז למה לא? כמו כן יש לנו אור ירוק מרופא השיניים שלה להשאיר לה את המוצץ: הוא סבור שבריאותה הנפשית קודמת לבריאות השיניים. אני מכירה ילדה שהשתמשה במוצץ עד גיל 6, גם במשך היום. אמא שלה אמרה שהיא נחושה שלא להפעיל לחץ בנושא, והיא ממתינה לנס. ואכן, הנס הגיע-הילדה לפתע השליכה את המוצץ והסיפור הסתיים בצורה חדה וחלקה.

נ.ב.

הכרתי עוד ילדה, מאוד חכמה ומפותחת, שאמרו לה שביום ההולדת 4 היא תפרד מהמוצץ. זה לא עבד. היא אמנם זרקה את המוצץ, אבל מאוד בכתה, ולבסוף נאלצו לקנות לה מוצצים חדשים. כמו כן הדבר קילקל לה את השמחה של יום ההולדת. מהמוצצים של הזאטוט שלי נפרדנו ע"י כך שקשרנו אותם לבלוני הליום. לדעתי זו הדרך הנכונה להפרד מחבר ותיק וטוב, ולא להשליך אותו לפח או לאסלה.

kokopeli

New member
רוצה לחזק את הנאמר

גמילות בגיל הרך הן עניין של מוכנות רגשית של הילד, ושל הילד בלבד. אנחנו, כהורים, לא יכולים (וגם לא רשאים, לתפיסתי) להחליט עבור הילד מתי הוא כבל לא זקוק לחפץ כלשהו שנותן לו ביטחון, מרגיע אותו וכו'. אנחנו כן יכולים לכוון, להזכיר, להסביר, אבל, בעיניינים האלה, בשום אופן לא לקבוע באופן מלאכותי. סיפור הגמילה של ביתי מחיתול הוא זה שממנו למדתי את זה: היא כבר היתה בת שנתיים ועשרה ח'. לקראת גן מועצה, כשהבהירו לי שלא מקבלים לגן מועצה ילדים עם חיתול, ואני , כמובן, כבר הייתי בלחץ. הגננת אמרה לי להניח לה בנושא. היה יבשנון, היה סיר, היא ראתה ילדים אחרים גמולים, והבינה מצויין מה זה לעשות את צרכיה בשירותים. אבל רק כשהיא, לבדה החליטה שהיגע הרגע, אז באמת הוא הגיע. מהרגע שהנחתי לה בעיניין, לקח בדיוק שבוע עד שהיא ביקשה בוקר אחד לא ללכת עם חיתול לגן, ומאותו היום הגמילה היתה חלקה ומלאה (יום ולילה) בלי פיספוסים ובלי עקבות. אני מניחה שהיא "התאמנה" בינה לבין עצמה עד שהגיעה למסקנה שהיא מוכנה. ואני מאמינה שכך גם יהיה עם ה מוצץ. בהצלחה המון אור
ואהבה

גמילה ממוצץ

ראשית אני רוצה להודות על כל התגובות, חיזקתם את ידי. החלטתי לקבל את המלצותיכם ואני אפסיק לדון עמה בעניין, ואתן לה את הכבוד להחליט בעצמה מתי היא כבר לא זקוקה למוצץ.

מלמלה

New member
למרות התנגדות מאוד גדולה שלי

בעלי פשוט לקח לילדה את המוצצים ואמר שהם נאבדו זה היה בגיל 4 + כמה חודשים זה אחרי ששנה דיברנו שביום הולדת 4 נקבור אותם באדמה וזה לא קרה אני כאמור מאוד התנגדתי והוא החליט ועשה - לא שיניתי את העובדה כדי "לא לשבור לו את המילה" והאמת זה עבר הרבה יותר קל ממה שחשבתי......... לפני שבועיים כשנתיים אחרי "מצאנו" את המוצצים בין בגדי הקיץ וקברנו אותם באדמה (אולי יגדל שם עץ של מוצצים) היא היתה הולכת בגיל 4 בכל מקום עם 3 4 מוצצים יחד..

למעלה