גמילה ממוצץ

נמשית

New member
גמילה ממוצץ

בתי בת ה3 וחודשיים החליטה בעזרתנו ועזרת בני דודיה הגדולים ממנה לזרוק את המוצצים לפח.אחותי הגדולה גמלה את שלושת ילדיה בגיל 3 מהמוצץ.אני לא רציתי למהר ובמיוחד אחרי שהתיעצתי עם עוד אמהות שאמרו לי שרק בגיל 4 הן גמלו את ילדהם.אבל המעשה נעשה והיא בלי מוצץ יום שלם כולל לילה.במשך היום אין שום בעיה ,אבל בצהריים ובלילה קשה לה להירדם והיא מתעוררת בבכי ובעצבים.(היא לא מבקשת את המוצץ אלא מקטרת כמה דקות ואז נרדמת). דבר נוסף וחשוב הוא שביום ראשון היא מתחילה גן חדש. האם הקדמתי? איך אפשר לעזור לה ברגעי הבכי? וסתם עצות ותובנות. תודה לכל מי שתענה. נמשית.

חני ב

New member
אני לא חושבת שיש

גיל מסוים בו מחליטים לגמול. גם בתי נגמלה מהמוצץ בדיוק בגיל 3 (לשמחתי), וגם היא עברה כמה ימי גמילה של בכי וכעס וצעקות אבל זה עבר לה. לא אני החלטתי לגמול אותה, 2 המוצצים שהיא הכי אהבה נאבדו לה, והיא לא הסכימה לקחת לפה אף מוצץ אחר. כך שזה יצא לטובה. אני לא חושבת שהקדמת. כתבת שהיא מקטרת טיפה ונרדמת, אז זה לא נורא. היא מתחילה גן חדש? נפלא. היא מבקשת מוצץ בשביל להרגע? כי אם כן, את יכולה לאמר לה שהיא כבר גדולה והולכת לגן חדש, גן של גדולים, והמוצץ כבר לא עבורה.

מאיו

New member
יופי שהיא גומלת את עצמה

ילדתך הגיעה לשלב שהיא רוצה להיגמל, ואת קיבלת תפקיד "קל" - לשתף פעולה. אם היא רק מקטרת כמה דקות ונרדמת, אני לא רואה שום בעיה, נשיקות וליטופחם בוודאי יעזרו באותן דקות באשר לגן - יכול להיות שזה היה הטריגר- אולי היא בתוך תוכה החליטה להיות גדולה. בכל מקרה- תיידעי את הגננת על כך שהיא בתהליך גמילה על מנת שתהיה רגישה לכך.

לאה_מ

New member
האם את חושבת שזה תהליך בלתי הפיך?

כלומר, האם היא תסרב לקחת מוצץ אחר? משום שאם היא תסרב, אז את הנעשה אין להשיב, ואני חושבת שזה לא כל כך חשוב כרגע אם הקדמת או לא, אלא כדאי להתמקד באיך לעזור לה לעבור את זה בקלות ככל האפשר. אם היא תסכים לקחת מוצץ אחר, זה כבר סיפור אחר, משום שאז, אם תחליטי שההחלטה על הגמילה ממוצץ לא באה באמת מביתך, אלא היתה תוצאה של לחץ שלכם, ובאה בזמן לא נכון עבורה, התהליך הזה באמת הפיך. לא כתבת מתי היא נפרדה מהמוצצים, אבל אם זה היה ממש לאחרונה, סביר שהיא תחווה קושי בפרידה הזו, וזה לאו דוקא מעיד על כך שטעיתם. אני מקווה שהבנה שלך לקושי שהיא חווה, אמפתיה מצידך, הכלה שלך את הרגשות שלה בקשר עם הפרידה מהמוצץ ואת הקשיים שלה, תעזור לה להסתגל מהר. בהצלחה ותעדכני אותנו.

למעלה