גמילה מטיטול

גמילה מטיטול

פז בת עוד מעט 4 גמילה מפיפי היתה מושלמת כבר מגיל שנתיים,ללא פיספוס היו כמה וכמה פעמים שהיא עשתה קקי באסלה ואז ללא סיבה נראית לעין היא פשוט ביקשה לעשות בחיתול בלבד. היא גם הסבירה לי שהיא מפחדת כשהקקי נופל לה. את כל התאוריות וההסברים ליציאת הצואה ותהליך הפרידה אני יודעת אבל אייך עוזרים לה להגמל מהחיתול כבר. עזרתכן דרושה ,בתודה שירלי

נעה גל

New member
יש מקומות שהיא כן עושה בהם?

לדוגמא, בחוץ? בסיר? מקומות שבהם היא לא מפחדת שהקקי יפול?

נעה גל

New member
אני אספר לך 2 סיפורים אמיתים

אבל קודם אני אגיד לך, שאני מאמינה שזה יעבור יום אחד מעצמו. כלומר, הפחדים יעברו והיא תעבור לעשות בשירותים. אני לא יודעת להגיד לך אם את זו שתצטרכי לזהות את הנקודה ולשכנע אותה להוריד את הטיטול (שהופך להתניה בשלב מסוים) או שהיא תבקש מעצמה להוריד אותו. סיפור ראשון בן של חברים שלנו שכיום הוא בערך בן 7. גם הוא נגמל מהחיתול אבל לקקי הוא עדין היה צריך אותו. והוא כבר היה בן 4.5 והוא לא הסכים להפרד מהטיטול וזה שיגע את ההורים שלו. בסוף הם קבעו תאריך יעד בו הוא יוריד את הטיטול אחת ולתמיד. התאריך הזה היה יום העצמאות של מדינת ישראל וגם הוא היה אמור לצאת לעצמאות שלו - ללא טיטול. יום העצמאות חל כשהוא היה בסביבות גיל 5 וכל התקופה שקדמה לו, דיברו איתו על יום העצמאות, התכוננו ליום הזה ומה לא... ואכן, כשהיום הגדול הגיע, לכל תרועות הילד הוריד את הטיטול ומאז לא חזר ללבוש אותו. הסיפור השני בן של חברים שלנו שכיום הוא בן 5. גם הוא נגמל מהטיטול בגיל שנתיים + וגם הוא המשיך לעשות קקי בטיטול. אמא שלו עמדה חצי שנה בלחץ הסביבה ("מה זאת אומרת הילד עושה בטיטול?") עד שנשברה והחליטה שזה לא מתאים לה יותר. היא לקחה לו את כל הטיטולים יום אחד והודיעה לו שהענין נגמר. הוא התאפק, והתאפק והתאפק וכך עבר כבר שבוע הילד סבל מכאבי בטן וצרח והיה אומלל. חברה שלי נתנה לו נר גליצרין. תוך 10 דקות הילד היה על השירותים עשה קקי ומאז נעלמו כל הפחדים כלא היו. הוא לא חזר לבקש טיטול ולא פספס יותר אפילו פעם אחת. הנה לך שתי דרכי התמודדות של שתי משפחתות שונות. את יכולה לבחור באיזו דרך ללכת. אני מתארת לעצמי שאת מדברת איתה על זה הרבה, אולי תשאלי אותה איך היא חושבת שהיא יכולה לסדר כך שהיא תעשה בלי טיטול ועדין הקקי לא יפול למטה?

חוה 1

New member
גם בן של חברים שלנו בן 4 ו8 חודשים

עשה קקי בטיטול. החליטו שביום שנגמרת החבילה נגמרים הטיטולים. היה לו מאד קשה עצירויות וכו´. הם עדיין נמצאים בתהליך לכן אינני יכולה לספר על "happy end"

כרמית מ.

New member
אז תקנו לכל אחת סוג שונה, "שלה"

לחברות השונות יש ציורים שונים, כך שגם להן תהיה ברורה ההפרדה.

אולי אם היא מפחדת שהצואה תפול

תקני גליל של נייר טואלט ענק (כזה ששמים על מיטות בקופת חולים) וכשהיא צריכה תשימי לה אותו בין האסלה למושב, וכך הצואה לא נופלת? אחרי שהיא תקום תורידו את המים יחד עם הנייר הזה ,ושלום על ישראל.

עידכון מעכשיו..

הגננת צלצלה להודיע על מה שקרה היום בגן. פז התאפקה והתאפקה..ובסוף צעקה קקי,שירותים עכשיו. אחר כבוד כולם רצו לשירותים.פז לא הסכימה לשים חיתול בכלל ניסתה לעשות קקי כאשר היא יושבת על האסלה וכלום לא יצא.. הגננת אפילו התישבה איתה ,(כן,כן לקחה כיסא והביאה ספר ושתיהן קראו) אבל שום כלום . ואחרי שפז החליטה שלא יוצא,היא התלבשה וכמובן..שברח לה בתחתונים. אני לא יודעת מה לעשות. תגובת הגננת היתה שכלום לא קרה,הנה הקקי יצא בסוף.היה בילבול הוא יצא בתחתונים במקום באסלה.אבל זהו.

לאה_מ

New member
אבל למה את לא יודעת מה לעשות?

זה דוקא נשמע לי שיפור. קודם היא בכלל לא הסכימה לעשות קקי בשרותים - רק בחיתול, ועכשיו היא דוקא מוכנה לעשות בשרותים. אז נכון, שזה לא ממש יצא כמו שהיא התכוונה, אבל הגננת היתה בסדר, וקיבלה את זה בצורה שלווה ועניינית, כך שנראה לי שפז ממש בדרך הנכונה.

למעלה