גמילה מטיטולים

sigal7365

New member
גמילה מטיטולים

הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים. אני מנסה לגמול אותו מטיטול וזאת בעקבות התגובות שלו. כאשר הוא עושה פיפי הוא אומר לי וכאשר קקי גם כן. בשבוע שעבר עשה קקי בטיטול, הוריד אותו וקרא לי לראות את ה"איחסה". כבר שלושה ימים שהוא בלי טיטול רק עם תחתונים. הוא עושה פיפי כל שניה ואומר לי בכל פעם שעשה. אני מחליפה וממשיכים הלאה, גם אם זה 20 פעם ביום. השאלה שלי היא האם אני ממהרת? האם הוא עוד לא מוכן? כאשר אני רוצה לשים לו טיטול הוא לא מסכים, אבל גם לא רוצה לשבת בסיר או בשרותים. מה עושים מפה? איך מתקדמים? מחכים עוד קצת? ביום שני הוא נכנס לגן האם להמשיך עם הגמילה ולשתף את הגננת? מה לעשות? נא עזרתכם, בתודה מראש.

הוא גם מצליח לפעמים או רק מפספס?

אחרי 3 ימים כבר הייתי מצפה לכמה "קליעות בול" באסלה. זו ממש לא נשמעת לי גמילה. זה נשמע שהוא משחק בלעשות פיפי ולומר לך. לזהות שהוא עשה בדיעבד זה רק השלב הראשון. הוא צריך גם לדעת לומר לפני שהוא עושה, וכמובן להסכים לשבת על האסלה. לדעתי לשים חיתול, גם ללא הסכמתו.

לאה_מ

New member
מסכימה עם החתולה שזה לא נשמע כמו

גמילה. לא יודעת לגבי כפיה של חיתול. לא כל כך נשמע לי. אבל הוא נשמע לי צעיר מדי, ולא ממש בשל לגמילה. היכולת להודיע על עשיית צרכים היא אחד הסימנים של מוכנות לגמילה, אבל זה רק חלק מהעניין, ולא כולו, ונשמע שחסרים לו דברים נוספים כדי להיות בשל באמת. אני הייתי מחזירה לו חיתול. הייתי מנסה לא לשאול אותו, פשוט לשים לו חיתול. מה אתם עושים בלילה? הרי אני משערת שהוא ישן עם חיתול. אז פשוט תמשיכו עם זה גם בבוקר. תעדכני אותנו מה קורה אתכם.

נעה גל

New member
מצטרפת - זה נשמע כמו עוד שלב בדרך

לגמילה - אבל עדין אין מוכנות מלאה.

שלב האמירה הוא עדיין לא בשלות

לגמילה. זה הגיל להציע סיר אבל ממש לא נראה לי השלב "לנסות לגמול" - תזרמי איתו, לא עם סימנים שאת לכאורה קוראת ממנו. יש פער בין האבחנה הקוגנטיבית שלו שיש קקי ופיפי והבעת חוסר נוחות, לבין בשלות לגמילה. אני רואה סביבי הורים שמנסים לגמול בטרם עת - לטעמי הנזק הסמוי מן העין הוא לא קטן. כבר הבעתי דעתי על העניין כאן בשרשור אחר. אישית נתקלתי בילד בן 4 עם עצירויות תמידיות וילד שסיים להרטיב בגיל 6. יש לי רק שאלה - מה הלחץ לגמול? רעות בת כמעט שנתיים וכבר כמה חודשים מזהה קקי. בחודשיים האחרונים מזהה גם פיפי. מורידה לבד את החיתול. עוזרת לי לשפוך קקי מהחיתול לאסלה. רצה להביא את הסיר לשבת לידי כשאני הולכת לשרותים. האם זה אומר שהיא מוכנה לגמילה ? לדעתי ומנסיוני, ממש לא.

sigal7365

New member
|תודה לכולכם. אנחנו חוזרים לעת עתה

לטיטולים. כנראה שהוא עדיין לא מוכן. ואני בוודאי לא ממהרת לשום מקום. הבן הגדול שלי נגמל בגיל כמעט 3 כך שאני לא ממהרת לשום מקום. שוב תודה לכולכם.

למעלה