גמילה מטיטולים

hillat

New member
גמילה מטיטולים

בני בן שנה ו - 11 חודשים, ואנו רוצים להתחיל איתו בגמילה מטיטולים. הייתי רוצה כמה טיפים. רציתי רק לציין שהוא נמצא במשפחתון (5 ילדים) שבו 3 מהילדים נגמלו עכשיו (גדולים ממנו בכמה חודשים), ולפעמים כשהם יושבים בשירותים הוא מבקש מהגננת לעשות גם (הוא לרוב רק יושב ולא עושה...).

לאה_מ

New member
כמה טיפים:

קודם כל שאלה - למה אתם רוצים להתחיל בגמילה? למה אני שואלת? כי גמילה זה דבר שצריך להגיע מהילד, וגיל 1.11 זה קצת מוקדם. לא שזה לא יתכן, אבל זה מוקדם יחסית, אז השאלה הראשונה היא - האם בנך מבטא רצון להוריד את החיתול, או שהרצון שלכם בגמילה נובע מאיזה לחץ שמגיע מהילדים שנגמלו במשפחתון? לגבי התהליך - אני מציעה פשוט לאפשר לו להסתובב הרבה בלי טיטול. עדיף בשלב ראשון בבית, שם הוא ודאי מרגיש יותר בנוח, וגם היחס הוא 1:1 ולא 1:5. קני סיר ו/או ישבנון, שיהיו זמינים, שימי אותם במקום זמין ונגיש עבורו, ותראי מה קורה - האם הוא שולט בצרכים? האם הוא מודיע לך כשהוא צריך פיפי או קקי? האם הוא מסוגל לעשות את צרכיו בסיר או בשרותים? אם הוא מבקש טיטול - תני לו. אין צעדים שהם לא הפיכים. לכי עם מה שנוח לו. בינתיים זה בסדר גם אם כל מה שהוא עושה זה יושב על הסיר יחד עם הילדים הגמולים (ולא עושה כלום). אם יש פספוסים, כדאי להתייחס אליהם באופן ענייני - לנקות, להחליף וזהו. לא לנזוף בו, לא להעיר לו, לא לומר לו שאת מקווה שבפעם הבאה הוא יעשה בסיר... פשוט לנקות.

ענבל30

New member
רומי בת שנתיים

ובערך לפני חודש - בגיל של בנך - התחילה בעצמה להוריד את החיתול. היא הכי קטנה בגן ושם עושים לכל הילדים שעדיין לא נגמלו הכרות עם הסיר ועם הפרידה מהחיתולים - וכנראה שהתאים לה
קנינו סירים שניים: אחד אצלנו והשני באופן קבוע אצל ההורים שלי (זה הבית השני שלנו). אמא שלי גם קנתה תחתונים. וזה הולך ככה: בבוקר אני מחליפה לרומי את החיתול של הלילה (שהוא לרוב רטוב) ולוקחת אותה לגן. בגן במשך היום מציעים לה לפעמים לשבת על הסיר - אבל ממש בלי לחץ. הגננת סיפרה שבימים האחרונים היא גם מורידה את החיתול לבד בגן. כאני אוספת אותה בסוף היום היא כמובן מחותלת קומפלט - ואז אני משאירה את החיתול עד "הקקי הגדול של אחר הצהריים" (עניין קבוע אצלנו
) אחרי הנקיון אני שואלת אותה אם היא רוצה חיתול או להשאר בלי. לרוב היא מעדיפה בלי (אבל יש פעמים שרוצה חיתול). מסתובבת בבית ערומה, הסיר זמין ליד - ומדי פעם עושה בסיר. אתמול הלך טוב במיוחד - והתרגשתי לראות שגם עשתה קקי בסיר!
נראה לי שמי שלא היתה מוכנה לגמילה הזאת זו אני
ועכשיו אני עדיין מבולבלת קצת, וגם קצת חוששת... תשובות כמו של לאה מאוד מרגיעות אותי
מאחלת לכם גמילה קלה, מהירה, עם מינימום פיספוסים.

אצלינו הטיטול יהיה עד הצבא ../images/Emo8.gif

נוריאל מודיע מזה זמן, באופן ברור וצלול על הצרכים שלו. שניה לפני עשיתם או שניה אחרי. הוא לא מוכן לשבת בסיר, אלא אם הוא יודע שאין לו כלום, ובישבנון - יושב קצת יותר - אבל לא יוצא כלום. הלהסתובב ערום נגמר תמיד לקראת הצורך שלו בפיפי/קקי. הוא מבקש טיטול. המודעות אצלו התחילה סביב הגיל הזה שלכם - שנה ו-11 בערך, אבל זה עוד לא בכיוון של בלי טיטול.

למעלה