גמילה מטיטולים

גמילה מטיטולים

אייל בן שנה ושלושה חודשים. אני אפתח ואומר שממש לא בוער לי לגמול אותו. לא אכפת לי שזה יקרה מתי שיקרה. אני לא מאלה שחושבים שעד גיל X הילד צריך להיגמל (אלא אם כן X=6 ומעלה..). אייל אוהב להשתין בסיר ובעיקר בשירותים אבל לא מבקש לעשות זאת כשהוא עם טיטול. לפני כמה ימים הוא קם בבוקר עם טיטול גדוש ומכנסיים רטובים (קורה לנו הרבה - אם הוא לא קורא לנו בהתעוררויות הליליות שלו - אם ישנן כאלה - אני לא מחליפה לו טיטול ואז הוא קם רטוב). מכיוון שהוא רצה לשחק בחדר שלו לפני הרחצה (הכלל שלנו אומר שלפני שעוברים מהחדר לסלון - מתרחצים), הצעתי לו שאוריד את הטיטול והמכנסיים, והוא נשאר עם חולצה בלבד. נראה לי שזה מאוד מצא חן בעיניו והחלטתי להציע לו להוריד טיטול בשעות שהוא בבית. פרשתי על השטיח בחדר שלו לינולאום ובאמת אתמול (שבת) שלאתי אותו אם הוא רוצה להיות ללא טיטול והוא רצה. ההתייעצות שלי עכשיו היא בכמה מישורים: 1. אתמול הצעתי לו כל חצי שעה ללכת לשירותים. בשלב מסויים (אחרי כשעה וחצי) אמרתי לו שילך להשתין לפני שמתחיל משחק חדש וכך הוא עשה. השאלה היא האם נראה לכן שעדיף לא להזכיר לו כבר מעכשיו ולתת לו להבין את העניין לבד? 2. כשהוא עבר לסלון הצעתי לו שאשים לו טיטול לפני מנוחת הצהרים (בשישי ובשבת הוא ישן צהרים בסלון). נראה לי הגיוני שכשהוא ישן - שיישן עם טיטול. נכון? 3. האם זה נראה לכן נכון להגדיר את הישיבה על הספה בזמן הצפיה בטלויזיה כמשהו שעושים כרגע עם טיטול? 4. שי התחיל להסתייג ושאל מה יקרה אם יתחילו עכשיו ויכוחי עם/בלי טיטול. אני חושבת שבמקרה כזה נכון לאפשר לו את ההתנסות של להיות בלי טיטול, גם אם זה אומר שהוא ילך לפעוטון בלי טיטול או לישון בלי טיטול (הגננת והמטפלת שלו מוכנות להתמודד עם העניין ללא בעיה). מה דעתכן? (ותודה למי שהגיעה עם הלום..
)

לאה_מ

New member
תיקון: שנתיים ושלושה חודשים ../images/Emo13.gif

מכיוון שאנחנו נמצאים בשלב די דומה, וגם אני שואלת את עצמי שאלות דומות, אני יכולה להתחלק איתך במחשבות שלי לגבי התשובות: אני לא קיבלתי החלטה עקרונית שאורי יהיה בלי טיטול בזמן שהוא בבית. אבל אם הוא מבקש להוריד את הטיטול, או אם יוצא שהוא בלי טיטול (אחרי החלפה, לפני/אחרי מקלחת וכו´) אני לא מציעה (ולא מסרבת). 1. לגבי להציע כל חצי שעה ללכת לשרותים - זה נראה לי אפשרי בשביל ההתחלה, אבל כדאי להפסיק עם זה די מהר. אני בכלל לא מציעה לאורי, ואכן הוא שקוע במשחקים ועושה קקי/פיפי על הרצפה (ואז הוא מיד קורא לי ומראה לי בשמחה, ואני אומרת לו שבפעם הבאה יעשה בשרותים... עד הפעם הבאה שהוא עושה על הרצפה
) - אני חושבת שחלק מהעניין הוא שהוא ילמד לזהות את התחושה של הצורך בעשיית צרכים, ולא יסתמך עלי כמזכירה שלו. מה שכן, אם אתם משתמשים בסיר (אנחנו לא), אפשר בשלב זה לשים אותו בחדר שאתם נמצאים בו, כך גם תהיה לו תזכורת ויזואלית, וגם יהיה לו קרוב יותר להגיע. 2. גם לי נראה הגיוני שהוא ישן עם טיטול - הבשלות של מנגנון הגמילה בערות ובשינה היא לא אותו הדבר. תדעי שהוא מוכן לישון בלי טיטול כאשר הוא יקום ברוב הפעמים יבש. 3. בהחלט נראה לי נכון להגדיר ישיבה על הספה כמשהו שעושים עם טיטול. לנו, אגב, יש ספונת כזאת של אורי (מהסוג שנראה כמו מזרון שנפתח) שעליה הוא יכול לשבת גם בלי טיטול (ואם יש פנצ´ר אני פשוט מכניסה את זה למכונת הכביסה). הוא בכלל לא מתווכח איתי בשאלת הטיטול על הספה "שלנו". 4. כשתגיעו לגשר תחצו אותו - למה לעשות היפותזות מעכשיו? אם אייל ירגיש שהוא מוכן להיות בלי טיטול, לדעתי יהיה נכון לאפשר לו את זה. כל עוד נוח לו בשלב הביניים שאתם נמצאים בו - אין בעיה להמשיך כך. אגב - מה קורה בגן? אולי אפשר להציע לו גם שם להיות בלי טיטול בחלק מהיום?

כמובן..שנתיים+3../images/Emo13.gif תודה על התיקון

בגן- אני צריכה לדבר עם הגננת שלו, כי בגדול היא הציעה לנו כבר מזמן שהן יציעו לו לעשות בשירותים. אז זה לא היה רלוונטי אבל עכשיו אולי כן.

1אילת2

New member
ליעד בת שנתיים וחודשיים וגמולה

(מחיתולים, רק מחיתולים) מזה חודשיים. אני ארשום מה קורה אצלנו מפני שמעבר לזה אל אוכל לספר לך. ראשית, היא קמה יבשה משנת הצהרים. עוד לפני הליך הגמילה. ולכן היא בלי חיתול בשנת צהרים. ניסיתי גם לפני חמישה חודשים גמילה ולא הלך. לפני חודשיים- הלך. לפעמים ליעד מתיישבת על הסיר לבד. בלי הכוון. קקי תמיד בסיר או בבית שימוש. אין פספוסים. בדרך כלל אני מזכירה לה כל חצי שעה לעשות פיפי. זה לא עוזר. אני צריכה להושיב אותה על הסיר כדי שתעשה. מבחינה זו, היא ילדה אוטומטית: ברגע שהיא יושבת יוצא פיפי. לפעמים היא מתווכחת איתי ואומרת שאין אבל יוצא בכ"ז. כשאני מציעה פיפי "מעניין" כמו לעשות על האבנים, על הפרחים, ליד העץ (או אפילו כשנוצר ויכוח: תעשי פיפי בבית שימוש. לא, פיפי בסיר!) אז אין בעיה ומייד היא עושה. אבל רב הזמן אני צריכה להזכיר ויש לנו פספוסים. כשלושה ביום. אגב, בחוץ אין פספוסים. רק בבית. אז למה לגמול בכ"ז? ראשית, זה בעיני שלב. שלב מתקדם יותר מחיתולים. הפספוסים יעברו לה. שנית, קיים עניין החיתולים. הגמילה מועילה כספית: פחות חיתולים, פחות משחות, פחות מגבונים. אני מניחה שיותר נעםי להסתובב עם תחתונים מאשר עם חיתול (לא נעים לי תחבושת הגיינית, על אחת כמה וכמה חיתול). אנחנו פחות מזהמים את הסביבה עם חיתולים ושקות ניילון (אם כי כמות הכביסות עשויה להאפיל על כך...) החסרון כאמור הוא הצורך להזכיר לה כל הזמן וריח השתן שמלווה אותנו. גם אם הוא בעיקר בחדר הכביסה. בלילה אגב, היא עם חיתולים. ובחלק מהבקרים היא קמה עם פייפ בחיתול. .

דלית 3

New member
פנינה על "פיפי מעניין"

כשגמלנו את השניה, שמנו לב שלעשות בגינה (מיתרונות הבית הפרטי) ממש מעודד אותה לשתף פעולה. בעלי היה מאוד נגד אז התפשרנו על צמח שרך שהיה בחלק שלא בשימוש בגינה. הגדולה, אז בת 6 וחצי, אומרת לי יום אחד: עכשיו אני יודעת למה קוראים לזה שרך - כי הוא מסריח. לעצם הענין - אני בעד לחכות עד שזה בא מהילד ואז הגמילה יותר מהירה וקלה לכולם. את הגדולה התחלנו לגמול בגיל שנתיים ו-4 חודשים ובגלל שרשרת ארועים היפסקתי באמצע. כולם התחילו לנג´ס שהגיע הזמן אבל לי היתה סבלנות. לקראת גיל שלוש התחלתי להציע לה "תחתון או חיתול" במשפט אחד ובלי לנסות לשכנע. שבוע היא הלכה עם תחתון על החיתול ואז ביקשה רק תחתון, היתה יבשה מהרגע הראשון בלי פיספוסים גם בשנת הצהריים ואחרי שבוע גם בלילה כמעט בלי פיספוסים. הסבלנות משתלמת השניה נגמלה בגיל שנתיים וחודשיים - בא ממנה והלך בקלות אבל יותר פיספוסים.

על השאלה הראשונה

אין לי תשובה אז לא אענה (אני בכלל גרועה בגמילה) לגביי הרטבת הסלון- אנחנו שמנו מזרון שהוא "הספה של הילדים" ו"מי שמפספס לא יושב על הספה של הגדולים". המזרון הזה מנויילן. אתם יכולים להחליט על עיקרון דומה. או למצוא ברירה אחרת. אם תדגידו לו להיות בסלון עם טיטול הוא יקבל שדר שאתם לא סומכים עליו. אם רוצים רק להגן על רהיט מסויים זה לגיטימי בעייני אבל אז שהגבול יהיה רק על הרהיט הזה. ודבר אחרון. תרגיעי את שי שאין שום סיכוי שהילד יגמל מחיתולים בלי שהוא ירטיב כמה דברים
כולל בזמן שאת לא תהיי והוא יצטרך להתמודד עם שלולית פיפי לבדו. אז שלא יקח קשה/יהיה מופתע אם אייל יתעקש "בלי טיטול", כי הוא מין הסתם יעשה את זה. ויפספס.
שתהיה גמילה קלה. נראה לי שאתם מוכנים. חוץ מאבא
שאולי כדאי להכין אותו נפשית לעניין השלוליות.

למעלה