גמילה מטיטולים

ליאת 09

New member
גמילה מטיטולים

ילדי בן שנתיים ושלושה חודשים בגיל שנתיים החלתנו להוריד לו את הטיטול וכך היה לא נשמנו כל חופש פסח אחרי שהינו בריצות אחריו וכך לאחר שבועיים נדפס העיניין אצל בני והכל היה בסדר הוא מבקש לעשות פיפי וקקי באסלה בלי כל פחד לשבת עליה וכשנשמנו לרווחה שהכל מאחורינו לפני כמה שבועות הוא הפסיק לבקש והתחיל לעשות בתחתון גם פיפי וגם קקי אין לנו ניסיון עם ילדים קודמים ונורא קשה להבין מה קרה שהילד חוזר אחורה ולא מבקש גם כשמבקשים ממנו לבוא לאסלה הוא אומר שאין ולאחר כמה דקות עושה בתחתון הילד בשינה עם טיטול מה לעשות? חשבנו אפילו להחזיר את הטיטול מרוב שזה לא נסבל אנחנו צועקים אליו ומענישים אותו כשהוא עושה חברות אמרו לא להתיחס אבל זה נראה שטוב לו כשלא מציקים לו והוא עושה עוד יותר. אך מתמודדים עם זה

שאלות... ואמירות...

שלום רב ליאת, ראשית נדמה לי שהתחלתם את תהליך הגמילה מוקדם מידי. (לפני שהילד היה מוכן ובשל). שאלות : האם יש עוד ארועים בהם אתם מבקשים מהילד והוא מסרב? תני דוגמאות. האם לפני מספר שבועות קרה משהו מיוחד כמו: סכסוך בין ההורים, סבתא חולה, נשאר לבד, הורה פוטר, גן חדש, הולדת אח? ובינתיים עד ש"נדבר" שוב מציעה לכם להחליף את הכעס, הצעקות והעונשים בהבנה ואמפטיה. עינת

ליאת 09

New member
גמילה מטיטולים

שלום עינב.אני שמחה שענית לשאלתי.כמעט בכל מקום שמבקשים ממנו הוא מסרב,בבית של סבתא,שכאנחנו יוצאים בחוץ הוא לא מבקש,כל מקום שנימצאים בו ולא משנה איפה יש סירוב,הוא יכול לעשות אפילו בכיסא של האוטו בישיבה כאילו הוא לא מרגיש כלום,שוב אציין לא היה את הקשיים האלו מההתחלה.ולשאלתך השניה אנחנו כהורים מרגישים שבעלת הגן שהוא נמצא בו כנראה צועקת עליו יותר מידי ואפילו מעבר לצעקות,אני מנסה לשאול אותו אבל הוא עוד קטן ונראה שהוא עדיין לא מבין מה אני רוצה ממנו.(בגדר החשד).קניתי לו צעצועים,אמרו לי שזה נקרא פיפי פרס,זה לא עוזר,כפי שאמרתי אני מרגישה שאנחו על קצה לעבד את הסבלנות שכל מה שאנחנו מנסים לא עוזר ,האם במקרה כזה צריך להחזיר את הטיטול או שלא לחשוב על זה בכלל.לגבי הגן אני צריכה להתקשר לגננת ולנסות להוציא ממנה מידע מה קורה בגן,אני דוחה את זה כל הזמן המפחד שהיא תלך לספר לבעלת הגן ויתנקמו בילד,אני צריכה לחשוב איך לגרום לגגנת לספר לי מה קורה בגן.לבנתיים אשמח לקבל ממך הצעה איך להתמודד עם הילד.ושוב תודה רבה לך עינב אני שמחה מאד שהתיחסת לשאלתי.

שאלות והארות...

שלום רב ליאת, שאלתי לא הובנה, אשאל אחרת: אילו התבקשת לתת שם /כותרת למערכת היחסים שלך עם בנך - איזה כותרת היית נותנת ליחסים? כגון : מערכת יחסים של מאבקי כוח/של שיתופי פעולה. איזו אווירה יש בביתכם? ובאופן כללי, אם את מביטה על סדר היום : האם פעולות כגון: השכבה, מקלחות, ארוחות מתבצעות באווירה טובה או עם ויכוחים? בינתיים מספר הארות: א. להחליט "לא לריב", "לא להסתכסך" עם הפעוט סביב היציאות. ב. מטרת החינוך לניקיון הוא הקניית הרגלים טובים שנרכשים כאשר מיקוד השליטה הוא פנימי- מרצונו של הילד לכן, איני ממליצה להיעזר בפרסים- שממקדים את הביצוע במוקד שליטה חיצוני. ג. איני ממליצה להחזיר את הטיטול אלא אם כן, אינכם יכולים לכבוש את כעסכם נוכח פישולים של הפעוט. בברכה עינת

ליאת 09

New member
גמילה הטיטולים

בוקר טוב עינב.מערכת היחסים עם בני היא מערכת של שיתוף פעולה,אנחנו מבינים אחד את השני ולרוב אין ויכוחים רציניים כך גם היה שגמלתי אותו מהטיטול עד היום שחשבתי שצריך כוח בנושא הזה.הוא ילד טוב ,יחסית ממושמע מילדים אחרים. כשמבקשים משהו הוא נענה לבקשה כמו לסדר את החדר,מקלחת,שינה עוד דברים שאין איתם בעיות.עם הוא מחליט שלא בא לו (יש לו בובה של מיקי מאוס שהוא מאד אוהב)אני עושה תחרות עם הבובה והילד וכך נפתרות הבעיות ללא ויכוחים.אני מנסה להתנהג הכי בסדר אליו כדי שלא לגרום לו לכעוס.אבל כשצריך לכעוס כועסים.הילד תמיד מבקש שישחקו איתו ואני מנסה כמה שאפשר לשבת איתו.האבא לא נמצא תמיד בבית כי הוא עובד משמרות אז אני צריכה להסתדר לבד.אחר כך אני מסבירה לו איך להתנהג עם הילד כשהוא נמצא איתו לבד.בני הוא כמו כל ילד שדורש הרבה צומת לב וזה מה שהיה לגבי הגמילה עד שזה נעלם,עכשיו ביומיים האלו שאנחנו בקשר הוא התחיל לעשות פיפי באסלה אבל לא לבקש,אני כל שעה בערך מבקשת ממנו לבוא לעשות וכשיש הוא עושה.למרות הקושי אני לא אחזיר את הטיטול .האווירה בבית בסדר.סדר היום שלנו מתנהל כמו שצריך אין בעיה בכלל,שכהוא חוזר מהגן אני יושבת איתו קצת בחדר ללא טלויזיה ואנחנו משחקים במה שהוא מבקש.אחר כך אנחנו יוצאים לחצר של הבית יש לו שם מגוון של צעצועים,הוא מקבל חטיף אחד. בנתיים אני מכינה ארוחת ערב,מקלחת אותו(אני מנסה לתת לו לעשות דברים לבד אז אני מבקשת להתפשט לבד ונותת לו לשטוף את הגוף לבד)עם צעצועים כשהוא רוצה,לאחר מכן ארוחת ערב אנחנו יושבים ביחד, (אני מנסה לא לאכול כל היום כדי לשבת איתו בלילה לאכול)וכשנגמרת הארוחה יש תוכנית בטלויזיה שהוא אוהב אני מדליקה לו את הטלויזיה ובסביבות השעה 9 בלילה הוא הולך לישון,ככה זה כל יום.בני יותר קרוב אלי מבן זוגי וכל דבר הוא רוצה הוא מבקש אותי(הוא לא מרשה לבן זוגי לחבק אותי).האם יש השפעה שיש טיטול בשינה על הגמילה ביום.אני מקווה שהפעם הבנתי את שאלתך כמו שצריך.תודה רבה לך עינב על היעוץ.

עם ליווי מבין ואמפאטי, תומך ומעצים...

שלום רב ליאת, אני שמחה להתרשם ממערכת יחסים טובה של הרמוניה ושיתוף פעולה. נדמה לי שהאווירה בבית טובה. עם ליווי מבין ואמפאטי, תומך ומעצים אני מאמינה שגם סוגיית הגמילה תהיה בקרוב מאחוריכם. בהצלחה שאלות נוספות יתקבלו בברכה, בינתיים מזמינה אותך לדפדף בפורום ולקרוא התיחסויות נוספות שנתתי בנושא. עינת

ליאת 09

New member
גמילה הטיטולים

הי עינב.אני שמחה שהתרשמת מהיחסים אם בני,אני מקווה בשבילינו גם שהכל יעבר במהרה עם הגמילה.תודה על היעוץ .כל הטיפים שנתת לקחתי לצומת ליבי,זה עדיין לא כמו שהיה בתחלה עם הגמילה אבל יש שיפור בימים האחרונים.

למעלה