גמילה מטיטולים

zrnurit

New member
גמילה מטיטולים

ביתי הקטנה בת שנתיים וחצי. היא נגמלה מטיטולים כבר בגיל שנה ועשרה חודשים. בחודש וחצי האחרונים חלה נסיגה והיא מפספסת הרבה. היא אינה מבקשת לשירותים, מתאפקת הרבה עד שבורח לה ובלילות עושה במיטה. כשאני או אביה או אחיותיה שואלים אותה אם צריכה לשירותים, אומרת שאין לה ולאחר דקות מספר עושה בבגדיה. שוחחתי עם הגננת ועולה כי גם בגן התנהגות זו חוזרת על עצמה אך בבית התופעה מוקצנת יותר. חשוב לי לציין כי בבית לא חל כל שינוי שעלול להשפיע על תיפקודה. ניסיתי כל שיטה שאני מכירה כדי לדובב את הילדה לעשות את צרכיה בשרותים אך לא הצלחתי. מה עלי לעשות? מה יגרום לילדה לחזור ולעשות צרכיה בשרותים? ( למרות הפספוסים הרבים והקושי לא חזרתי לטיטולים) תודה על עזרתך, נורית

מניסיוני

הלא רב בכלל (גמלתי בינתיים רק ילדה אחת) היתה תקופה שנהגנו לשאול אותה אם היא צריכה לשירותים כי היא התחילה לפספס ברגע שהפסקנו לשואל אותה היא גם הפסיקה לפספס. מישהי אמרה לי שזה קשור להרגשת בעלות על הגוף - אני מחליטה מתי, איפה ואיך אני עושה. בהצלחה

zrnurit

New member
הצעה שאנסה

יש לי עוד שתי בנות גדולות ואיתן לא עברתי חוויה דומה. אך כמו שאומרים " אין לעשות השוואה בין ילדים". אנסה את הצעתך ואראה איך העניין מתגלגל. אין לי מה להפסיד. תודה רבה על עזרתך.

למעלה