גמילה מטיטולים

NOFAR1553

New member
גמילה מטיטולים

בני בן שנתיים ושבעה חודשים, לפני חודש וחצי התחלנו לגמול אותו מטיטולים, (בפסח) בהתחלה הכל זרם טוב מאוד הוא עשה בסיר וגם בישבנון, בשירותים והכל היה בסגר כמובן שרק ביום ולא גם בלילה בצהריים הוא ישן רק עם תחתונים בלי טיטול, אבל בלילב לא, בקיצור בזמן האחרון הוא כל הזמן מפקשש גם בהתחלה הוא פקשש אבל מדי פעם עכשיו הוא פשוט עומד ומשתין על הרצפה עם המכנססים והתחתונים, ולפעמים גם מחרבן ככה ממש כאילו לא אכפת לו וזה ממש מתסכל רצוי לציין כי בגן הוא לא מפקשש וגם אם כן אז פעם אחת ביום לא כמו בבית אין לי מושג למה זה קורה אני נורא מבולבלת ולא יודעת מה לעשות עם זה ואיך להתמודד, יש לציין כי אני בחודש שמיני להריון ואומרים שאולי בגלל שיש לי בטן הוא לא מבין ומבולבל לי זה נראה קצת טיפשי... מה עושים...

עדינעם

New member
../images/Emo207.gif "טרום גמילה"?

בני בן שנה ו-9. לפני מס' ימים התחלתי להוריד לו בבית את החיתול באופן קבוע וזה בעיקר בגלל הטוסיק המזיע והמסכן שלו. שמתי סיר והסברתי שאפשר לעשות פיפי בסיר אך לא יותר מכך כי בהתחלה זאת לא הייתה המטרה. אך פתאום, בין פיפי לפיפי ראיתי שהוא מבין מה קורה ולכן ניסיתי להעביר את עשיית הפיפי לסיר וזה עבר די בהצלחה - עושה בסיר (לא מיוזמתו אלא אני לוקחת) בנוסף לריצפה. כשאנחנו מחוץ לבית - עם חיתול וגם כשאני חושבת שיש לו קקי (מודע גם לקקי שלו, יש לו סימנים לפני כן) אני שמה טיטול. שלשום לא הספקנו לשים חיתול והקקי נפל על הריצפה (בחצר) -הוא ניסה להרים אבל נרתע מהמגע. הרמנו את הקקי עם טיטול וזרקנו לפח והוא מאוד התלהב מהסיטואציה. אתמול והיום כבר גילה את הישבנון ומאוד מתלהב לעמוד עליו ולעשות פיפי ולהוריד את המים. שאלותי: 1. בכל פעם שעושה פיפי (גם בשירותים וגם כשעשה בסיר) הוא עושה קצת ומפסיק ואני אומרת לו שצריך לסיים עד הסוף והוא שוב עושה קצת ומפסיק (רוצה ללכת) ושוב אני מזכירה לו עד שעושה את הכל או עד שמתעקש ממש ללכת (גם אם לא סיים). איך עלי לנהוג? או שזה יעבור לו לבד? 2. היום נראה בוודאות כי רצה לעשות קקי והרגיש מבולבל (אולי כי אני בלבלתי אותו כי באמת לא ידעתי איך להתנהג...) - היה בלי חיתול ועשה סימנים של קקי אז שאלתי אם רוצה לשבת בשירותים או שאשים לו חיתול. לא רצה שום דבר. המשיך להסתובב בבית לא רגוע אז בסוף שמתי חיתול ואמרתי לו "אני אשים חיתול כדי שתוכל לעשות קקי". הוא המשיך להסתובב בבית לא רגוע ונראה שהוא לא כל כך יודע מה לעשות - ניסה להוריד את החולצה והחיתול והתבכיין והתעצבן. חשבתי שאולי בכל זאת החיתול מפריע לו - הורדתי ולא עשה ועשיו נמצא מחוץ לבית אז הוא עם חיתול (מקווה שיעשה ושלא בילבלתי אותו). איך להתנהג עם הקקי? אני מודה שהמחשבה שהוא יפספס ויעשה בתוך הבית על הריצפה מאוד מרתיעה אותי ולכן אני בעצמי לא זורמת עם עניין ה"בלי חיתול". אז מה קורה עכשיו? להמשיך לקחת אותו מיוזמתי לשירותים (היום נראה בוודאות שמנסה להתאפק לא לעשות פיפי, זיהיתי וישר עברנו לשירותים לעשות שם)? להוריד הילוך? איך מלמדים לעשות קקי בשירותים ואיך לא לבלבל אותו? אשמח להסברים !

למעלה