גמילה מטיטולים

mimimie

New member
גמילה מטיטולים

הילדונת בת שנתיים ו8, כבר כמה חודשים בתהליך גמילה. עושה קקי ופיפי בשרותים בלי בעיה בלי ישבנון וכאילו. כשהיא מגיעה הביתה, היא הרבה פעמים מתפשטת, ומורידה טיטול ואז הולכת מעצמה לשירותים, אבל בגלל שחורף וקר, אני לא יכולה לתת לה להסתובב בבית ערומה. וכשאני באה להלביש לה מכנסים, היא מתעקשת שאשים לה טיטול. וכשהיא עם הטיטול היא לא מוכנה ללכת לשרותים. גם בגן היא לא מוכנה ללכת לשירותים וכל ההבטחות והפרסים לא משכנעים אותה. אני לא יודעת איך לנהוג איתה: האם לנדנד לה בנושא, או לחכות שזה יבוא ממנה? זה ממש חבל לי, כי היא עושה כ``כ יפה בשירותים ומרגיז אותי שהיא מתעקשת על הטיטול. אשמח לעזרתכן

פלגיה

New member
חבל על העצבים

תוך שבועיים יהיה חם והגמילה תרוץ בלי בעיה.

nemesis27

New member
תעשי טקס תחתונים...

לכו לבחור יחד תחתונים של ילדות גדולות... כי עכשיו גדולה ובבת אחת הפסיקו את השימוש בחיתולים... זה יצריך ממך אורך רוח כי תצטרכי בהתחלה לכבס הרבה מכנסיים ותחתונים כי יש פיפוסים רבים בעיקר בהתחלה אבל מהר מאוד התקופה הזו עוברת והפספוסים הופכים נחלת העבר... כמובן שהתהליך צריך להיות מלווה בהרבה עידוד וטקסיות בכל פעם שמצליחים והרבה אמפטיה בכל פעם שמתפספס... כשהיא מצליחה אפשר להתקשר לאבא/אמא/סבתא/סבא ולספר בגאווה... גם אם זה נשמע טרחני זה עושה את ההבדל עבור הילד... בקיצור... יש מליון דרכים לעידוד... אפשר להדביק על לוח שנה מדבקה בכל יום שעובר בלי פספוסים ובתחתונים בלבד... ואחרי 3 מדבקות לתת מתנה קטנה או הפתעה אחרת... צ'ופר כלשהו... בקיצור... בהצלחה :)

הבעיה היחידה שאת לא רוצה שהיא תסתובב ערומה

זה בגלל שקר? (אתם גרים בארץ, אגב?) כי, לא כל כך קר כבר. השוודית נגמלה מחיתולים בפברואר, אז פשוט חיממתי את הבית קצת יותר, נתתי לה להסתובב רק עם תחתונים, בלי מכנסיים ואם היה לה קר היא היתה באה ואומרת. אם הולך לה אז חבל... ובגן, היא לא הולכת כי היא עם טיטול? כי אם כן, אפשר לשלוח אותה עם תחתונים לגן (להסביר שבבית אפשר ערומים אבל בגן לא), ואם בכל מקרה היא לא רוצה בגן, זה גם בסדר, אולי בבית היא מרגישה יותר בטחון. בכל מקרה, לא לנדנד, נשמע שהיא בכיוון וגם אם יקח עוד קצת זמן, עדיף שזה יבוא ממנה בשמחה...

mimimie

New member
תודה על התשובות אני אבהיר קצת

הבעיה שלי היא שהילדה הולכת לשרותים רק כשהיא רוצה- בד``כ אחרי שמורידה בגדים ובזמן שמסתובבת ערומה אבל זה לא קורה הרבה כי אחרי הגן הולכת לסבתא- גם בגן וגם אצל סבתא לא מוכנה לעשות בשירותים ניסינו כמה פעמים לשלוח אותה לגן עם תחתונים ולא היתה מוכנה ללכת לשרותים ובסוף שמו לה טיטול. לבית אנחנו מגיעים לקראת השעה 5 ואז כבר ארוחת ערב ומתכוננים לשינה לפעמים הולכת לשרותים לפני המקלחת ובשבת שאנחנו בבית והיא מורידה בגדים כך שאין הרבה הזדמנויות שעושה בשירותים. מה שמפריע לי זה שאצל סבתא ובגן לא מוכנה לעשות בשירותים.

זה חדש לה, אולי היא לא מרגישה בטחון לעשות

פיפי במקום אחר או עם מישהו אחר שהוא לא את או בעלך. תלכו בקצב שלה לדעתי... מתאים לה, טוב, לא מתאים לה, אז חיתול - בלי לחץ.

אצלנו בדיוק אותו דבר

בת שנתיים + 10. בקיץ האחרון התחלנו תהליך גמילה. הלכה יפה מאד לשירותים לישבנון או לסיר, אבל לר היתה מוכנה בשום אופן ללבוש תחתונים בבית או לגן, או תחתוני גמילה, וגם לא ללכת לגן ללא חיתול. סחבנו וסחבנו... עד שהגיע החורף וכבר היה קר מדי ללכת ערומה בבית, אז בלית ברירה חזרנו לחיתול. אני החלטתי לרדת מהעץ ולא לדחוף בכוח לגמילה. התיעצתי גם עם הגננת שאמרה לי - היא ילדה מאד חזקה ודעתנית. כשתחליט שהיא רוצה - זה יקרה תוך יומיים. ואני מדי פעם מציעה לה ללכת לשירותים - אם רוצה- מה טוב. אם לא - לא.

../images/Emo207.gif מתאפקת שעות ארוכות../images/Emo178.gif

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים. אומרת לפני שעושה צרכים וגם אחרי כדי שנחליף לה. הבעיה היא שהיא לא מוכנה לעשות בסיר או בשירותים אלא רק בטיטול ואחרי שמורידים את הטיטול המלוכלך היא לא מוכנה שנשים חדש , רק כאשר צריכה לעשות שוב. הגננת אמרה שחשוב כן לשים לה שוב טיטול כי אחרת זה יעשה בעיות עם הגמילה לכשתגיע. הבעיה היא שאי אפשר לשים טיטול בכוח לילדה שלא רוצה ושגם יודעת להוריד טיטול גם אם נשים לה!!! כמו כן, אם אנחנו לא שמים לה טיטול ושואלים אותה כל שעה-שעתיים אם היא צריכה פיפי אז היא אומרת לא!!! היום למשל, היא בלי טיטול מהבוקר ולא רוצה לשמוע על טיטול חדש (מתאפקת כבר כ-7 שעות) מה עושים?אשמח לעצות.

פלגיה

New member
לא הבנתי למה להכריח אותה לשים חיתול

לגבי ההתאפקות - אני לא יודעת לומר אם זו התאפקות מוגזמת או לא. אולי כדאי להתייעת עם רופא המשפחה. בכל מקרה, אם הילדה לא מוכנה ללבוש טיטול שלא לצורך, והיא יודעת להתאפק, לא צריך לחכות "לגמילה לכשתגיע" - הגמילה שלה כבר בהחלט כאן.

למעלה