גמילה מחמצן...

alberta

New member
גמילה מחמצן...

בני בשבוע 35 נולד בשבוע 28 עולה יפה במשקל - 2.500 ק"ג ועדיין מתעקש להיות עם "משקפיים" של חמצן 30% הרופאים החלו במתן אנילהציות ותרופה אך נראה שאנו לא מתקדמים, בעקבות המצב הוא מתעייף ולא אוכל כמעט מבקבוק שלא לדבר על הנקה מה לעשות? זה נורמלי? תודה

קרן משם

New member
ברוכה הבאה למקום הנכון../images/Emo140.gif

קודם כל מזל טוב להולדת בנך! בנושא החמצן אני יכולה לומר לך כמה דברים מנסיון: אני ילדתי בשבוע 28 שלישיה, בן ו2 בנות במשקלים של 840-900 גרם. מתי (בני) היה מחובר לחמצן חודשים ארוכים. אחרי חודש של חיבור לחמצן יש לנושא כבר שם BPD (אם אני לא טועה). בני "סרב" להתנתק מהחמן מה שגרם לי ללחץ בזמנו, הבנות שוחררו הביתה לאחר חודשיים והוא עוד נשאר בפגיה עם כל הקונצים האלה שלו. חודשיים אחריהם הם שוחרר הביתה עם כל האינסטלציה (חמצן, סטורציה וכו') לא חשבתי שנגיע לזה אבל הוא היה זקוק לזמן שלו, לחץ לא מוביל לשום מקום. בנושא הנקה מלכתחילה לא הצליח לי אז ויתרתי, מצד שני לא היה לי צ'אנס להצליח בכל זאת הטיפול בשלישיה טבעה ממני המון ולכן את כן יכולה להמשיך לחשוב בכיוון הנקה, תשאבי, היום הוא לא ממש אוכל אבל בקרוב התיאבון שלו יתפתח ואין כמו הנקה (מה שכן לא בכל מחיר, זה לא טוב בשבילו ולא בשבילך) לגבי האוכל בכלל, מתי התחלתם להאכילו מבקבוק? האם היו ימים שהוא אכל יותר? האם קיים רפלקס המציצה? מה הרופאים אומרים? בכל מקרה ההתחלה של לאכול מבקבוק בהחלט מעייפת, תחשבי שעד לא מזמן הזונדה "פתרה" אותו מהעול של המאמץ, הוא צריך זמן, בקצב שלו וזה בסדר לדעתי. 30% חמצן זה בהחלט לא נורא, אנחנו שוחררנו עם כמות גדולה מזו של חמצן. המשקל שלו גם מאוד מרשים!! לסיכום: תהיי אופטימית, תלכו צעד צעד, תני לו את הזמן שלו והכי חשוב היי בקשר צמוד עם הרופאים, אל תתביישי לשאול אותם כל מה שעולה בראשך!! מחכה לעידכונים טובים ממך!

מזל טוב..ושיעבור בשלום

הפגיה זה מקום מטורף. אין נורמלי ולא נורמלי. לפעמים רק אחרי חודשים רבים את מתחילה להבין את הקשר בין הטיפולים שהילד עבר לבין המציאות. אנחנו עכשיו מתמודדים עם בעיות בדרכי הנשימה שכניראה יוגדרו כאסתמה. אבל עוד דבר חשוב לזכור זה שכל אחד אינדוידואל. מה שנכון לאחד לאו דוקא נכול לאחר, וכאן הקושי להבין ולטפל בכל דבר. איך קוראים לו?

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ברוכה המצטרפת למשפחת הפגים, מה שמו של החמוד?? לפי המשקל הוא בסדר גמור . בתי ליאל נולדה במשקל 1138 גר' בשבוע 29 והשתחררנו בשבוע 37 במשקל 2000 גר' כך שכל הכבוד על העלייה במשקל. לגבי חמצן אין לי נסיון רק אני מקווה שהוא יוריד את החמצן מהר מהר ואז יוכל להתחיל לאכול בלי להתעייף, אז בהצלחה , הרבה בריאות ותשלחי תמונות של המתוק...

../images/Emo65.gifהיי אלברטה וערב טוב

קודם כל מזל טוב להולדת הפעוט החמוד שלך. אני גלי אמא של מאור שנולד בשבוע 27 במשקל 1 ק"ג , לפני 4 שנים. היום טפו טפו
הכל בסדר והוא מתפקד כמו כל ילד אחר, מלבד זה שהוא רזה מאוד. לגבי החמצן אני ממש לא יכולה לעזור, אבל קיבלת מקרן תשובה מפורטת כמי שעברה את כל הסיפור מקרוב מאוד עם בנה מתי. לגבי האכילה מבקבוק, היא דורשת מהקטנטנים האלו המון אנרגיות וכוח ולכן הם מתעייפים מהר ובקושי מצליחים "לאכול" משהו דרך הבקבוק. אני מקווה מאוד שהעניינים יסתדרו בקרוב ושהבן שלך ילמד להסתדר גם ללא משקפי החמצן. נשמח אם תספרי לנו קצת יותר על עצמכם, למה ילדת מוקדם באזה משקל.... ומה שמו של הגוזל. מאחלת לכם בהצלחה ונשמח לשמוע עידכונים. גלי כל שנבקש לו יהי...

ayelet i

New member
הי אלברטה...

לא יכולה לעזור לך בנושא החמצן אבל יכולה לומר לך שהאכילה מבקבוק באמת מעייפת אותם מאד. נועם נולדה בשבוע ה - 28, בשבוע ה - 34 התחלנו לנסות לתת לה בקבוק ולא הלך, חיכינו מס' ימים וניסינו שוב בשבוע ה - 35. היא התחילה לאט מאד, כמויות של 5 סיסי, עלתה ל - 15 סיסי וכך הלאה. כל ארוחה לקחה המון זמן, היא הורידה סטורציות, הכחילה... כל מה שאני יכולה לומר לך שזה מסתדר. זמן עושה את שלו, הם גדלים, מתפתחים, מתחזקים. מקווה שתפטרו מהמשקפים במהרה!

לאלברטה,גמילה מחמצן...

בתי נולדה בשבוע 26 במשקל 480 ג"ר. היא יצאה הביתה עם חמצן ומוניטור אליהן הייתה מחוברת עד גיל שנה וחצי. צריך ה מ ו ן סבלנות, ועצבים חזקים, אבל בסוף הם נגמלים מחמצן, כל אחד בקצב שלו. יהיה טוב, ותמשיכי לעדכן.

ברוכה הבאה../images/Emo80.gif

אלברטה בנושא החמצן אין לי הרבה מה לומר לך כי אני לאט מכירה את הנושא אבל מבחינת ההנקה - אל תוותרי!!! זה יהיה שוהה בסוף!! תשאבי, תנסי להצמיד לציצי, תנסי לדבר עם יוצאת הנקה העיקר לא להתייאש!!!! שתעבור שבת שקטה אמא של עופרי

למעלה