גמילה מחיתול

limorb13

New member
גמילה מחיתול

הילד שלי בן 3.5 ללא תיתול עם בעיית השתן אין בעיה אך כאשר יש לו צואה הוא לא אומר ואף עושה את צרכיו במכנסיים ומה שמוזר הוא שזה לא מפריע לו כלל אינו מוכן לעשות את צרכיו באסלה או בסיר הוא מודע לכך שזה לא בסדר מה לעשות ??? כאשר הוא עושה צרכיו הוא גם לא אומר שעשה

מה עשיתם עד היום?

שלום רב, מה עשיתם עד היום? איך הגבתם? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

limorb13

New member
הגבנו...

הסברנו לו שהוא ילד גדול ושאת צרכיו עושים בבית השימוש כשלא עזר קנינו לו סיר עם אורות הראנו לו קלטות בנוסף בגן אין שום בעיה כזאת זה קורה רק בבית , הראנו לו אפילו שגם אבא ואמא עושים את זה בשירותים ....זה נמשך כבר 4 חודשים, זהו תהליך ארוך ואין שום שינוי .

הצעתי...

שלום רב לימור, בנך בן ה3.5 נגמל. תהליך הגמילה עבר בהצלחה. הילד מסוגל לעשות את צרכיו בשירותים. ההוכחה לכך היא שבגן אין בעיה. מה זה אומר? זה אומר שהקושי שהוא מבטא קשור ליחסים ביניכם ולאופן בו אתם מתייחסים לעשיית הצרכים. עשיית צרכים הינה צורך ביולוגי. ילדים רוצים לגדול, להתפתח, להיות ולעשות כמו הגדולים. אני מבינה ממך שעשיתם ה-מ-ו-ן כדי לעזור לו בתהליך. כנראה עשיתם יותר מידי. מה הילד הבין? הילד מצא (באופן לא מודע ) כפתור הפעלה. דרך הצרכים הוא מגייס אתכם ומחבר אותו אליו. מה עושים? מכירים בעובדה שהוא יכול, מאמינים ביכולתו ומעבירים לו את המסר שאתם מאמינים שהוא יכול. בהודעה קצרה וחד פעמית אני מזמינה אתכם להעביר אליו את האחריות. ומאותו רגע לסמוך עליו באמת. לאפשר לו לבחור לעשות את השינוי. אם וכאשר הוא "יפשל" קבלו זאת בפשטות, הגיבו בענייניות, ללא כעס וללא דיבורים. במקביל חזקו אותו במקומות שהוא מפגין עצמאות ואחריות בכך תבססו את אמונתו בעצמו שהוא יכול . בתחומים רבים ככל האפשר, אפשרו לו לבחור. מה הוא רוצה לאכול? מה הוא רוצה ללבוש?(מתוך מגוון מסוים של אפשרויות) בכך תאפשרו לו שליטה על חייו. חשוב שהילד יחווה את עצמו כאדם בוחר ומחליט. עינת גבע, מכון אדלר .

למעלה