גמילה מחיתול

חגיתי4

New member
גמילה מחיתול

שלום לכולן, בני עוד חודש בן 3 , לפני כשבוע החל לעשות פיפי ומאז עושה פיפי אך ורק בשירותים. חשוב שלציין שכל תהליך גמילת הפיפי נעשה ללא לחץ ובעידוד רב (פיפי פרס וכו'...) העניין שבעקבות המעבר לשירותים הוא התאפק ולא עשה קקי כך שנהייתה לו עצירות (עד כה לא היה לו מעולם עצירות) בנוסף לכך מגיל קטן יש לו פיסורה (פצע בפי הטבעת) כך שהעצירות+ הפיסורה כנראה השאירו אצלו פחד מאוד גדול. הוא עשה פעם אחד קקי בשירותים לאחר שננתי לו נר גליצרין כדי לשחחר את העצירות, ומאז רק בחיתול. כמו כן למרות שהוא עושה פיפי בשירותים הוא לא מוכן לוותר על החיתול. מה לעשות?! רעיונות?! אני חוששת שנתקע עם עניין הקקי והגמילה תתעקב מאוד, מצד שני אני גם לא רוצה ללחוץ יותר מידי. חג שמח! חגית

דיינו

New member
הרבה ילדים נגמלים קודם מפיפי

ורק אח"כ מקקי. גם ללא הפחד מפיסורה, שנשמע באמת מפחיד :(. הילד שלנו, גם אחרי שהוריד חיתול, היה מבקש חיתול כל פעם שיש לו קקי - ועושה בחיתול. אני לא זוכרת כמה זמן זה לקח, לפחות כמה שבועות ואולי יותר.הפעם הראשונה שעשה קקי בשירותים היתה די במקרה,כשפתאום יצא לו לפני האמבטיה - והוא כבר היה ערום אז תפסתי הנחתי על האסלה ו-הופ! אח"כ לקח עוד איזה שבוע שבועיים שהיה לפעמים מסכים בשרותים ולפעמים מבקש חיתול עד שהתייצב על לעשות בשירותים. הקיצור, נראה לי שהבעיה הגדולה היא בהתאפקות. הייתי מעודדת אותו לעשות קקי אפילו בחיתול, רק לא להתאפק. כדאי גם לתת כמה שיותר מזונות שהם נגד עצירות - עגבניות, פירות יבשים. לגבי זה שהוא לא מוותר על החיתול - נראה לי שזה רק עניין של זמן. במיוחד כשהילדים בגן יתחילו להוריד חיתול, יבוא יום שהוא ירצה גם. דרך אגב, אולי זה שהוא לא מוותר זה בדיוק בגלל שהוא לחוץ על קקי - אולי אם תגידי לו שהוא יכול לבקש חיתול כדי לעשות קקי, הוא יירד מהלחץ.

למעלה