גמילה מחיתולים

גמילה מחיתולים

איך הדרך הכי נכונה לעשות את זה? אחרי שיודעים בוודאות שהילד בשל פיזי ונפשי לתהליך ואחרי שדברנו איתו והסברנו לו בצורה שמתאימה לגיל שלו ולהבנתו, איך מתחילים תכלס בתהליך? תודה ויוי

irisgh

New member
ראשית תסתכלי בשאלות הנפוצות

יש המון חומר. את יודעת איך מחפשים? ועכשיו - הוא מודע לעצם עשיית הפיפי או הקקי? זה השלב הראשון. אם לא, תני לו להסתובב ערום בבית ככל שניתן. כל יום אחרי הגן, במהלך סופ"ש. כך הוא ילמד להרגיש, לראות ולהריח.. מתי יוצא לו, וגם את תלמדי את הרגלי השחרורים שלו. בנוסף, תני לו להתיידד עם הסיר / הישבנון. הבן שלי בן כה וכה נהג להכנס איתי לשירותים. אז כשרציתי להתחיל גמילה, הצעתי לו לשבת על הסיר לידי. באמת, ההצלחות הראשונות היו כשנכנס איתי לשירותים בבוקר. ידעתי (לפי הטיטולים שהיו כמעט יבשים עם ההתעוררות, ומלאים חצי שעה אח"כ) שבבוקר הוא נוהג לעשות פיפי. אז הזמנתי אותו להצטרף, ושם אכן היו ההצלחות הראשונות. הוא התיישב (מכיוון שחיכה בהתחלה אותי - שכן לרוב איתי נכנס לשירותים), אני הייתי פותחת את ברז המים שישמע קול מים (טריק ידוע לעורר השתנה. תבדקי, זה עובד גם אצלינו), ובחלק מהפעמים יצא לו, וזו הייתה שמחה גדולה. בנוסף, הוא התחיל להודיע - לפעמים אחרי שעשה חצי, ואז הורדנו את המכנסיים, ואם היינו בגינה או משהו כזה קל להוריד את המכנסיים ולהמשיך. במקום אחר - אומרים 'פיפי, בוא נמשיך בשירותים'. גם אם הכל יצא על הרצפה.. (לגלגל שטיחים!) אחרי שסיים אפשר ללכת לסיר, כדי להזכיר איפה הסיר. יש ילדים שאצלם יוצא קקי כמו פיפי. אצל אחרים, פחות. אם יש זמן קבוע שבו הוא נדון לעשות קקי (אצל הרבה ילדים, למשל, מעט אחרי ארוחת בוקר. אצל אחרים, באמבטיה
), אז זה זמן טוב להסתובב עירומים, כשאת מתבוננת יחסית בשימת לב, ולהזכיר איפה הסיר, ואולי אפילו להתישב ולחכות. אנחנו למדנו 'לחכות לקקי'. לפעמים הוא בא ולפעמים לא. אבל מחכים הרבה, אז לפעמים הוא מגיע.. רק אחרי מספר הצלחות סביר (כשאת יודעת שהוא יכול לעשות, באופן רצוני, בסיר או בשירותים, יגיע זמן הורדת הטיטול ממש.

irisgh

New member
רגע, את אמא או עובדת בגן?

אם מדובר על גן, הכי קל זה לצרף את הילד לילד אחר שכבר עושה בשירותים. להזמין אותו לשירותים ביחד עם הילד שנגמל כבר, לשבת קצת על הסיר, או השירותים לצידו או מיד אחריו. גם אם כלום לא יוצא, אפשר להתמיד בזה. אולי פעם יצא. בגן של ילדים צעירים, שחלקם נגמלו וחלקם לא, ישנה שגרה של זמני החלפות ועשיית פיפי. אז בשגרה הזו להציע לו כל פעם. (ז"א לפני כל פעילות חדשה: לפני יציאה לחצר, לאחר חזרה, ויוב' להציע לעשות פיפי). ולקחת בחשבון שתצטרכו להחליף כמה פעמים ביום בגדים שנרטבו / התלכלכו. ושוב, אם יש ברז מים בסביבה, לפתוח אותו כשהילד על השירותים - זה מגרה את ההשתנה.

תודה!

באמת נתת לי כיוון. איך מגיעים לשאלות הנפוצות??? יום טוב יהיה לך ויויאן

לאה_מ

New member
יש קישור בתשובה שלי למעלה

ואפשר גם דרך השורה הכחולה שבראש העמוד. תכנסי לשאלות נפוצות
גמילה מטיטולים
איך מתחילים גמילה.

למעלה