גמילה מחיתולים

גמילה מחיתולים

איך יודעים מתי הילד מוכן לגמילה הוא בן שנתיים וחמישה חודשים כשהוא עושה בחיתול זה מפריע לו אבל כשמתקרבים לשירותים הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו

irisgov

New member
נראה לי שזו רק התחלתה של מודעות.

השלב הזה של מפריע בחיתול יכול להמשך זמן רב. זו בהחלט תחילתה של בשלות לגמילה, אבל לא מספיק עדיין. הפיצית שלי בת שנתיים (היא לא אוטיסטית), מבקשת מפורשות להחליף לה, אבל, כשאני מורידה לה חיתול, למרות שתאורטית היא יודעת היכן עושים פיפי וקקי, היא עושה בכל מקום. אני מאפשרת לה להסתובב בעירום, נתתי לה סיר (בינתיים היא נהנית לשבת עליו - עדיין לא נרשמה הצלחה בתוכו), ואני מקווה שבמשך הקיץ תקשר בין התחושה לעשיית הצרכים, ותלמד להשתמש בסיר.

אלי ו.

New member
אין צורך להלחץ או ללחוץ

הייתי מתייעץ גם עם הגננת. יש לי 2 קטנים לא אוטיסטים בגיל הזה שגם הם עדיין עם חיתולים, לא סיפור גדול. הגדול (פדד) נגמל בסביבות גיל 3 די בקלות כשהיה מוכן לכך. אפשר "להראות" לילד מה עושים, אפשר לקנות קלטת כמו "בלי חיתולים" שמסבירה את הנושא בצורה די יפה. גמילה יכולה להיות קשה מאוד אם הילד לא מוכן, וקלילה אם הילד מוכן.

גמילה מחיתולים

אני יכולה לומר לגבי הילדה שלי, שלאחר שהורדנו לה חיתול, ראו עליה מתי הולך "לברוח" לה, ובאחת ההזדמנויות שראינו שזה המצב, פשוט הצעתי לה לשבת על הסיר. היא סירבה, אבל ניאותה לשבת תמורת "שוחד" קטן, ואז פשוט עשתה פיפי בסיר. עשינו מזה טררם גדול, ומאוד שיבחנו אותה, ובפעמים הבאות הסתפקה בכך, ולא ביקשה לעצמה "שוחד".

אין מה למהר .

נסיון ראשון בגיל 2+9 לא הצליח בגיל 3 ניסנו שוב בהצלחה יתרה תוך מספר ימים נגמל הילד ללא פיספוסים. ו

אמא יעל

New member
הדרך לאסלה רצופה כוונות טובות

אבל אפשר בקלות לקלקל אותה אם לוחצים מדי בטרם עת. אני הצלחתי לקלקל אותה כל כך הרבה פעמים בגלל לחץ סביבתי כשעוד לא ידענו שהילד עם PDD, שאינני במקום לייעץ. הרגשתי שהילד מוכן כשהוא התחיל להתענין באיברים הרלבנטיים, דיבר על הנושא (עכשיו אני עושה פיפי), הסכים להישאר בלי טיטול לאחר ניקיון וכד'. ללא ספק יש לידד אותו עם בית השימוש או עם הסיר וכל הפעולות הקשורות לעשיית צרכים כדי שיוכל ליישם אותן בבוא העת. בהצלחה.

תירתיר

New member
גמילה-זהירות

גם אני מצטרפת למזהירים. עדיף לחכות שהילד יהיה ממש בשל ואז זה יהיה קל, מאשר להפעיל לחץ ולגרום לנזק. (אצלנו הנזק היה בלתי הפיך-לא אפרט אבל צרות צרורות) כדאי לעשות את התהליך עוד יותר הדרגתי מאשר בילדים רגילים- כמו להתרגל לחדר השירותים, לעשות שם בטיטול, להעביר את ההחלפות לשם... ולתגמל המון על כל דבר. בהצלחה.

anidnd

New member
כנראה שפשוט יודעים

אני מחזקת את כל התשובות שקיבלת לשאלה. לנו יש שני ילדים, כאשר אחד מהם היה גמול כבר בגיל 3, והשני נגמל רק לאחרונה בגיל עשרה לחמש. הילד שנגמל לאחרונה דקלם במשך שנתיים שלמות את "סיר הסירים" ו"הסיר של נפתלי" ואת הקלטת "בלי חיתולים". אבל היה פער עצום בין התיאוריה למעשי. בתכל'ס - כלום. אפילו לא כשאחיו כבר עשה בשירותים במשך שנתיים שלמות. בסוף זה הגיע, ואפילו קיבלנו בונוס: בעוד שעם הילד שנגמל מוקדם יותר עברנו גמילה תהליכית במשך שנה של קודם פיפי, אחר כך קקי, אחר כך גמילת לילה, עם הילד שנגמל לא מזמן קיבלנו הכל תוך שבוע: פיפי, קקי, לילה - הכל! היה שווה לחכות.

למעלה