גמילה מחיתולים

adishimon

New member
גמילה מחיתולים

שלום לכולם! בתי בת 2.5 והיא נגמלה חלקית מחיתולים ,כלומר: כאשר היא בגן היא עושה צרכים בשירותים ואף פעם לא מתפספס לה , אך כאשר מדובר בבית זה כבר סיפור אחר בשום אופן לא מוכנה בשירותים גם אם יש ישבנון או מקטין אסלה, קניתי לה גם סיר אך זה לא עוזר היא מתאפקת הרבה ואז עושה רק על הריצפה . אציין שבימים הראשונים לגמילה היא ישבה על האסלה עד "שנמאס ". קניתי לה אפילו קלטות שעוסקות בנושא וזה לא עוזר ,היא עושה רק בשירותים שבגן ובבית השירותים הם הריצפה. מיותר לציין שאנחנו מאוד סבלניים איתה. שאלתי היא האם למישהו היה מקרה דומה?כיצד ניתן לגמול אותה בבית (שהרי בגן היא 100%)? תודה.

לאה_מ

New member
כמה שאלות:

איך את מגיבה כשהיא "מפספסת" בבית? גם אם את מגיבה בצורה עניינית - איך את מרגישה כשהיא "מפספסת"? לעתים הפספוסים בבית הם תוצאה מקליטה של הילדים שההורים נלחצים מאד מהפספוסים האלה. אני מציעה לך - אם אפשר - להוריד לחלוטין את הלחץ ממנה, וזה אומר גם דברים שלא נעשים במודע כלחץ, כמו קלטות שעוסקות בנושא. העובדה שבגן היא לא מפספסת מצביעה, כנראה, על כך שמבחינה פיזיולוגית היא בשלה לגמילה. כנראה הבשלות הרגשית שלה עדיין אינה מספקת. אגב, האם בגן הם הולכים לשרותים מתי שהם צריכים? או שהגננת מושיבה אותם על הסיר אחת לפרק זמן מסויים? אם את מסוגלת לעמוד בפספוסים תמידיים (אין לי שום ספק שזה מתיש ביותר) את יכולה להשאיר את המצב כפי שהוא, אבל אני הייתי כבר שואלת אותה אם היא רוצה להיות עם חיתול בבית. עוד אפשרות "ביניים" היא להרבות להיות בחוץ, במקומות שבהם היא יכולה להסתובב ערומה. חשוב לזכור שחיתול הוא אופציה בהחלט רלוונטית. את לא תעשי לה נזק אם תחזירי לה את החיתול לבקשתה במקום שבו כפי שאת מתארת יש לה בעיה עם הגמילה.
ונשמח לשמוע עדכונים.

למעלה