גמילה מחיתולים

mishaL

New member
גמילה מחיתולים

מה לעשות עם ילד בן 3.5 שעדיין לא עושה את צרכיו בשירותים או בסיר ונרתע מלעשות זאת? הוא מתאפק כל הזמן וכמעט לא עושה פיפי בכלל אך בכל זאת לא מוכן לעשות את זה בשירותים.

לאה_מ

New member
למה הוא צריך להתאפק? הוא בלי חיתול?

לא הבנתי אם אתם נמצאים באיזה תהליך גמילה או שעדיין לא הורדתם את החיתול. מדבריך נשמע כאילו שהוא בלי חיתול, אבל בוחר להתאפק - האם אתה יכול להוסיף עוד פרטים כדי שנוכל להתייחס ביתר דיוק לשאלה?

mishaL

New member
בלילה הוא עם חיתול אבל בחלק משעות

היום אנחנו מורידים לו את החיתול ונותנים לו להסתובב עם תחתונים, כניסיון לגמול אותו מעשיית הצרכים בחיתול ולגרום לו לרצות ללכת לשירותים. כשרק התחלנו לעשות את זה הוא היה עושה במכנסיים, אבל עם הזמן הוא למד להתאפק עד ששוב נלביש לו את החיתול. הבעיה היא שהוא התרגל לעשות צרכים בחיתול ויש לו בעיה במעבר מהחיתול לשירותים, הוא פשוט לא מוכןלעשות את זה בשירותים בשום אופן. אולי הוא פוחד... אני לא יודע, אמרו לי אתם. יש לנו גם קלטת וידאו שאמורה לעזור בעניין הזה ("בלי חיתולים"), אך השיפור היחיד שחל הוא שלפעמים כשהוא צופה בקלטת הוא מוכן לשבת על העסלה אבל לא מוכן לעשות שם את צרכיו.

לאה_מ

New member
הוא מוכן לעשות פיפי בסיר או בשרותים

? הבעיה היא רק עם קקי או שהיא גם עם פיפי? יש לי חדשות טובות וחדשות רעות בשבילכם - החדשות הטובות הן, שיכולת להתאפק היא אחד הסימנים למוכנות לגמילה. החדשות הרעות הן, שבגמילה מוצלחת לא צריך להתאפק יותר ממשך הזמן שלוקח לך להגיע עד לסיר או לשרותים... לתת לו להסתובב בלי חיתול זה רעיון טוב מאד, משום שזה נותן לו תחושה טובה של עשיית הצרכים. אבל אם הוא מודע לצרכים שלו, ויודע להתאפק, הוא כנראה כבר אחרי השלב הזה. צריך שיהיה סיר ו/או ישבנון זמינים בבית, ושהוא ידע איך משתמשים בהם. את התזמון של הגמילה צריך להשאיר להחלטה שלו. אז אני שואלת שוב - ב"צרכים" הכוונה לכל הצרכים או רק לקקי?

לאה_מ

New member
אז נשמע שהוא עדיין לא מרגיש מוכן.

אתם יכולים לקיים איתו שיחה, לשאול אותו איך הוא מרגיש, מה הוא רוצה ולראות אם אתם יכולים לעזור לו בדרך כלשהי. שיהיו בבית גם סיר וגם ישבנון ושהוא ידע "לתפעל" אותם. השאר צריך להיות בקצב שלו, וכמה שפחות לחץ מצדכם - כך עדיף. איך הוא בגן? שאלתם את הגננת?

kokopeli

New member
למה ללחוץ עליו?

גם ביתי הייתה בגיל הזה, לקראת כניסה לגן מועצה (אמרו לי שלא מקבלים ילדים לגן מועצה עם חיתול - אגב, מישהו שמע על כך?), כל הילדים בגן שבגילה כבר גמולים חוץ ממנה, ואני הייתי לחוצה מזה. הגננת הציע לי לא ללחוץ עליה בעיניין בשום אופן. לדבר איתה על זה, להציע לה, אבל לא ללחוץ ולא להוריד לה חיתול בכוח (בכוח= גם אם את מאלצת אותו להתאפק כשהוא לא מוכן לעשות את צרכיו בשירותים - זה גם לא בריא). היא אמרה לי (הגננת) שכשנטע תהיה מוכנה זה יבוא ממנה. הסיר היה זמין לה כל הזמן, היה ישבנון, היו סיפורים סביב הנושא, אבל בלי לחץ. עד שבוקר אחד היא אמרה לי "אמא היום אני רוצה לגן בלי חיתול". אז שמתי לה תחתוניים, וחיתול בתיק, וב10 בבוקר קיבלנו הודעה במשיבון מהגננת "מזל טוב, נטע עשתה פיפי בסיר". מאז, היא גמולה פיפי קקי יום ולילה. בלי סיפורים ובלי ייסורים תחזירי לו את החיתול (יש דרך חזרה) ותני לו להחליט, תראי שמהר מאוד זה יבוא ממנו. הוא הרי כבר יודע להתאפק. בהצלחה המון אור
ואהבה

zipib102

New member
../images/Emo42.gifגם אנחנו בגמילה

בס"ד אלון בן2.11 מגיל שנתיים אנחנו מדברים איתו על עשיית צרכים בשרותים יש ישבבנונ בשרותים... ובגיל שנתיים התחלתי לנסות... בערב כשהינו בבית היתי מלבישה לן תחתונים ואז לפעמים פיספס ולפעמים עשה בשרותים כאשר אני מזכירה... מה שראיתי שחוסר הרצף הזה מבלבל אותו...ולכן הפסקתי. לפני כחודש החלטתי להוריד את הטיטול לתמיד ואז היו יום יומים במשך שבועיים שהיו פיספוסים אבל מי אז מבחינת השתן הוא גמול. בלילה אני לא שמה חיתול אלא תחתוני חיתול, ואני מדגישה לו שזה תחתונים, ובאמת בבוקר הוא קם יבש, עדיין יש איזו שהיא בעיה עם הקקי, הוא לא הולך ביוזמתו, אבל כשאני מציע הוא הולך...מה שנראה לי זה שבאמת מאד חשוב העיתוי,וכנראה הפעם זה הלך בקלות כי הוא היה מוכן, וחשוב לא לבלבל עם חיתול כי זה משדר מסר כפול, בהצלחה רבה.

למעלה