גמילה מחיתולים

רב1

New member
גמילה מחיתולים

לבתי מלאו בפברואר 3 שנים. היא ילדה מאד עצמאית!!! הבעיה היא - שהיא מסכימה שאני אוריד לה את הטיטול, אך כשהיא צריכה "קקי" (סליחה על הביטוי), היא רוצה את הטיטול, ורק אז היא עושה. מה עושים? תודה

לאה_מ

New member
לא הבנתי בדיוק - היא בתהליך גמילה

או שהיא כבר גמולה לגמרי למעט הקקי? אם היא עדיין בתהליך גמילה - אז זה בהחלט יתכן שלוקח קצת יותר זמן "להשתחרר" בעניין הקקי מאשר בעניין פיפי. פשוט תני לה את הזמן שלה. אם היא כבר גמולה, ומבקשת טיטול רק לקקי - ראשית תני לי להרגיע אותך שזו תקלה די נפוצה, וסימפטום של גמילה לא ממש מוצלחת. עם זאת, כמו רוב הדברים - זה יעבור. תני לה בינתיים לעשות קקי בחיתול עד שהיא תרגיש בטוחה מספיק כדי לעשות בשרותים / בסיר. ונחמה פורתא - בטיטול עדיף מאשר בתחתונים (מנסיון אישי...
). אני מצרפת לך קישורים למספר דיונים שהיו כאן בעבר עם שאלות דומות - תוכלי לקבל רעיונות, ובעיקר - להרגיש שאת לא לבד

פאולה1

New member
הגמילה מהחיתול../images/Emo50.gif

בוקר טוב לרב1 הילד הבכור שלי היום בן 3.5 וגם רק לפני חודשים ספורים נגמל מאותה שיטה של ה"קקי" בחיתול ולמרות כל מיני הבטחות כלום כלום לא עזר ואני מסכימה שזה די מתסכל, הגמילה היתה פתאום בערב אחד הוא ביקש "קקי" לקחתי אותו הצידה ואמרתי לו בוא תראה איך אמא יושבת על האסלה ועושה התיישבתי "כמו שצריך" והדגמתי, לאחר מכן הצעתי לו בוא תשב גם אתה על אותה אסלה עם בגדים אפילו אין צורך שתפשוט אותם ואז אמרתי: אתה רואה.... נכון שזה נחמד?! עכשיו בוא תעשה "קקי"... ואני מוכרחה להגיד זה מצא חן בעיניו ומאותו רגע הכל פועל כשורה אומנם זה היה אצל הוריי בבית ומאז הוא "נקשר" לאותה אסלה כשהוא מגיע אבל עם זה כבר אין בעיה. אני חייבת להוסיף שבבית הוא הסכים לעשות רק עם הישבנון כמובן שעם זה כבר היתה לי פחות בעיה אל אף שבימים אלו הוא נגמל גם ממנו ביוזמתו האישית בלבד.

kokopeli

New member
למה סליחה?

אני תוהה מדוע את מתנצלת על המילה קקי? ועוד אני תוהה - האם אין כאן איזה מסר סמוי, בנוגע לצרכיה, שאת מעבירה אל בתך, שמקשה עליה את הגמילה? הרבה אור
ואהבה

נעה גל

New member
אני חושבת שיתכן ועלית על נקודה

חשובה. kokopeli
על הרגישות! אני מצטרפת למה שלאה אמרה ובהנחה שהיא כבר אחרי תהליך גמילה - כשלילד יש בעיה להגמל מהקקי (ויש הרבה ילדים כאלה) זה בדרך כלל סימן שהגמילה התרחשה מוקדם מדי. אבל, כל זה כרגע לא רלוונטי - אני חושבת ש- א. תני לה להשתמש בחיתול בלי שכנועים ודיבורים. תני לזה "להבשיל" כמה חודשים (נגיד חודשיים) ואז תנסי שוב להוריד טיטול בשביל קקי. אם היא עדין לא גמולה "באופן רשמי" - פשוט אל תתחילי גמילה עדין. חכי שוב, חודשיים, ואז תנסי. כשהם מוכנים (כולל רגשית) - הם עושים בסיר או בשירותים. וחוץ מזה, עבור שני המקרים, העיצה שנתנתה לך פאולה 1 היא מצוינת - כדאי שהילדה תראה גם אותך משתמשת בשירותים (ויותר מפעם אחת).

רב1

New member
גמילה

אני חייבת לציין שכשהיא עושה קקי, היא מאד מתאמצת ובוכה מאד...מכאבים??... (קניתי לה אלצירות, אך אני לא כל כך רואה שזה מצליח.) כשהיא מתאמצת, אני מנסה להגיד לה שתירגע, ותנסה להוציא לאט, לאט... כי הקקי רוצה לצאת, והיא אומרת לי :קקי ישן עכשיו, הוא לא רוצה לצאת... מה לעשות?

נעה גל

New member
לא הבנתי אם הבת שלך בתהליך גמילה

או לא. בעיקרון, עשיית קקי כרוכה במאמץ מסוים (כולנו מכירים אותו
)אבל, בטח שלא בכי מתוך כאבים. כדאי אולי להוסיף לה אוכל עם סיבים (פירות, ירקות, ויש גם כל מיני קורנפלקסים עשירים בסיבים תזונתיים) ולתת לה לשתות הרבה מים. אם את רואה שזה לא עובד - אני הייתי ניגשת עם זה לרופא. ילד לא צריך לסבול ככה שהוא עושה קקי.

למעלה