גמילה מחיתולים

funli

New member
גמילה מחיתולים

התאומים בני שנה ותשע ואני רוצה להתחיל גמילה מחיתולים אצל הבת לפחות.
בעקבות הפוסט של שלישיה לגמילה http://saloona.co.il/mp4dorit/?p=280?ref=blog_main
יש לי מספר שאלות:
1. מהם הזמנים הקבועים בסדר היום לגמול מהחיתול?
2.הטקס של קבלת הסיר,מדבקות ותחתונים נעשה יום לפני לא באותו בוקר שמתחילים את הגמילה?
3. 10 דקות זה הרבה זמן לשבת על הסיר לא? איך אני מעבירה לה את הזמן?
4. כל כמה זמן להשיב אותה שוב על הסיר?
5.מה עם גמילה בלילה?
תודה על התשובות.

גמילה מחיתולים

1. להתחיל גמילה ביום. לילה זה סיפור שונה לגמרי אז לחכות שתהיה שליטהבמשך היום ורק אז להתחיל. שנת צהריים להשכיב בלי חיתול כי זו שינה קצרה.
2. כשעושים צעד כזה משמעותי של גמילה ברור שכדאי לעשות הכנה וכמובן מומלץ אפילו יום קודם.
3. לדעתי אפשר לקצר ל-5 דקות.
4. מניסיון שלי כל 3/4 שעה בערך הלכנו לסיר וישבנו. זה מכניס להם לראש ריטואל וככה אין הרבה פיספוסים.
5. גמילת לילה כפי שאמרתי בהתחלה יש לחכות עד שגמילת היום תצליח באופן מלא.
6. מוסיפה המלצה לתחתוני גמילה פול אפס. מאוד עזרו בעיקר ביציאה מהבית. ויש עליהם ציורים חמודים שנעלמים במידה מהתחתון רטוב מפיפי.

gk1234

New member
גמילה מחיתולים כמה תשובות

אנחנו בבוקר החיתול עשינו טקס קטן בו נפרדנו מהחיתול, פתחנו מארז תחתונים חדש ונתנו מתנה את הסיר. לגבי זמנים, אם את יודעת מתי פחות או יותר היא עושה קקי (אפשר גם להתייעץ עם הגננת) תושיבי אותה פחות או יותר סביב הזמנים, אם יוצא יוצא אם לא לנסות שוב אחרי 10 דק'. ממליצה באזור של הסיר לשים ספר שהילדה אוהבת או משחק. לא הבנתי את שאלתך לגבי זמנים קבועים, אני מצרפת לך פה כתבה מעולה שעזרה לי בכל הנושא. אולי זה יענה לך על השאלות. המון בהצלחה וסבלנות זה לא תמיד פשוט.

שלישה6

New member
עונה

1. זמנים קבועים בסדר יום- כשקמים בבוקר. לפני/ אחרי ארוחות ושינות ביום. לחכות טווחים של לפחות 45דקות ולזכור שבהתחלה הם מפספסים.
2. טקס מתן סיר בערב לפני כדי להכין אותם לקראת השינוי. את התהליך עצמו מתחילים ביציאה מהמיטה.
3. עשר דקות זה הרבה זמן. חשוב לשבת עם הילדים ולידם, אבל להקפיד לא להיות צוות הווי ןבידור- המטרה שהם יזהו לא רק את הצורך לעשות פיפי או קקי אלא למעשה ילמדו לשחרר אותו בזמן והמועד הנכון חברתיצ.

כבר חוזרת.... עונה מהנייד

שלישה6

New member
גמילת לילה

אישית ברגע שגמלתי הגמילה היתה מלאה- לא החזרנו טיטול גם בלילה. בהתחלה עם דניאל שהייתה הראשונה החזרתי והיא דרשה להוריד.

כל זמן שפעוט לא אוכל או שותה בלילה והוא התרוקן לפני השינה הוא יוכל לישון לילה בלי הרטבות רבות.

יכולה להעיד שגאיה כן היתה מתעוררת קבוע בין 22-23 לפיפי ואחרי יומיים כבר למדה לקרוא לנו ל"ביבי". לא נרשמו כמעט פספוסים בלילה.

אם את מעדיפה להפריד- תקציבי לא יותר משלושה שבועות, והמלצה אישית שלי, תשתמשי בטיטולים רגילים ולא בתחתוני גמילה יקרים. הם מרגישים כמו טיטול והילדים יודעים שזה מה שהם.

בהצלחה

אלולה145

New member
שלישה- אפשר שאלת קקי?

התחלנו לגמול את בקטנה (2.4) בפסח. נראה שהולך בסדר.
יש בעיה עם קקי... לפיפי היא הולכת לבד או כשמזכירים לה, אבל בימים הראשונים היא לא זיהתה את הצורך ללכת לקקי ועשתה במיכנסיים. עכשיו עברה לעשות את הקקי בחיתול בשנצ או בלילה...
אני ממש חוששת מעצירויות למינהן וכו'. עם הגדולים לא התמודדתי עם בעיה כזו כי גמלתי מוקדם.
איזה מתמודדים עם זה?

שלישה6

New member
להוריד את הטיטול ואם צריך- סיר

להקפיד שהילדה לא תראה שמפנים את הסיר ומורידים את המים- זה מה שמפחיד אותם הרבה פעמים, שזורקים חלק מהם.
&nbsp
בכל מקרה, כל זמן שיש לה את הבטחון שישימו לה טיטול היא תמשיך לחכות לרגע הזה ולכן רק החלטה אמיצה שהיא באמת גדולה ויכולה, והעברת הביטחון גם אליה, ייתן לה את הכוח לעבור גם את המשוכה הזו בגמילה.

למעלה