גמילה מחיתולים

ronron555

New member
גמילה מחיתולים

יש לי בן ובת בניי שנתיים וחודשיים הבן יותר מוכן מהבת לגמילה וגם אמרו לי בגן שהילד מוכן וכדאי להתחיל איתו. 1) מאיפה להתחיל ואיך? 2) האם בהתחלה הבן גם יושב באסלה לפיפי או איך זה עובד? 3) חודש הבא הילדים עוברים למיטות חדשות של גדולים האם זה קשור? לא יותר מידי שינויים ביחד? תודה לעונות :)

שלישה6

New member
גמילה

שלום רונרון,

אישית גם אני בחרתי לגמול את הילדים אחד-אחד ולא יחד. זה נתן לכל אחד זמן ומקום להרגיש מיוחד ובמרכז, ובעיניי זה חשוב כשאנחנו עושים תהליך כזה, שדורש מהם למידה ושליטה.

עדיף בהתחלה שהבן יישב על האסלה, כי קשה להם להבחין בין קקי לפיפי מבחינת הצורך (חרי שיוצא הם יודעים כמובן). הוא יעבור לעמידה בעצמו ויהנה להשקות עצים בכל מקום די מהר...

לגבי שילוב שינויים- אם את מתחילה עכשיו זה יכול לעבור בשקט, קחי בחשבון שגם בגמילה מטיטולים (בייחוד אם גומלים מלא כמוני) יש השפעה על ההירדמות ובמהלך הלילה התגוובה שלנו ליקיצה שלהם גם משתנה... אם את רוצה להתחיל- תתחילי עכשיו ואולי תדחי בשבועיים את המעבר למיטות מעבר? עד שהוא יקבל ביטח בשליטה שלו בצרכים.

בזמנו צירפתי מסמך שמסביר ומספר את הדרך שלנו לגמילה, ולצערי, המחשב קרס והמסמך איתו.... מקווה שמישהי שמרה או תוכל לעזור למצוא אותו, ולצרף.

בהצלחה, דורית.

לליבלה1

New member
נצלש שלישיה

הבת גמולה לגמרי ביום לילה התחלנו שבועיים אחרי .אנחנו כבר שלושה שבועות בתוך זה ולמעט פעם אחת כל לילה קמה רטובה. אני לא עושה מזה עניין מחליפה ומחזירה לישון אבל היא קוראת לי להחליף לה אחרי שכבר עשתה פיפי . היא עומדת בפינת המיטה מעיפה את כל המצעים ואז עושה וצועקת רטוב.
מה לעשות? להמשיך עוד ולקוות לטוב או לוותר ולחזור לזה עוד מספר חודשים?

sefia

New member
למה בעצם לגמול בלילה עכשיו?

אני לא מורידה חיתול בלילה כל עוד קמים בבוקר עם חיתול מלא
זו גמילה שאין להם שליטה עליה כמו על גמילת יום

הבת שלי גמולה לילה ופעם ב... בורח לה פיפי אחד. היא אפילו לא מתעוררת מזה. מה שגורם לכך שאני מתעוררת באמצע הלילה פעם אחת לפחות לבדוק מה מצב הרטיבות. למזלי ברוב הלילות היא קמה יבשה

הבן שלי קם עם חיתול מפוצץ ואין לי כוונה להורידש לו חיתול ולענות את עצמי ואותו בקימה בלילות והחלפות מצבעים וכאלה עד שלא יקום עם חיתול יבש...

לליבלה1

New member
כי היא קמה עם טיטול יבש תקופה ארוכה

בשנ״צ היא בלי טיטול גם בגן אבל מאז שהורדתי לה אותו היא עושה פיפי בלילה בדר״כ ממש בבוקר קצת לפני שאני מספיקה לקום אליה שיש עוד איזה חצי שעה שעה לישון.
ועכשיו אני שוקלת אם להפסיק או לחכות בסבלנות.

sefia

New member
תלוי כמה את עייפה

אגב, גם אני עשיתי ניסיון עם יובל לכמה לילות כי היתה בדיוק במצב של הבת שלך וגמולה בשנ"צ בגן ולילה אחד היה יבש ואח"כ פיפי אחד בלבד כל לילה
אז החזרתי חיתול

הורדתי שוב כ-3 שבועות אחרי (התחמם קצת )וזה עזר. אולי תחכי עוד קצת שיתחמם וגם, תנסי לקחת אותה לפיפי יזום לפני שאת הולכת לישון. אני יודעת שככה ממליצים לעשות. אני ניסיתי כמה פעמים ולא עבד לי. לקחתי אותה לשירותים חצי ישנה ולא יצא לה. אז ויתרתי.

מוסיפה

אנחנו נאלצנו להעביר למיטה גדולה יומיים אחרי שהתחלנו גמילה
כי ראינו שהם מתחילים להרים רגליים מעל המחסום וחששנו מזה מאוד אבל זה דווקא היה נראה כתומך בתהליך (הוא הרגיש גדול ושמח מאוד על המעבר למיטה גדולה)
ממליצה על הטיפים של שלישה למעבר למיטה גדולה לנו זה עזר מאוד :)

למעלה