גמילה מחיתולים

יעליק1

New member
גמילה מחיתולים

הקטנצ'יק בן שנתיים ו-9, לאחר כמה נסיונות לא מוצלחים לפני מספר שבועות, ביום ראשון האחרון החליט מיוזמתו כי לא רוצה עוד חיתול. בינתיים, אין הרבה פיספוסים, אין לו בעיה עם הסיר, עם האסלה, ואפילו "משקה את העץ" בחוץ... הבעיה שלנו היא שהוא לא מבקש מיוזמתו בכלל. אם מציעים לו, הוא לרוב עושה, אך הוא אף פעם לא ביקש מיוזמתו, אלא רק הודיע על כך, תוך כדי שהוא עושה בתחתונים.... האם זה אומר שהוא לא בשל? האם להחזיר את החיתול ולחכות קצת? הסיפור דומה גם עם קקי, מעשייה של 3 פעמים ביום הוא ירד לפעם אחת, וכבר פעמיים שעשה בתחתונים והודיע על כך תוך כדי, אם אני מצליחה לתפוס אותו ולראות שהוא מתחיל "להתאמץ" אז שניה לפני אני מביאה את הסיר והוא עושה שם. האם זה מצב סביר? האם ככה אמורה להתנהל הגמילה? תודה רבה וסליחהעל האורך....

buba300

New member
הפעוט שלך בסדר גמור

בהתחלה שואלים כל הזמן. הם לא מבקשים (יש גם כאלה אבל זה במיעוט). עם הזמן הוא גם יבקש. בהצלחה!!

פלגיה

New member
למה להחזיר את החיתול?

כולה ארבעה ימים. זה לא אומר שהוא לא בשל. הוא בשל. מאוד. זה רק אומר שהוא התרגל להיות עם חיתול, וגמילה לוקחת זמן. וכן, ככה אמורה להיראות גמילה. רק הילדים של השכנים נגמלים ביומיים בלי בעיה.

יעליק1

New member
עדכון....

אז הצלחנו להתגבר על נושא הפיפי, עושה מאוד יפה ומבקש כבר לבד, פותח פערים יפים מאוד במהלך היום, ואפילו קם כבר יבש מהלילה ומבקש מיד לעשות פיפי ומוריד את החיתול. אך, כמובן, נוצרה לנו בעיה חדשה. הוא לא מוכן לעשות קקי ומתאפק מספר ימים. עד להתחלת הגמילה היה עושה 3 פעמים ביום, בתחילת הגמילה היה מפספס ועושה בתחתונים, אלא אם כן הייתי מבחינה שניה לפני והיינו רצים לאסלה/לישבנון, שם עשה בשמחה. ביום חמישי האחרון לאחר יומיים שלא עשה, ביקש מיוזמתו ועשה בישבנון. מאז, מתאפק, לא מוכן לשמוע על כך, לא מוכן אף לשבת ושנספר לו סיפור על הסיר/ישבנון. ששאלתי אותו מהי הסיבה, או טען ש"כואב לא הטוסיק", מה שמוזר כי הוא אף פעם לא סבל מעצירות. התחלתי ביום שישי לתת לו את הסירופ אל-צירות והיום התקשרו אליי מהגן, שהוא שלשל (חלק בתחתונים והרוב באסלה).... מה עושים? איך מתגברים על הפחד שלו ועל העצירות הזו? האם לתת לו באופן קבוע את הסירופ? האם להתחיל לתת לו שמן פראפין? תודה!!

Nataly28

New member
../images/Emo207.gif תחתונים להתחלת גמילה?

הבן שלי בשלבי גמילה הוא מאוד מתקדם אם כי יש לו לפעמים נסיגות, מה שכן אני לא שמה לו תחתונים וחשבתי לעצמי אולי זה לא נוח רק עם מכנסיים בלי תחתןנים? איזה תחתונים צריך? בוקסר או בקיני? תודה

למעלה