גמילה מחיתולים

חופה 1

New member
גמילה מחיתולים

הבן שלי בן שנתיים וחמישה חודשים , אני כרגע בהריון שני שבוע37+..... אני יודעת שלא ממולץ לעשות גמילה בצמוד לשינויים.. אבל הוא התחיל להראות סימנים ובגן גם עסקו בנושא .. הענין הוא שהוא לא מבקש אלא אנחנו שמים אותו בתחתונים וכל הזמן מציעים או שואלים.. אם הוא רואה אותנו בשרותים הוא מביא את הסיר ויושב אבל לרוב לא עושה כלום.. היו מספר הצלחות שתוגמלו בחיזוקים חיוביים שמהם הוא היה מאד מרוצה והיו גם לא מעט פיספוסים.... השאלה האם להחזיר לחיתולים או לנסות ולהמשיך ... כעיקרון רק בבית הוא בלי חיתול בגן הוא עם חיתול בגלל שהוא עדיין לא מבקש כשהוא צריך .. ומרגע שחוזר הביתה ועד השינה הוא ללא חיתול.. אשמח לשמוע דעות .... תודה .. יום טוב....

אילתית 2

New member
אם הוא מראה סימנים ורצון

אז וודאי שלהתחיל גמילה ולא מבינה אם בבית הוא ללא חיתול עד השינה אז כך צריך להיות גם בגן! גם אם הוא לא מבקש כשמתחילים גמילה לדעתי בכל אופן, וכך גם עשיתי, שיתוף פעולה מלא מהגן כי סה"כ את רב שעות היום והערות שלהם הם בגן אז אם עסקו בנושא בגן והוא רוצה למרות הפספוסים (ככה זה יש פספוסים) הם צריכים להמשיך זאת בגן ולחזק את הגמילה אצלנו בגן לקחו כל פעם קבוצת ילדים קטנה שהראו נכונות ורצון וגמלו אותם יחד גם כל ילד עשה איך שהוא רגיל בגן יש אסלה גדולה עם ישבנון, אסלה קטנה ונמוכה, וסיר ככה שכל ילד עושה את צרכיו כמו שרגיל מהבית ילד לא צריך בהתחלת הגמילה לבקש..צריך להזכיר להם לא אומרת כל רגע להציק אבל כל שעה עגולה להציע לשירותים לדעתי דברי עם הגן שהוא בבית בלי חיתול בכלל עד לשינה ושכך יהיה גם בגן פשוט שיזכירו לו יקחו אותו לשירותים ויחזקו אותו אצלנו הגמילה היתה גמילת יום בנפרד מגמילת לילה כל היום בלי חיתול לא משנה איפה ולאן הולכים ורק בשינת צהריים ושנת לילה היתה עם טיטול אחרי שבועיים בלי פספוסים וראו בגן שקמה יבשה משנת צהריים הורדו טיטול משנת צהריים ורק אח"כ ....נגמלה גם בלילה שיהיה בהצלחה

פלגיה

New member
זה נכון

שלא מומלץ להתחיל גמילה בצמוד לשינויים, אבל גם לא מומלץ בכלל לפספס נכונות של הילד כאשר הוא מראה אותה. זאת גמילה שהוא יזם, לא את, וכדאי להמשיך לזרום איתו (למרות הקושי שזה גורם לך בחודש תשיעי ואחרי לידה- כי אם הוא יאמר "פיפי" תצטרכי לרוץ איתו מייד) אני ממליצה להמשיך בגמילת-בית ולראות איך הדברים מתפתחים.

חופה 1

New member
אז ככה...

אני גם מאד רוצה שבגן זה יקרה.. אבל ביומיים האחרונים יש סוג של ריגרסיה... והוא עשה בתחתונים גם פיפי וגם קקי למרות ששתי דקות קודם ישב על הסיר וכלום לא קרה... וזה קרה מסמפר פעמים היומים האחרונים.. אולי אני פשוט חסה על הגן אבל נראה לי שכל עוד זה לא רק פיפי אלא גם קקי מרוח על התחתונים סליחה על התאור.. אני עוד לא יוכלה לשלוח אותו לגן עם התחתונים.... או שאולי דווקא אם זה יקרה שם דברים יראו אחרת.. אני כבר ממש מבולבלת ... ואולי לא הבהרתי את עצמי נכון בגלל שהיום והוא בן שנה וחצי כמעט וחמתי ישבה לי על הראש שזה הזמן ואין זמן אחר!!!! אז קנינו סיר ותחתונים וספרים בנושא והתחלנו אנחנו ל"מכור" לו את הרעיון... היום אחרי מסע "חפירות" אם תשאלי אותו איפה עושים קקי ופפי הוא יגיד בסיר.... בפועל קקי הוא אף פעם לא עשה בסיר ופיפי הוא עשה מספר פעמיים , כשאני שמה לב שיש ימים טובים שבהם הרוב בול קליעה.. ויש ימים שהכל בתחתונים..... מה דעתכן ???

hiraש

New member
כל עוד אתם מזכירים ולא בא ממנו שאלו סימנים

ולא תחילתה של גמילה. צריך להבין שגמילה זה לא הופ וגמרנו זה מאוד קשה לשלוט על הסוגרים לשים לב רגע לפני שהפיפי יוצא וכו'. אני קראתי היכן שהוא ומאוד התחברתי לכך שגמילה היא כמו התחלת מוצקים אף אחת אחרי שהילד עושה סימנים של רוצה לאכול מההסטייק בפפריקה שלה לא תתחיל ישר בסטייק כולם מתחילים במרוסק לאט לאט כל פעם ירק אחר כנ"ל גמילה. זה זהילד מבין את הרעיון זה יופי זה שמידי פעם רוצה לשבת על הסיר כמוכם0- נהדר זה שכשמזכירים לו כל חצי שעה והוא עושה זה יופי אבל הכל סימנים תני להם עוד קצת להשתרש תגיעי למצב שגם אם מפספס הולך לרב לבד ורק אז תתחילי רישמית גמילה. גמילה מתחילים כשילד מוכן לא כשנוח לנו יכול להיות שיפתיע אותך ובעיצומה של הלידה והתינוק החדש דווקא אז יהיה לו הזמן הנח יותר ואז זה יקרה ואולי לא אבל חבל להתחיל עכשיו תהליך שהוא עוד לא לגמרי בשל לכך ואז יחווה כשלונות. עכשיו קייץ תני לו בבית להיות בלי חיתול ותסבירי שחם וכיף ככה. אל תשתמשי במילים של גמילה של נורית את החיתול כי אתה גדול כי אז .. למה בגן הוא עם חיתול" בגן הוא קטן ובבית גדול? בהצלחה לך

חופה 1

New member
לחלוטין מסכימה ....

אני לא בעד ללחוץ אלא לתת לזמן לעשות את שלו.. ברור לי שזה תהליך... ושהוא לחלוטין תלוי בילד ולא ברצון ההורה ואני האמא האחרונה שדוחפת... אמרתי כבר כמה פעמים לבעלי שזה עדיין לא זה .. אם הבנתי נכון את דברייך... להמשיך לתת לו להסתובב בתחתונים בבית כרגיל ולהציע לו את הסיר בלילה ובגן כמובן להיות עם חיתול ... זה מה שקורה כרגע כאשר תהיה התקדמות משמעותית שהוא יתחיל לבקש לעשות אז כבר זה יהיה המקום להכניס את הגן לתמונה... תודה על התגובה .. יום טוב .

גמילה מחיתולים

בני בן שנתיים וחצי ואני לא יודעת אם נכון להתחיל איתו בגמילה או לא ואם כן איך. הוא לא "מודיע" כשהוא עושה פיפי / קקי ולפעמים כשהוא בלי חיתול בכלל הוא פשוט משתין באשר הוא. כשאני שמה אותו בשירותים הוא לא מתנגד אבל לא עושה כלום ומבקש לרדת אחרי מס' שניות. בנוסף, כשהוא עושה קקי בטיטול למשל הוא לא רוצה להחליף. האם להמתין עוד קצת? האם להמשיך לשים אותו בשירותים למרות שאינו עושה כלום? בקיצור, אשמח להמלצות...

אילתית 2

New member
היי

האם הוא מבין ומדבר טוב? יכול ויודע להגיד שיש לו? הבת שלי לא היתה מעוניינת ולא רצתה ולא דיברה על כך...לא הפריע לה הטיטול וגם לא היתה מודיעה וגם כשעשתה לא אמרה כדי להחליף לה והיא ידעה ודיברה שוטף חיכיתי למוכנות שלה היא אהבה לראות את הDVD חיתולי ובלי חיתולים ואז התחילה קצת להתעניין קנינו ישבנון התלהבה ממנו אבל לא עשתה...וגם פתאום לא רצתה לשבת עליו...חיכיתי..שהיא תהיה מוכנה ושהיא תרצה ואז יום אחד הצעתי לה להיות בלי טיטולים..להיות עם תחתונים כמו בוגרים ומבוגרים..ניסיתי להלהיב אותה שיותר כיף ונעים בלי טיטול..והיא התלהבה הלכנו יחד לקנות תחתונים וזהו בוקר אחד כשקמה הורדנו טיטול וכל היום היתה עם תחתונים היתה כבר בת שנתיים ו8 חודשים הלכנו לשירותים לא עשתה..לא נורא בכל שעה עגולה הזכרתי לה..עשתה..יופי חגיגה עידוד חיזוק.. הפרדתי בין גמילת יום ללילה והיה מעולה תוך יומיים נגמלה גמילת יום ויומיים של מעט מעט פספוסים וזהו נגמלה קיצור הכונה שלי לזרום עם הילד עם הרצון והמוכנות שלו תדברי איתו על כך תסבירי לו ותראי אם רוצה ומוכן תראי גם איך בגן אם הוא בגן מאוד חשוב שיתוף הפעולה בגן כי הרי את רב שעות הערות שלהם הם בגן אצלנו בכל פעם שראו קבוצה קטנה של ילדים מוכנים "עבדו" איתם על הגמילה במשותף וכך כשיש שיתוף מלא בין הבית לגן הגמילה בדר"כ מהירה חשוב גם שאיך שמסכים לעשות יהיה אותו דבר בגן ובבית (אסלה קטנה/ישבנון/ סיר) אצלנו הגמילה היתה ישר לאסלה עם ישבנון

איהשפאץ

New member
שאלה בענין גמילה מחיתולים

הבן שלי בן שנתיים וחצי ולפני יומיים התחלנו בגמילה, עכשיו הוא פוחד מאוד לעשות פיפי ובוכה בפחד ומתאמץ לא לעשות פיפי. מה לעשות???

אילתית 2

New member
אם הוא מתאפק פוחד ובוכה...

אז הוא לא מוכן לגמילה...תחזירי טיטול ותנסו שוב בעוד תקופה כשיהיה מוכן ומעוניין השאלה למה התחלתם לפני יומיים? הוא הראה נכונות או מוכנות לגמילה? איך היה ביומיים הללו? יומיים אומנם זה מעט מאוד זמן וגמילה היא לפעמים מהירה (אם הילד רוצה ומוכן) ולפעמים לוקחת קצת יותר זמן בכל זאת שנתיים וחצי רגיל לטיטול...

../images/Emo207.gif../images/Emo53.gifגמילה שהסתבכה

אין לי כוח להלאות אתכם בסיפורי הגמילה המייסרים שלנו, כבר חשבתי שהתקדמנו ושום אנחנו בצעד לאחור
עם מי אפשר להתייעץ באופן פרטני? פעם קודמת התייעצתי עם פסיכולוגית ילדים בטלפון על רגל אחת אבל זה עבד בדיוק לשבוע, מה לקבוע ממש פגישה??? נראה לי מוזר, מצד שני, אנחנו חייבים עזרה דחוף, עברו 4 חוד' מאז התחלת הגמילה והסוף לא מתקרב.... למישהי רעיון?

פלגיה

New member
4 חודשים זה לא כל כך הרבה זמן

בעיני גם חצי שנה זה זמן סביר לגמילה. אבל אם את דואגת - תקבעי פגישה עם הפסיכולוגית.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשיכנעת אותי לספר קודם כאן...

רננה מפורים "גמולה". כבר כתבתי בעבר ואכתוב שוב, היא גמולה לחלוטין בגן כולל שנת צהרים עם מעט מאוד פספוסים (שם היא נמצאת מ7-16) ובבית מ16-20 אם אני לא לוקחת אותה בכוח/תחבולות וכו' לשירותים, היא פשוט עושה פיפי בתחתונים בלי למצמץ. מכיוון שהיא יודעת לעשות הבחנה בין בית לגן, ברור לי שהיא יודעת לשלוט בפיפי (בקקי אין בעיה זה תמיד בשירותים). כשהתייעצתי לפני חודש וחצי עם הפסיכולוגית בטל', רננה היתה בשאלת זהות קיומית: קטנה-גדולה ולכן איפשרנו לה להיות תינוקת כשרצתה ובאמת שבוע כמעט ולא פספסה. ועכשיו היא החליטה שהיא גדולה ובאמת שבוע כמעט עבר ללא פספוסים (ואחרי סצינה בפארק שנאלצנו לחזור הביתה בגלל שנגמרו הבגדי החלפה), ושוב אחרי שבוע ללא פספוסים (כמעט), חזרנו למתכונת הישנה...שוב היא עושה פיפי בתחתונים (רק שהפעם היא לפחות לא מתעלמת אלא אומרת תוך כדי). אוף, אוף, אוף - נשמע כמו גמילה קלאסית בשלבים אבל למה זה קורה רק בבית??? לכן זה נשמע לי משהו רגשי נטו, אני יודעת שהיא יודעת להתאפק, כי בחוץ אחרי הסצינה, כשהיינו בקניון השבוע, היא היתה צריכה פעמיים לשירותים והודיעה והלכה ועשתה ללא פספוסים. מה דעתכם?

נשמע לי שהיא כן שולטת ומוכנה, כי עובדה שבגן

אין בעייה ואחרי הסצינה שהיתה לכם, אז בקניון היא כן הלכה ועשתה - היא הבינה שאחרת היא תפסיד וזה היה יותר חשוב לה מתשומת הלב. אני אומרת, נשימה עמוקה. אם יוצאים למקום שלא אכפת לך לחזור באמצע, לקחת 2 סטים של בגדים להחלפה ואם הם נגמרים אז חוזרים (אבל לא בתור עונש, אלא בתור עובדה). ועוד נשימה עמוקה... עוד משהוא, לא לקחת אותה בכוח לשירותים, לשלוח אותה ואם היא לא הולכת אז לא. ברגע שבורח לה אז לא לעשות מזה עניין אבל אם ייקח קצת יותר זמן עד שאת מנקה והיא יכולה לחזור למשחק או למה שהיא עשתה, היא גם תבין שזה לא כדאי...

ר ע נ נ ה

New member
להציב גבולות

אני אומר פה משהו קצת לא פופולרי. נראה לי שהיא יודעת שזה מפעיל "כפתורים" מסוימיים אצלכם, כלומר עניין הגמילה מטריד אותכם גם אם אתם נראים רגועים. אן ספק שהיא שולטת במצב ופוט בודקת מה תהיה התגובה הפעם... לדעתי מאחר וכבר ניסיתם הכל - עכשיו כדאי לנקוט בצעדים בכדי שלא "ישתלם" לה לפספס. אחותי עברה את המסלול שאת עוברת עם הבן שלה (התעלמות, כעס, הלבשת חיתול) ובסוף מרוב ייאוש יום אחד אחרי פיספוס של קקי (תוך כדי פעילות אהובה עליו כמו צפיה בטלויזיה) היא לקחה אותו הצידה (באופן רגוע ) למקום משעמם בבית הושיבה אותו על כסא ואמרה לו לחשוב על מה שהוא עשה למשך כמה דקות. מאותו היום נגמרו הפיספוסים, הוא הפנים שאמא לא מרשה לעשות במכנסיים והבין שזה לא משתלם...

מסכימה רק עם החלק ראשון שלך

את צודקת, גם אני מרגישה שכל העניין בעיקר "לכבודי" אבל אני נגד "לחשוב", כאילו היא בת שנתיים וחודשיים, על מה היא תחשוב בדיוק? אני גם לא מאמינה שזה עובד בגילאים בוגרים יותר. דמייני את עצמך ילדה בת 3-5 שנשלחת לחשוב, באמת תחשבי על מעשייך? או על הכעס של אמא ותרגישי מפוחדת/ נעלבת או כועסת?אבל ענין של רווח והפסד כמו שהציעה אמא של ילדה קוראת יכול לעבוד, הבעיה שזה "לתפוס את הרגע המתאים" לעשות את זה.... אוי יסורי הגמילה...אשמח לעוד רעיונות:) תודה :)

פלגיה

New member
זה נראה שהיא םתחה מלחמת כוחות נגדך

העצה שלי היא לעזוב אותה בשקט, ולא להגיד מילה. היא מפספסת - זו בעיה שלה, ולא שלך. זאת היא שנשארת רטובה. את? תנגבי את השלולית ותחליפי לה בגד (היום קיץ, אפשר גם לחכות טיפה עם ההחלפה, ולתת לה לחוש באי הנעימות)

הבעיה שהיא לא ממש חשה חוסר נעימות

היא מתנהגת כאילו ממנה והלאה. היום היא התעקשה ללכת לגן עם חיתול :(

למעלה