גמילה מחיתולים - שאלות

גמילה מחיתולים - שאלות

הגדול בן שנתיים ו-5 חודשים. התחיל גמילה בפעם השניה (אחרי הפעם הראשונה היתה רגרסיה וחזרנו לחיתולים). מהרגע שהורדנו חיתול הוא לגמרי בקטע וכמעט כמעט שאין פספוסים , כולל בגן: יש ימים שיש פספוס אחד ויש ימים שאין בכלל. הוא הולך לשבת בסיר בשמחה ונהנה מהקטע. אנחנו מזכירים לו לפעמים אך הוא גם יודע ללכת לבד ויש לו סבלנות לשבת עד שהוא עושה את צרכיו , גם כשיש משחקים ברקע. בשינת הצהריים ובלילה הוא עם חיתול ושמתי לב שהחיתול נשאר יבש. התחלנו את הגמילה רק ביום ראשון אבל יוצא לי לחשוב על הנושאים הבאים (לא לחוצה בעיניין אבל סתם מתעניינת): 1- הוא לא מבין את הקטע של להוריד את התחתונים (בבית הוא ערום או שאנחנו מורידים לו את התחתונים מחוץ לבית , הוא מבחינתו מתיישב על הסיר עם התחתונים). 2- מה לגבי גמילת לילה? מתי ואיך? 3- מתי מגיע הקטע שאנחנו לא צריכים להזכיר לו מידי פעם והוא תמיד הולך לבד לסיר? 4- איך עוברים לשירותים? אין לו רתיעה מהישבנון אבל הוא לא מצליח לעשות שם למרות שמנסה. בסיר זה לוקח לו שניה. אשמח להערות ועיצות

xxss1

New member
בנוגע ללילה:

אם החיתול יבש-תורידי לו. שימי שעוונית במיטה ותני לו לישון בלי. תתחילי בצהריים ותראי אם הוא קם יבש,אם הוא מרטיב ומתעורר מזה ותראי איך את ממשיכה. לגבי העברה לשירותים אין לי תשובה כי אנחנו ישר עשינו באסלה לא סיר ולא ישבנון. מקטין אסלה (הוא היה בן שנה ו-9 עם טוסיק פיצפון,אם הוא היה מתיישב באסלה הוא היה נופל פנימה....) בהצלחה!!

פלגיה

New member
תשובות

1 - לא נראה לי חשוב. סתם ככה הוא יודע להתפשט ולהתלבש לבד? כי המיומנות חשובה, פחות חשוב כרגע העיתוי שיהיה יחד עם ההליכה לסיר. 2 - בגמילת לילה יש אסכולות שונות. יש גישת "ביום ובלילה ביחד" ואכן יש ילדים שעושים את המהפך בבת אחת. מאידך יש גישת "שיקום תקופה רצופה עם חיתול יבש". לכל גישה יש יתרונות וחסרונות. חשוב לזכור שגמילת לילה היא שונה כי היא אנטומית בלבד ותלויה בבשלות של הילד. יש ילדים שמגיעים לבשלות הזאת רק לקראת גיל חמש. מצד שני יש ילדים שכמה לילות של התעוררות על סדין רטוב מאיצים בהם את ההבשלה הזאת. 3 - משתנה מילד לילד. בטח לא בשבוע הראשון, ויש ילדים שעוד צריכים חצי שנה של תזכורות. בגדול זה תלוי ביכולת שלך לספוג שלוליות ולכבס. אם יש לך כוח - תמעטי בתזכורות. אם הרטבות מרובות יעצבנו אותך - תמשיכי, ורק תשתדלי שהוא לא יקלוט את זה כנידנוד וכלקיחת אחריות שלך. 4 - מחכים עם הזמן. כרגע עדיף לבסס עשיה בסיר, ורק לאחר ביסוס מוחלט לחשוב על העברה.

למעלה