גמילה מחיתולים (קקי)

הדסהדס

New member
גמילה מחיתולים (קקי)

שלום לכולם, פעם ראשונה שלי בפורום שלכם, ונראה לי שהגעתי למקום הנכון. רועי בן 3 ושמונה חודשים, נגמל בגן לפני שנה. עם פיפי אין בעיה - שולט והולך לשירותים לבד, בעמידה. הבעיה היא לגבי הקקי. בתחילת הגמילה הוא היה עושה בתחתונים. אח"כ יצא לו כמה פעמים בסיר (אבל הוא אף פעם לא הסכים לשבת על הסיר - תמיד נעמד מעליו). ואז הוא התחיל עם עצירות. התחיל להתאפק והגענו למצב שהיתה לו יציאה אחת מאוד מאוד כואבת. מאז הוא מפחד לעשות קקי בסיר או בשירותים. אחרי הפעם הזאת היינו אצל רופא ילדים שהמליץ על נרות ושמן. זה די עזר כי השמן לא מאפשר להתאפק. אבל כמובן שזה לא פתר את הבעייה ההתנהגותית. בעקבות העצירות החלטתי לתת לו אפשרות לבחור בין שרותים לבין חיתול כאשר הוא רוצה לעשות קקי. וכמובן שהוא כל פעם ביקש חיתול. אז פתרנו את בעיית ההתאפקות ורועי היה מרוצה (וגם אני כמובן). לאחרונה הגננת פנתה אלי ואמרה לי שחייבים לפתור את הבעייה הזאת - שתבינו, רועי לא מוכן לעשות קקי גם בגן. הוא מחכה עד שיגיע הביתה ואז מבקש חיתול. הגננת לקחה אותו לשרותים, ישבה איתו שם, הביאה עוד ילד להדגים. שום דבר לא עוזר. אז היא פנתה אלי ואמרה לי שחייבים לפתור את העניין הזה ושאולי כדאי לי לפנות לגורם מקצועי ולקבל עזרה. היא אמרה לי שזה יכול לגרום לבעיות פסיכולוגיות או אפילו פסיכיאטריות (אמרתי לה שנראה לי שהיא לוקחת את זה קצת רחוק. צדקתי, נכון?). לפני בערך חודשיים הלכנו, אני והוא לחנות צעצועים והוא בחר צעצעוע - אמרנו שהוא יקבל את זה אחרי שיעשה קקי בשרותים (אני יודעת שזה לא מומלץ, אבל ...). ביום שבת האחרון הצלחתי לשכנע אותו לשבת על הישבנון. קראתי לו סיפור. והופ. יצא לו קקי. עשינו טררם סביב כל העניין. והוא קיבל את הצעצוע. הוא היה כל כך גאה. לקחנו ביחד את החיתולים וזרקנו אותם לפח - עשינו מזה טקס פרידה מהחיתולים. ביום ראשון היו לו שלשולים וגם אז הוא עשה בשרותים. ומיום ראשון הוא לא עשה בכלל. היום בבוקר היה לו קקי והוא התאפק. לקח לי הרבה זמן לשכנע אותו לעשות בשרותים, כי אין בבית חיתולים. והוא היה כל כך אומלל. האם כדאי לי להחזיר אותו לחיתולים (פוחדת מזה)? והאם תוכלו להפנות אותי לאיש מקצוע (עדיף באיזור הדרום, אבל לא חובה) שמתמחה בנושא. ממני, אמא מודאגת

תּמר

New member
אם הוא כבר עשה כמה פעמים בשרותים

לדעתי, תמשיכו לעודד אותו בלי לחץ (ובלי נרות וכדומה - כדי לא ליצור קשר ישיר בין גירוי פי הטבעת לעשיית קקי). כל פעם שהוא צריך, קחו אותו לשרותים עם ספר או משהו דומה, שבו איתו בסבלנות, בלי להזכיר את עניין הקקי, ותנו לו להסיח את דעתו, כך שזה יצא לבד. כשהו מצליח - עודדו אותו בכך. אני מניחה שאחרי כמה פעמים (ואולי כמה שבועות) - הוא יתרגל לכך. אולי כדאי לתת לו לאכול דברים שעושים יציאות רכות (לא משלשלים, אלא דברים שפחות גורמים ליציאות קשות: שזיפים מיובשים, ענבים), כדי שלפחות בהתחלה יהיה לו יותר קל. אם לא היית אומרת שהצלחתם כמה פעמים, הייתי ממליצה לך ללכת לאיש מקצוע (נסי לברר בקופת חולים אליה את משתייכת).

הדסהדס

New member
זה יותר מסובך ממה שזה נשמע

למרות שאני מעודדת אותו בלי לחץ הוא ממש נלחץ כל פעם שהוא צריך לשבת על השרותים. הבעיה היא שכבר אין חיתולים בבית אז הוא חייב לעשות בשרותים. אני מתלבטת אם לקנות מחר חיתולים ולאפשר לו לעשות בנינוחות. במיוחד אחרי שהיום בערב הוא שוב היה צריך והיה ממש מפוחד. הוא אמר לי שהטוסיק שלו אוהב רק חיתולים. אנחנו כבר מזמן הפסקנו להשתמש בנרות והוא אוכל פירות. אין לו בעיה של יציאות קשות. יש לי תחושה שיותר נוח לו לעשות קקי בעמידה ושאת חלק מהבעיה. אני מעדיפה לא לפנות לקופת חולים כי בטח אקבל תור רק בעוד חודשיים...

אם הבעיה היא העמידה...

אז אולי תנסו למצוא דרך לעשות קקי על האסלה גם בעמידה? אולי בכריעה כמו שהציעו פה לפני כמה זמן - לעמוד על האסלה עצמה ולכרוע, במקום לשבת עליה? או שפשוט לעמוד מעל סיר שאפשר להגביה על שרפרף, ואז בעיית העמידה תפתר? אני דווקא חושבת שאם הפרס שהוא בחר עזר לו לעשות קקי בשירותים (האם זה היה עם פחות לחץ מצידו?) אז אפשר להמשיך במדיניות הפרסים כי את מתארת בהחלט מצב לא נעים מבחינתו. אם הפרס עוזר להפוך את זה ליותר נעים, את יכולה להמשיך עם הפרסים (פרסים קטנים וכיפיים, לא צריך לקחת משכנתא בשביל זה) עד שהקיי הופך לעניין שגרתי בדיוק כמו הפיפי.

הדסהדס

New member
תודה על הרעיון

אבל נראה לי קצת מפחיד לכרוע מעל לאסלה. לא חושבת שזה ימצא חן בעיניו. אנסה את זה מחר עם סיר. אולי הוא יסכים. ולגבי הפרס - הוא שמח מאוד לקבל את זה, אבל לא נראה לי שזה מה ששכנע אותו. בפעם הזאת נכנסתי איתו לשרותים והבאתי בובות אצבע - עשיתי הצגה שלמה והם "שיכנעו" אותו שכדאי לו לשבת על השרותים. היום הטריק הזה לא פעל.

תּמר

New member
גם לבן שלי היתה בעיה עם הישיבה

וכתבתי בתשובה לפני עמוד או שניים בדיוק בנושא הזה: ישבתי איתו בשרותים, וממש הכרחתי אותו לשבת. החזקתי לו את הידיים שלא יקום, ועניינתי אותו בספר. כאשר דעתו הייתה מוסחת - הקקי יצא. לקח לו כמה שבועות (אם זכרוני אינו מטעני) לעשות קקי לבד בלי עזרה. אני לא חושבת שעלה על דעתי להחזיר לו את הטיטול, הוא פשוט היה צריך להתרגל למצב החדש. (ואם הוא לכלך את התחתונים, וזה עדיין קורה לעיתים רחוקות, לא עשיתי מזה סיפור: שטפתי אותם, והושבתי אותו על האסלה) בעניין הפחד, יכול להיות שעשיתם מזה עסק רציני, והוא נורא רוצה לרצות אתכם, אבל מפחד שלא ילך לו. לכן כדאי להרפות, לא לעשות מזה עסק. ללכת לשרותים כשהוא צריך, בלי להזכיר לו שהפעם הוא יצליח. אם לא הולך לו אחרי 10 דקות בערך, מציעים לו לנסות יותר מאוחר (אולי הקקי החליט שהוא לא רוצה לצאת עדיין). אחרי שהוא יצליח כמה פעמים בישיבה, ויראה שהשד לא כל כך נורא - יהיה לו הרבה יותר קל. בכל מקרה, נראה לי שבמשך היום לא כדאי להתעסק עם הנושא. כאילו הוא לא קיים. רק כשהילד בשרותים - להתייחס לזה.

ruthi26

New member
לא קל, אבל יהיה בסדר

בס"ד שלום לך לא קל, לא קל, אבל בסוף יהיה בסדר, אני מבטיחה, גם שלושת הבנים שלי, היו מתחבאים מאחורי הספה ועושים קקי, ומתאפקים יומיים ושלושה, וגם אני מאוד פחדתי. בשום אופן לא להחזיר את הטיטול, שהוא יידע שזה לא נורא, לא לעשות הרבה מאוד טררם סביב הקקי בשירותים, כי אם הוא לא מצליח, הוא ירגיש שהוא איכזב אתכם. סך הכל הקקי בשליטה שלו, זה הגוף שלו, וזה מה שהוא אומר לך בעצם, "אני אחליט איפה לעשות וכו'..." זאת אומרת שעל זה אין לך שליטה, וזה מתאים לגיל שלו. לא תהיה לו ברירה ובסוף הוא יעשה, אבל אל תיראי היסטרית ואומללה לידו, ותשתדלו לא לדבר על זה הרבה בנוכחותו, רק מידי פעם להזכיר לו אם הוא רוצה לשירותים. ואם הוא מצליח להגיד כל הכבוד, ונכון שעכשיו נעים לך, ואולי אתה רוצה להוריד מים בשירותים וכו'... שיהיה לכם המון המון בהצלחה רותי

ayn3

New member
../images/Emo24.gifזה עובר בסוף

בס"ד אני עדיין שרויה בחוויה שעברנו עם בנינו ב3 חודשים האחרונים הוא התאפק ואח"כ הופיעו לו כאבים עזים בזמן עשיית הקקי, אני לא בחלתי בשום אפשרות פרסים, מתנות התחננויות, העיקר להביא אותו למצב שישב בשרותים וע"י כך לשבור את מעגל האימה מעשית הקקי, הכנו גם טבלה למילוי מדבקות והובטח לו שכשהדף יתמלא יקבל מתנה שהוא מאד מאד רצה. ודאגתי להזכיר לו את המתנה.אצלינו בזמן עשית הקקי הוא היה בוכה בצעקות אימה מהכאב...ולכן דאגנו להיות איתו ולדבר איתו ולנסות להרגיעו ולומר לו שזה לטובתו ואח"כ מאד נעים לו כשהוא לא בלחץ של הקקי. מה שחשוב זה להבין שיש את זיכרון הכאב בעשיה שהוא פשוט משתק, ולכן צריך כמה חוויות עשיה בלי כאב כדי להשכיח, אני גם לא בעד השמנים המשלשלים כי זה מביא אותו לחוסר שליטה...אבל לנו מאד עזר מיץ שזיפים יבשים שהופק מהשריתם במשך הלילה. יש גם נקטר שזיפים טבעי ללא תוספת סוכר שמאד עוזר. שיהיה בהצלחה רבה.

למעלה