גמילה מחיתולים בלילה

גמילה מחיתולים בלילה

רציתי לדעת אם מישהו יודע כיצד גומלים ילד בן 4 מחיתול בלילה ביום הוא כבר נגמל בגיל שנתיים וגם בגן הוא לא עושה פיפי בצהרים אך בלילה, זה סיפור אחר אניובעלי מערים אותו כל שעתיים וזה מתחיל ליאש אותנו למשיהו יש עצות טובות. בתודה מראש

אייבורי

New member
איך הוא מסתדר ?

מרחם על הילד העייף שכל שעתיים מעירים אותו. תנסו לא להעיר ופה ושם יברח לו, לא קרה כלום (למעט המון בלאגן) מחליפים מצעים (מנקים שעוונית) ואט אט ילמד

הוא בכלל לא מתעורר

הוא לא מתעורר ולא זוכר בבוקר שהיה בשירותים, וכן יש לו כל שעתיים פיפי, אפילו שאני משתדלת לא לתת לו לשתות הרבה אחה"צ. אמרתי זה פשוט מיאש!!!

אייבורי

New member
שאלה

ניסיתם להגדיל את פרקי הזמן ? כל שלש שעות..אחרי שבוע ארבע ....

אפרתש

New member
מסכימה עם אייבורי

אם אותי היו לוקחים לשירותים כל שעתיים - גם אני הייתי עושה בכל פעם... אני חושבת שהוא צריך להתרגל לרווח את ההליכה לשירותים. תנסו כל שעתיים וחצי, אחרכך שלוש... ולא מזמן קראתי (כאן? אני כבר לא זוכרת) שדוקא לא צריך להימנע מלתת לילדים לשתות פחות בגלל הרטבה בלילה. לא היה כתוב הרציונל שמאחורי זה.

ניסינו

ניסינו להגדיל את הפער אך הפיפי ברח, והוא ילד מקסים כמובן הוא אמר לי"אמא כשישנתי חזק בלילה הפיפי יצא בשקט בשקט בלי שאני ירגיש ומאוד מאוד כעסתי עליו שהוא הרטיב לי את המיטה. יש עוד הצעות!!!

אייבורי

New member
לכעוס בוודאי לא עזר

ראשית קני שעוונית (שלפחות תעזור למזרן) שנית, סבלנות, לנסות שוב לאט לאט למרות שבגיל כזה בדר"כ אין בעיה. בדקתם אצל רופא לוודא שאין בעיה אורולוגית ?

לא נראה לי שהיא כעסה, אייבורי...

הילד אמר שהוא כעס על הפיפי... לפי התיאור שלך, אולי לילד עדיין אין שליטה על הסוגרים שלו בלילה? זה בא בדכ' מאוחר יותר מאשר השליטה על הסוגרים ביום. הייתי בהחלט בודרת אצל רופא לראות שאין בעיה פתירה, ומקסימום מחכה עוד קצת. אגב, אם הוא לא קם בעצמו וגם לא מתעורר מהקימות לפיפי, למה בעצם לא לשים לו פולאפ בלילה?

חס וחלילה אני לא חשבתי אפילו לכעוס:

באו אני אסביר לכם, בני בן ארבע והוא ילד מאוד נבון, הוא מבין את המשמעות של לקום יבש ורטוב, עכשיו אם אני שמה לו חיתול הוא עושה כל כך הרבה פיפי שהחיתול אפילו לא עוזר, אבל אם אני נגיד מעירה אותו שלוש פעמים בלילה, אז הוא לא מרטיב במיטה, כלומר הוא כן מתאפק (כנראה עד שהוא לא יכול), הבעיה היא בעצם איך להתעורר מהפיפי בלי שיברח, איך הילד יכול ללמוד את זה? זה מה שלא ברור לי, ולא איכפת לי לקום בלילה, כי יש לי עוד ילד קטן בן שנה וחצי והוא מתעורר מספר פעמים בלילה אז בדרך אני גם לקוחת את אמית לשירותים, ואם לא אני שמה שעון מעורר וקמה ואין לי שום בעיה לחזור לישון, מבחינת הילד הוא אפילו לא זוכר שהוא היה בשירותים ונראה לי שזה לא מפריע לו ולשנתו. בכל אופן תודה על התיחסותכם לנושא. עדי

לאה_מ

New member
אני לא חושבת שנכון להגדיר את מה

שהוא עושה בלילה כ"התאפקות" - את לוקחת אותו לשרותים כל שעתיים-שלוש ובאמצע הוא פשוט לא צריך פיפי. זה לא שהוא מתאפק. בכלל, אי אפשר להתאפק תוך כדי שינה. מה שכן אפשר הוא להתעורר כדי ללכת לשרותים.

אז איך את מסבירה שאחרי שעתיים שלוש

יש לו פיפי והוא לא עשה אותו במיטה, הוא כן מתאפק אבל כנראה עד שהוא חייב להתרוקן ואז הוא עשה במיטה. ובבוקר שהוא קם תמיד יש לו הרבה פיפי זה אומר שהוא התאפק ולא עשה במיטה נכון!

sarush

New member
אני רוצה להגיד משהו

לא זוכרת איפה אבל קראתי באיזשהו מאמר או ספר שאם המבוגר מעיר את הילד באופן יזום כדי לקחת אותו לשרותים הוא בעצם לא עוזר בכך לילד כי הילד לא לומד להתעורר בעצמו בגלל הלחץ בשלפוחית. אני זוכרת שממש אמרו (אלוהים יודע איפה זה היה) שלא רצוי להעיר את הילד באמצע הלילה בשביל פיפי.

sarush

New member
מותר לצרף ציטוטים מאתרים אחרים?

יש מאמר על גמילה באתר של טיפת חלב ויש שם קטע שמחזק את דברי... מה אומרים החוקים? מותר לצטט?

sarush

New member
הנה הקישור

נכנסים לאתר ותחת "התפתחות הילד" לוחצים על "גמילה".

צימעס

New member
בלי לקרוא את המאמר

האתר הוקם ביוזמה (מבורכת!) של אחות אחת. הוא לא משהו רשמי של משרד הבריאות. אין לי מושג לגבי המאמר, אם הוא של אותה אחות, או של מישהו אחר, ועל סמך מה הוא נכתב.

sarush

New member
לא אמרתי שהוא רשמי

וזה שהוא לא רשמי לא עושה אותו פחות ישים בעיני. את רשאית כמובן לפעול בהתאם להבנתך.

למעלה