גמילה - מה לעשות כאשר...?

Cassiopeia

New member
גמילה - מה לעשות כאשר...?

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים , התחלנו תהליך גמילה בשיתוף ובהמלצת הגננת לפני כחודשיים ומחצה. מבחינת פיפי הילד מבקש ושמח לעשות האסלה או בסיר (יש פספוסים כמובן) אך המצב סביר. אם "מזכירים" לו אז כמעט ואין בעייה. בעניין הקקי זה סיפור אחר. הילד מתעקש כמעט לעשות בתחתון. לעיתים מס´ פעמים בערב , כאשר בכל פעם דרושה מקלחת במסגרתה ניתן לו הסבר מקיף בנושא. בגן המצב עוד נשלט , הוא שש יותר לעשות בסיר (כולם שם עושים בחברותא) , והוא מפספס רק לפעמים. אנו חסרי אונים , האם הוא לא מוכן? מדובר בילד מתקדם פעיל שמח נמרץ מדבר יפה , ללא שום עכבות אחרות. מה לעשות בעניין הקקי? האם אנו בדרך נכונה? האם בגלל החורף , לילד קשה יותר? האם המצב הזה הוא נורמלי? עושה רושם שהוא ממש לא מעוניין לעבור (ולבקש) קקי בסיר , אלא כמעט תמיד בתחתונים. אשמח לקבל הבהרות / הנחיות ודרכי פעולה רצויות.

nonana

New member
אני לא מאמינה שאני עדיין ערה אבל

אצלי לא היתה בעיה כזו אבל כן אצל חברה שלי. יש ילדים עם חרדה מסוימת לגבי היציאות הקשות שלהם, שמעתי על הרבה מקרים. מה שהיא החליטה לעשות עם הבת שלה הוא, כל פעם שהיא רוצה קקי היא אומרת לאמא שלה וזו שמה לה חיתול- זה עבד. הכי מצחיק שאת החרדה לעשות צרכים בשירותים הצליח הטיפול של לעשות בטבע. מקווה שעזרתי בהצלחה

נעה גל

New member
אצלנו גם היתה בעיה כזו

אני חושבת שגמלתי את אורן מוקדם מדי, וחודשים רבים אחרי שהגמילה התחילה היא היתה עושה מדי פעם קקי בתחתונים (לפחות פעם ביום..) וזה היה מעיק ומרגיז והפתרון היחידי שיש לי לתת לך (חוץ מאשר להחזיר אותו לטיטול ואז לנסות שוב עוד כמה חודשים) הוא,פשוט להניח לזה. אין טעם להרצות ולהסביר. כל פעם שבורח לו, תחליפי לו בשיא הטבעיות והעניניות בלי להעיר ובלי להרצות. קחי נשימה ארוכה, הוא יקח את הזמן שלו וזה יעבור. מנקודת מבט של אם ל-2 ילדים שעברה גמילה מטיטול פעם אחת... אני חושבת שאני,באופן אישי, במצב כזה הייתי מחזירה את הטיטול. אבל, אני יודעת שהורים רבים נרתעים ממהלך כזה - אז תאזרי כוחות. קחי בחשבון שהוא לא עושה את זה בכוונה ועם הזמן ובעידודכם (בכיוון החיובי) הוא יעבור לעשות בסיר. בהצלחה

Cassiopeia

New member
תודה על התשובות , אנו נמשיך בכל

זאת לנסות. כמו שאמרת יחד עם עידודים חיוביים. נקווה שזה ייגמר מהר. כל טוב.

כרמית מ.

New member
נשמע לי...

שסביב הפספוס יש המון "טררם" - מקלחת, הרצאה... אני חושבת, שעדיף, לצמצם את התגובה למינימום ההכרחי (ניקוי והחלפה, אולי אמירת משפט קצר מרגיע/מעודד) כדי לא ליצור מצב שבו הוא מפספס בשביל לקבל את התגובה.... (לאו דווקא במודע). מעבר לכך, נראה לי שכדאי לצמצם את התזכורות - כי משמעות הגמילה בגיל הזה היא העברת האחריות לילד, וגם כדי לא לנדנד יותר מדי... אנחנו משתדלים לשאול על נושא הפיפי רק אם רואים שהיא צריכה ("מחזיקה את הפות") אבל היא עסוקה ונראה שלא רוצה להפסיק/להפסיד, או לפני יציאה מהבית/הליכה לישון - כי זו הנוחיות שלנו יותר מהצורך שלה. בכל מקרה, גם אם ברור לי שהיא צריכה פיפי, אבל היא אומרת שלא - אני מקבלת את דבריה (בדרך כלל, רגע אחר כך היא בעצמה אומרת שהיא צריכה).

Cassiopeia

New member
את צודקת ללא ספק

יש טררם , בל נתכחש. הפנמנו , ונעשה כפי שהומלץ כאן. דרך אגב, בת כמה הקטנה שלך?

כרמית מ.

New member
תשובה

הילדה שלי בת 2.8, גמולה כשלושה ח´ - חיכינו שהיא תיזום את התהליך - אבל לדעתי, זה נכון גם בגיל צעיר יותר, ולמעשה גם עבדנו ככה בגיל צעיר יותר, ללא פספוסים (בזמנים בלי חיתול, כהכנה לגמילה). יש לה גם אח באותו גיל שעדיין לא גמול, רק עושה נסיונות מדי פעם.

למה למהר ולהלחץ. צריך סבלנות

עוד חודש, חודשיים והכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. כי כשהמבוגר בלחץ חייבת להיות על כך תמיד השפעה שלילית על הפעוט. דוד

סמדר *

New member
גם אצלנו זה קרה

וזה היה מאבקי כח של רותם בנו. גיליתי שמדובר במאבקי כח רק כשנגמר הסיפור. רותם נגמלה מפיפי אבל תקופה ארוכה מאד , חודשים, היתה עושה קקי בתחתונים. לא עזרו, הסברים, מתנות קטנות, התעלמות, שום דבר לא עזר. באותה תקופה הגעתי לביקור בארץ (בזמנו גרנו בחו"ל) וגיל הצטרף אלינו אחרי חודש. רותם המשיכה גם כאן לעשות קקי בתחתונים והיה קשה. ביום שבו אמרתי לה שאנחנו נוסעים להביא את אבא משדה התעופה היא עשתה קקי בשרותים ומאז לא פיספסה אפילו פעם אחת !!!! היא כל כך רצתה לראות את גיל ואולי חשבה שאם תכעיס אותי ותעשה קקי בתחתונים אז לא נלך להביא אותו. בקיצור, ביום אחד היא נגמלה מזה. כשהיא חששה שמאבקי הכח שלה יפעלו לרעתה היא הפסיקה עם זה. נטע בת שנתיים וחצי ועוד לא נגמלה. אצלה זה אחרת. היא מסוגלת לשלוט אבל יש לה בעיה (בהבט הנפשי) להיפרד מהחיתול. אני מחכה שהיא מיוזמתה תרצה להוריד את החיתול ואז נראה לי שתיגמל בלי בעיה. בשבילי הגמילה זה אחד הנושאים הכי קשים בגידול שלהם, לא יודעת למה.

למעלה