גמילה מהנקה

tahlw

New member
גמילה מהנקה

שלום לכולם, חדש בפורום... אנחנו הורים לתינוקת מקסימה בת 10 חודשים. הנקה מלאה בחודשים הראשונים, ואז בהדרגה, הכנסנו את שאר המזונות לתפריט, והתדירות בהנקה ירדה. הבעייה- כשהיא עם אשתי- היא לא מוכנה לאכול כלום חוץ מהנקה. כלומר- כשאני מגיש לה אוכל, היא אוכלת יפה מאד (ראינו את זה בסופי שבוע). במהלך השבוע כשאני בעבודה (אשתי איתה בבית) וגם בלילות- היא לא מוכנה לקבל כלום חוץ מהנקה. גם אם אני מנסה לתת לה מים בלילה- לא עוזר כלום. איך אפשר להרגיל אותה לקבל מאשתי אוכל רגיל במהלך היום ובלילה לשתות ולא לינוק? אני יודע שהתשובה בטח מורכבת אבל נשמח על פירוט... תודה

מוכר מוכר...

אני אמנם לא חושבת על גמילה אבל כשבעלי עם נורי יש שינוי משמעותי בהתנהגות של הקטן והוא פחות תובעני. איתי הוא ישר ´ציציציצי´ ואם אני בסביבה הוא מתנהג בצורה יותר ניג´וסית... מהנסיון עד היום אני צריכה להיות יןתר תקיפה במובן שלהחליט עם עצמי שאין ציצי ולשדר לנורי את זה. פשוט לא להכנע ולתת ציצי. בהתחלה הוא כועס וצועק(וזה לא שובר את הלב כי אני יודעת שזה לא באמת בכי)ואחרי כמה דקות הוא נרגע. הרבה שיתוף פעולה של הבעל עוזר מאד!!! למשל, אם נורי ´קם´ בלילה המוקדם ומיד רוצה ציצ,אנחנו מנסים קודם להרגיע אותו עם הבעל,יש בהתחלה טרוניה אבל אם אמא לא בשטח יותר מחמש דקות הוא מבין שזו האופציה הכי טובה שיש-אבא.

לאה_מ

New member
ברוך הבא ../images/Emo142.gif

מה שאתה מתאר מאד מוכר. אבל אני חייבת לשאול אותך משהו - המצב הזה שאתה מתאר מפריע לאשתך? לך? כי גם אצלנו אורי הסכים לקבל אוכל מאחרים הרבה לפני שהסכים לקבל ממני, וגם היום הוא שמח לינוק בכל הזדמנות שהוא רואה אותי (אם כי לעתים אני מצליחה לשכנע אותו לאכול משהו מוצק במקום). ואורי בן שנה ו-5 חודשים... אז במשך היום, הכי יעיל זה שבאמת מישהו אחר (ולא אמא) יאכיל אותה. לאט לאט זה מתאזן. ולגבי הלילה - אני לא יודעת למה אתם רוצים לגמול אותה מהנקות בלילה - כמה פעמים היא יונקת בלילה, מה דפוס השינה שלכם, האם היא ישנה איתכם או במיטה / בחדר משלה... לטעמי, 10 חודשים זה גיל קצת קטן לגמילה, ובטח קטן לגמילה בשיטה שאני מכירה, ולא הייתי נכנסת לעניין הגמילה אלא אם הייתי מרגישה (בתור האם) שאני לא יכולה להתמודד עם המצב הקיים. אז בא לך לתת קצת יותר פרטים?

tahlw

New member
RE: גמילה מהנקה

קודם כל, תודה על ההענות המהירה והרצון לעזור (ועל הפרח). לגבי השאלות- הבעיה היא שאשתי היא זו שנמצאת איתה רוב היום, כך שבד"כ אין מישהו אחר שיאכיל אותה. ואז יובל (התינוקת) למעשה יונקת כמעט כל היום ואנחנו רוצים שהיא תקבל עוד דברים. בלילה היא מתעוררת לינוק בין 3-5 פעמים בלילה, לפעמים יותר, לפעמים פחות, תלוי בלילה. בינתיים היא ישנה איתנו בחדר (מיטה משלה) -עד לשבוע הבא, אנחנו עוברים דירה, אז תהיה בחדר משלה. המצב לא מפריע בכלל לאשתי, להפך, קשה לה להפסיק להניק... דבר ראשון דיברנו על סביבות גיל שנה להפסיק עם ההנקה, וזה כבר מתקרב. חוץ מזה, אנחנו רוצים להכנס שוב להריון...

ברוך הבא!

כמה דברים גם בהתייחסות למה שכתבת כאן וגם למה שכתבת קודם: - הנקה או אי-הנקה אינם אינדיקציה לכניסה להריון. יש נשים שמקבלות וסת מיד לאחר הלידה ויש כאלה שלא יקבלו וסת עד שטיפת החלב האחרונה שלהן תתייבש (וזה יכול להיות חודשים לאחר הפסקת ההנקה). אם אשתך טרם קיבלה וסת יכול להיות שהצמצום מספר ההנקות ביממה יעזור לזירוז הגעת הוסת. - אם אתם עוברים דירה בשבוע הבא, הייתי שוקלת היטב האם זה זמן טוב - לדעתי האישית - זה לא נכון לעשות כמה שינויים בזמן קצר (כמובן - במידה וניתן לעשות אותם בנפרד. לא תמיד זה אפשרי). ולגבי הגמילה - לדעתי אתם צריכים להחליט מה יותר מפריע לכם. האם מפריעות לכם הנקות היום או הלילה? לפי ההחלטה הזו תחליטו איפה לעשות את השינוי. גמילה היא דבר לא קל, ורצוי לעשות אותו באופן הדרגתי. מה שמקובל לעשות במשך היום הוא לקבוע כללים לזמני ההנקה ואי-ההנקה, ולשתף את יובל בידיעתם. למשל - יונקים בבוקר, כשקמים, ואחר כך לא יונקים עד למנוחת הצהרים (כמובן שצריך להתאים את הכללים לסדר היום של יובל, שאותו אתם מכירים). אחרי שקובעים כלל שגם אימא של יובל יכולה לעמוד בו (ובעיקר - רוצה לעמוד בו) מתחילים ליישם למשך תקופה (זה יכול לקחת כמה ימים ויכול לקחת שבועיים ויותר). כשרואים שהכלל הזה השתרש - הילדה מוותרת על ההנקה בשעות שהוגדרו ללא הנקה ולא מבקשת כל הזמן לינוק או מחליפה את ההנקה בשעות האלה במזון אחר - אפשר לקבוע כלל נוסף. מחשבה - אם אתה נמצא בערב בבית אולי כדאי להתחיל דווקא בשעות הערב - יובל יונקת אחרי הצהרים ואז לא יונקת שוב עד אחרי המקלחת ולפני שנת הלילה (שוב - תלוי מאוד בסדר היום שלכם). כך - גם יש כלל מוגדר, וגם (אולי) זהו כלל שיהיה קל יותר להתחיל איתו כי כתבת שכשאתה מאכיל אז היא אוכלת יותר (וגם, אולי, אם היא תאכל ארוחת ערב של מוצקים ותינק אחריה, אולי, אולי, אולי, היא תישן קצת יותר טוב בלילה. אבל ממש לא בטוח). שיהיה בהצלחה! ותעדכן אותנו איך הולך.

לאה_מ

New member
אני מסכימה לחלוטין עם שרון, ועוד:

לפי רופא הילדים שלנו, אין בעיה שתינוק עד גיל שנה יזון אך ורק מהנקה. כך שלהוסיף מזונות נוספים זה נחמד, אבל לא צריך להלחץ מזה. אני אישית מאד לא טובה בהצבה של deadlines. תמיד נראה לי שזה חסר טעם. אז נכון שהחלטתם להניק עד גיל שנה, אבל אפשר לחשוב על זה שוב. אתם מוזמנים לבקר כאן בפורום - יש כאן אמהות לא מעטות (ביניהן אני) שמניקות תינוקות מעל גיל שנה, ואפילו מעל גיל שנתיים. ממה שאתה כותב נשמע שאשתך מרוצה מההנקה - לא הייתי מתחילה בתהליך גמילה רק משום שמלכתחילה נראה לי שגיל שנה זה גיל טוב להפסיק. ככל הנראה הבת שלכם נהנית מאד מההנקה, ואם גם האם נהנית - אולי כדאי להמשיך עוד כמה חודשים. בלינה משותפת, נוח יותר עם ההנקה בלילה, משום שזה לא ממש מחייב את האם להתעורר (רק להסתובב לכיוון העולל ולהרים את החולצה). אז אם הסידור הזה נוח לכם, אפשר להמשיך אותו גם בדירה החדשה (מזל טוב!) ולהמתין קצת עם המעבר לחדרים נפרדים. אני לא יודעת כמה פעמים התינוקת (איך קוראים לה?) מתעוררת בלילה, אבל אם זה לא המון פעמים, אז לא ממש בטוח שגמילה מהנקה תצמצם את כמות ההתעוררויות באופן משמעותי. אני גמלתי את אורי מהנקות לילה כאשר הפסקתי להיות מסוגלת להניק תוך כדי שינה (אין לי מושג למה זה קרה
), אבל למרות שהוא כבר לא יונק בלילה, הוא עדיין מתעורר לפחות פעם אחת (בד"כ פעמיים) בלילה. אני מצטרפת להצעה של שרון, שאתה תהיה זה שנותן לתינוקת את ארוחת הערב שלה (לפני ההנקה של הלילה). אם אתה נמצא בבית משעות אחר הצהרים - אתם יכולים לעשות "זמן אבא ובת" - ללכת יחד לטייל או כל פעילות כיפית אחרת, וכך גם תחזקו את הקשר שלכם, גם תהנו, גם היא לא תינק, וגם לאמא יהיה זמן חופשי - רק יתרונות. בהצלחה בכל השינויים והמעברים, וגם בכניסה להריון החדש (שלא בהכרח ימנע בשל ההנקה, עובדה שיש נשים המניקות במקביל תינוק ופעוט).

עברנו את זה

משה היה בדיוק ככה בגיל 10 חודשים, עד כדי כך שפשוט נפלתי מהרגליים, אבל כבר בגיל 11 חודשים הוא התנהג לגמרה אחרת. התחיל לאכול עוד אוכל ובהדרגה לצמצם את ההנקה. אני השתדלתי להציע לו קודם אוכל אחר ורק אחר כך אם שום דבר לא עבד הנקתי אותו. כדאי להתחיל את תהליך צמצום ההנקות כשאתה נמצא- בסופשבוע. ככה יהיה פחות משברים ובכיות בשטח. החכמה היא לא לחזור לאותו דפוס ביום ראשון... מצד שני אפשר גם לחכות כמה שבועות, יכול להיות שדברים מסויימים יבואו מעצמם. לגבי מה שתכננתם על גמילה בגיל שנה- ובכן תוכניות ניתנות לשינוי וזה מה שטוב בהם, לא?
לא נראה לי כל כך מציאותי לעבור מהנקהכמעט מלאה לאפש תוך חודשיים... יתכן וברגע שיהיו פחות הנקות במשך היממה, ורמת הפרולאקטין תרד בהתאם, אז גם ההריון יבוא.

מצטרפת לבקשה לקבל עוד קצת פרטים

אם תוכל ענה ללאה_מ, זה יעזור מאוד לתת לך תשובה מתאימה למצב אצלכם

שקדון

New member
שלום וברוך הבא ../images/Emo20.gif

מאד שכיח שתינוקות יונקים נצמדים יותר לאמא וקצת "מנג´סים" לה יותר מלאבא (ברור למה, לא?
אני מצטרפת לדיעות שכבר נכתבו כאן ומוסיפה את ניסיוני: אני אם לאיתי בן 9.5 חודשים, יונק מלא. מאז גיל חצי שנה אנו מנסים לתת לו טעימות ממאכלים שונים וזה לא כ"כ הצליח. לאחרונה, על הכסא הגבוה, הוא מוכן לטעום מדי פעם, כמויות זעומות, של אוכל אצבעות בטעם של גדולים! אבל עדיין ההנקה היא מזונו העיקרי. אחרי מחשבה רבה, אני מאמינה כי הם מעדיפים חלב אם על פני אוכל משום ש: א. אין מה לעשות - זה יותר טעים! (בתי בת ה- 4.5 טעמה מהחלב ואמרה בתגובה - "אמא, זה יותר מתוק מסוכר..") וב. משום שבמהלך השנה הראשונה לחייהם רוכשים התינוקות את הבטחון בעולמם והשד הוא בטחון, חיבוק, אהבה. וכל הטוב שבעולם. אז .. אכן תשובה מורכבת, שלא מעודדת גמילה מהנקה אלא המשך עד שהתינוקת (איך קוראים לה?) תגמול את עצמה. ובענין התינוק, יש שנכסות להריון גם ללא מחזור ובזמן הנקה, רק צריך להתמיד.. בהצלחה וכל טוב

tahlw

New member
המון תודה../images/Emo106.gif

כל הכבוד לכולם על כל האינפורמציה והתרומה מהניסיון האישי. אני מדפיס הכל עכשיו בעבודה ומביא לאשתי. אני מודה לכם בשמה גם. מבטיח לדווח איך הולך.... ולמי ששאל, התינוקת שלנו היא יובל :)

גילאורי

New member
../images/Emo12.gif

וואו, כל-כך מוכר. ביתי בת השבעה חוד´, אינה מסכימה לקבל ממני כל אוכל אחר פרט להנקה. בעלי מצליח להאכילה בשבתות, אך במהלך השבוע אינו נמצא ואני כל היום סביב ההנקה. יש לי ילדה בת שלוש וקשה לי לתת לה תשומת לב מספיקה בשל הזמן והאנרגיות שההנקה גוזלת ממני. אז מה עושים? לימור

לאה_מ

New member
זמן הנקה הוא אידאלי לשהות עם הילד

הגדול - אפשר לשוחח, לקרוא סיפורים, אפילו לעשות עבודות יצירה... אני דוקא חושבת שכאשר התינוק מתחיל להיות פעיל וצריך להשגיח עליו, יש הרבה פחות זמן אם הגדולים. מבחינה זו, ההנקה היא דוקא מצויינת, כי היא מפנה זמן מצויים עם הגדול.

למעלה