גמילה מהנקה :(

ליהי2015

New member
גמילה מהנקה :(

הי,
המתוקי שלי בן 1:2 ושנינו מכורים קשות להנקה.
עד גיל שנה היה יונק לפני השינה ובבוקר (ולעיתים פעם-פעמיים בלילה).
אבל.... לפני חודשיים נכנס לגן ומאז היה חולה המון (!!!), זה די שיבש לנו את עניין החינוך ובגלל זה כיום הוא נרדם רק תוך כדי הנקה בבית. בתחילת הערב אני שמה אותו במיטה שלו (חדר משלו) ובאיזשהו שלב כבר עובר לישון איתנו במיטה ואין לי מושג כמה פעמים הוא יונק במהלך הלילה. בהרגשה שלי הוא יונק בלילה רק להרגעות מכיוון שבלילות שישן טוב אין לי תחושת גודש.
בסופי שבוע יונק קצת יותר ומנשנש גם במהלך היום כשבא לו.
חשוב לי להגיד שאני נהנית מהמצב הקיים ומרגישה שגם לי יהיה קשה מאד רגשית (אולי אפילו יותר קשה ממנו?!) להפסיק להניק, בעולם מושלם הייתי ממשיכה לפחות עוד כמה חודשים כך... אך הבעיה שלי היא שבמקביל אני רוצה לחזור לטיפולי פוריות כדי להביא לו אח/ות. קראתי וראיתי שאין מספיק מחקרים לגבי הנקה תוך כדי טיפולים ולכן לחשוף אותו להורמונים שאקח זו לא אופציה מבחינתי.
אז אחרי ההקדמה הארוכה ותודה למי ששרדה...
איך אני אמורה לגמול אותו???
בהדרגה? בבת אחת? קודם להרגיל אותו לישון בחדר שלו ורק אחר כך לגמול או לעשות במקביל את שני הדברים?
ואיך אני אמורה להרדים ולהרגיע אותו בלי הנקה? ומה ירגיע לו את כאבי השיניים העתידיים? עד היום ההנקה היתה הפתרון לכל דבר כמעט.
אני יודעת שיש לו יכולת להרדם במיטה לבד, הרי זה מה שקורה בגן... אבל לא בטוחה שאעמוד בלראות אותו צורח כדי ״לחנך״ אותו מחדש בבית ואני בכלל לא מעזה לדבר על הויתור בלכרבל אותו ושנרדם עליי בכיף :(

אשמח לעצות מהמנוסות וגם לסיפורי גמילה מעודדים...

אולי...במקום גמילה בבת אחת

שתשאיר לך טעם של גמילה בזבנג כואב ולא נעים
תעשי גמילה הדרגתית ...
תקבעי איזה הנקות את כן משאירה
- ו..מממ...כן זה אומר לא להתפתות להניקו יותר בסופשים
אלא להציע לו יותר חום, חיבוקי, אהבה, ומשחקים מחוץ לבית
תני לו עוגה / עוגיה / פרי או כל מזון שהוא אוהב בזמן שאת מרגישה
שהוא רעב מהרגיל
ושתיה שהוא רגיל לא לשכוח שצריך די הרבה בימים החמים ההזויים האלו
בזמן שהוא כן יונק
תסבירי לו - אנחנו סופרים מ10 עד 1 ...ב1 מפסיקים להניק
- בהתחלה - הוא לא יבין ולא יקשיב...תספרי לאט לאט
10 9 8 ....עד 1 - או מ1 עד 10 ....לספור רגיל ולא לאחור כי הוא עוד צעיר...
אחכ תעברי לספירה יותר מהירה כך זמן היניקה יתקצר

יכולה להבטיח לך ככה הוא ילמד לספור
ו..מקסימום יצטרף אליך לספירה במקום לינוק..
&nbsp
לא לתת לו לצרוח...למה ?...זה לא הוגן כלפיו או כלפיך
תני לו להתכרבל
ותני לו מגע
רק..וזה אם גמלת בהחלטה -
צמצמי את זמן היניקה היעילה על השד
חבקי אותו
תשירי לו
והמשיכי להיות אמא בדיוק כפי שאת
&nbsp

ליהי2015

New member
תודה ועוד שאלה

נשמע קשה מאד ... לסרב לבקשות שלו לינוק... אבל תודה רבה על הטיפים, בהחלט אנסה אותם.
עוד שאלונת- הוא מעולם לא לקח תמ״ל (ניסיתי לפני זמן רב והוא ממש דחה את זה אז לא התעקשתי), האם ניתן לוותר על זה בשלב זה? הוא אוכל מצוין במהלך היום.
האם ממליצה לתת לו איזה משקה קליל כפינוק/תחליף להנקה בבוקר ובערב (אפילו חלב שקדים/שיבולת שועל) ?

תלוי בבונבון שלך

מבחינת הטעם-והריח- מבינה אותו לגמרי
זה לא טעים נקודה
אני מניחה שהתזונה שלו מאוזנת,וכוללת את כל אבות המזון
כולל מוצרי חלב, ביצים,בשר,קטניות,דגים וכו...
אז בהחלט אפשר לפנק אותו באחד ממשקאות החלב-שאינם חלביים
אם את בוחרת בזה-אפשר להכין "שוקו" אליפות-עם אבקת חרובים שהיא תחליף
לקקאו, המתקה עם סוכר קנים, או סילאן אורגני, ולערבב היטב עם משקה שקדים
או אורז או שיבולת שועל...מה שאת מעדיפה
&nbsp
רק כמובן שלא נקרא לשתיה זו"מנה חלבית"- אלא עוד סוג של מזון מוצק
אפשר בבוקר עם קצת קורנפלקס, עוגייה תוצרת בית,פרוסה או מה שמדבר אליכם
ואפשר גם בערב כ"קינוח"
&nbsp
אחלה רעיון!

ממליצה ליצור בשבילו "סיפור גמילה"

על איך הוא היה תינוק וינק, ואיך הוא גדל והתחיל לאכול דברים, ואיך עכשיו הציצים כבר עייפים ולא יכולים להניק יותר, ואיך הוא מגלה שאפשר לא לינוק וכן לעשות / לאכול דברים אחרים בהתאם לסיטואציה.
הכל בלשון עבר, כאילו זה סיפור אמיתי שכבר קרה.
לספר לו את זה כמה פעמים ביום, למשך כמה ימים, וכשאת רואה שהוא מכיר כבר את הסיפור ויודע מה יקרה בכל שלב, אפשר להתחיל עם הגמילה עצמה.
מניסיון, סיפור כזה מרכך כל שינוי ועוזר לפעוטות להסתגל לכל דבר חדש - כולל גמילה.
&nbsp
(לבנים שלי כתבתי סיפורים על גמ"ל, על להפסיק להתעורר בלילה, על כניסה לגן, על ביקור אצל אנשים זרים, על איך לפוגג את הפחד מכלבים... והם מתים על זה. את הסיפורים הכי חשובים גם הדפסנו, עם תמונות רלוונטיות)
&nbsp
חברה שלי השתמשה במשחק עם בובות או דובים, באותו אופן: היא יצרה את התסריט, והם שיחקו את המשחק דרך האתגרים ועד לסוף הטוב, כמה פעמים ביום, ואז התחילו את התהליך. אצלה זה היה כדי להפריד יניקה משינה וללמד את הפעוטה להירדם לבד.
&nbsp
לעניין הגמילה והשינה בנפרד, נראה לי יותר טוב לעשות את זה הדרגתי: כל פעם שינוי אחד. מניסיון שלי ושל כמה אמהות אחרות שאני מכירה, אפשר בהחלט לגמול ועדיין להשאיר לילד את האופציה לישון או לבוא בלילה אל ההורים. אז אם הגמילה דחופה לך יותר מהסיבות שתיארת, אני הייתי עושה את זה קודם.

ליהי2015

New member
איזה רעיון יפה

תודה, זה נשמע לי רעיון מקסים! הוא גם מאד אוהב סיפורים אז נראה לי שיתחבר לזה. לגבי עצתך להמשיך בלינה משותפת, הלוואי אבל נראה לי שזה יקשה על הגמילה מהנקה כי בלילה הבר חופשי. לא בטוחה שאני מרגישה בכל הנקה לילית...

לא בהכרח המלצתי להמשיך בלינה משותפת

רק אמרתי שזה אפשרי, ושיש ילדים שמסתדרים עם זה.
לשיפוטך...
מבינה לחלוטין שבשביל ילדים אחרים, עדיף להפריד קודם סידורי שינה.
אני חושבת שככל שהילד גדול יותר, יותר קל לו לעשות את ההפרדה.
&nbsp

למעלה