גמילה וקשב לסופ"ש

pie and cactus

New member
זקוקה להתייעצות קלה

בשבוע שעבר כתבתי שאני מתלבטת אם לגמול בקרוב או לחכות לקיץ.
כיוון שהקטנה שלי לא ממש הסכימה לשבת על הסיר, לא מיהרתי להחליט, ובכל מקרה ידעתי שזה לא יהיה בחודש הקרוב כיוון שמתוכננת לי נסיעת עבודה בעוד שבועיים ל-3.5 ימים והרי לא רצוי להתחיל תהליך גמילה כשיש תקופה של שינויים (וזה יהיה חתיכת שינוי בשבילה - תמיד אני זו שקמתי אליה בכל לילה, גם אם לא בכל פעם, והיא עדיין יונקת...).

בכל מקרה, מאתמול יש נתון חדש - הקטנה לא רק שמודיעה על פיפי וקקי (זה כבר היה), ולא רק שמוכנה לשבת על הסיר לרגע (זה מוכר), אלא גם עושה בו בחדווה פיפי וקקי ומוכנה לשבת עליו דקות ארוכות (קישטה מרפי!!!).
במצב רגיל, הייתי מורידה חיתול עכשיו, אבל אני חוששת לעשות צעד כזה לפני הנסיעה שלי - שאז אני משאירה אותה עם אבא שלה ועם אמא שלי, ולא רוצה שכל העול יפול עליהם.
נכון להיום, בכל פעם שהיא ביקשה, הושבנו אותה על הסיר והיא עשתה, אבל הייתה מחותלת בשאר הזמן. יצא שכשיצאנו החוצה, עשתה בחיתול (לא ביקשה, כנראה כי היו הרבה גירויים) וגם בזמן השנ"ץ עשתה בחיתול, אבל בשאר הזמן עשתה בסיר (לפחות 5 פיפי + 2 קקי היום כולל בקימה מתנומות, ועוד פעמיים פיפי ואחד קקי אתמול).
אני מרגישה כאילו שנפל לה האסימון, ולא רוצה לאבד את זה, ומצד שני - לא חושבת שגמילה אמיתי עכשיו היא הצעד הטוב ביותר, בהתחשב בנסיבות.
מה חושבות?

babkas

New member
אישית הייתי מורידה...

חבל לאבד את המומנטום. לשנ"צ בנתיים הייתי משאירה.
לנסיעות בזמנו שמנו מגבת על הכיסא ובחוץ שיש הרבה גירויים לשאול אותה באופן יזום, לפחות בשלב הראשון.
בהצלחה

נינושה2

New member
רגע, בת כמה היא?

זוכרת שכתבת שנה וקצת, נכון? אם כן - אז וואו !! מדהים. אני הורדתי לשלי חיתול בגיל הזה אבל חוץ מכמה פעמים שהיא היתה עושה בסיר ביוזמתי בלבד, לא היה שום סימן למוכנות.
דווקא הייתי מנסה להוריד חיתול ולראות מה קורה בשבועיים עד הנסיעה. עם ה"בעיות" שיתעוררו מהנסיעה אפשר להתמודד אחר כך. לא הייתי מונעת תהליך שנראה טבעי רק בגלל פחד משינוי קרוב.
בהצלחה, ובהצלחה עם ההתמודדות הכללית שלה כתסעי

pie and cactus

New member
כן, היא בת שנה וחודשיים וחצי

הבוקר עשתה כבר פעמיים בסיר ופעם אחת בחיתול. היא הייתה עכשיו שעה ומשהו עם תחתונים ומכנסיים ולא עשתה, ואז ביקשה, הושבנו אותה ועשתה.
נראה לי שננסה לפחות בבית ובסביבה הקרובה להוריד חיתול.
עכשיו אנחנו נוסעים למשפחה בצפון ובדרך נשים לה חיתול, אבל ניקח איתנו את הסיר, למקרה שתבקש.

נינושה2

New member
מדהים, שתמשיך כך

אצלנו זה הרבהההה יותר איטי, תמיד אמרתי שאפשר לגמול מוקדם אבל הילדה הספציפית שלי לא הדוגמא לכך, כלומר היא כן בלי חיתול מגיל שנה וקצת אבל אפילו עכשיו, בת שנתיים, בקושי מודיעה (קקי כן) והרוב תלוי ביוזמה שלי.

pie and cactus

New member
מעדכנת מה היה היום בסוף

נסענו לצפון, שמנו חיתול לדרך והיא נרדמה באוטו תוך דקות והתעוררה בערך רבע שעה לפני שהגענו. אני יודעת שהרבה פעמים הם עושים מייד כשהם מתעוררים, אז אמרתי לה לא לעשות, לחכות, להתאפק עד שנגיע, וחזרתי על זה כל דקה בערך, או אפילו פחות.
הגענו ליעד, עלינו למעלה מהר עם הסיר, הפשטנו אותה, גילינו שהחיתול שלה די יבש (לדעתי היא עשתה קצת בזמן שישנה) וניסינו לשים אותה על הסיר. בדיעבד, כנראה שהיינו קצת לחוצים מדי עם זה והיא נבהלה והתחילה לבכות. כשנרגעה, עשתה על הרצפה, ולקח לי רגע לא קצר להגיב, אז את הסוף היא עשתה באסלה (לא רצתה בסיר).
אז היא כבר באמת התחילה להירגע, מחאה לעצמה כפיים, חזר לה החיוך... היינו גם במסעדה, ואז נסענו חזרה למרכז והיא שוב נרדמה - שוב ביקשתי ממנה להתאפק (עשינו קניות והלכתי איתה לשירותים הציבוריים), אבל ברגע שהתחלתי להוריד לה את המכנסיים היא נראתה כאילו היא עומדת לבכות וכל הזמן עשתה 'לא' עם הראש, אז החלטתי להקשיב לה ושמספיקה ההתייחסות שאני נותנת בשלב זה והמשכנו הלאה. בדרך הביתה שוב אמרתי לה שאנחנו בדרך הביתה, ושאם יש לה פיפי, שתתאפק.
איך שנכנסנו הביתה, היא מבקשת, אני מורידה לה, והיא שוב עשתה בסיר! בשארית הערב הייתה עם תחתונים ומכנסיים ואח"כ בלי כלום (לפני האמבטיה) ועשתה עוד פעמיים אח"כ בסיר, פעם אחת לבקשתה ופעם אחת כשהרגשתי בזמן הנקה שהיא רוצה לעשות.

אני די המומה ממנה, מרגישה שהיא ממש גומלת את עצמה.

דיברתי עם אמא שלי, שמטפלת בה, וממחר ננסה להוריד לה חיתול לגמרי. אני לא בטוחה שאמא שלי תסתדר עם הטיולים בחוץ במצב הזה, אז יכול להיות שחיתול בד יהיה סוג של פתרון להתחלה - היא תרגיש את הרטיבות, לפחות. בכל מקרה, לדעתי היא יכולה להתאפק למשך שעה - שעה וחצי לפחות (זה הזמן שהייתה עם תחתונים ולא עשתה).

לגבי עשייה בחוץ - מאמינה שגם זה יגיע עם הזמן. אתחיל לקחת אותה גם לשירותים אחרים בבית, עם הישבנון, כדי שתתרגל לעוד דרכים לעשות.

וואו. תודה על האיחולים, מקווה שימשיך להתקדם יפה ושהנסיעה שלי לא תשבש לה הכול.

pie and cactus

New member
עוד עדכון, ארוך...

נראה לי שאני מפעילה עליה יותר מדי לחץ - אין ספק שאני זוכה היום לפחות שיתוף פעולה ממה שהיה בסופ"ש, כשלא היו לי ציפיות ממנה או חשש לפספוסים (כי היא הייתה מחותלת חלק מהזמן).
אתמול היא הייתה עם אמא שלי, אבל אחרי הפספוס הראשון היא שמה לה חיתול בשאר היום. כשחזרתי אחה"צ, היא הייתה די בסטטס, ובקושי נתנה לי להחליף מהחיתול לתחתונים, אבל לפני השינה כבר חזרה לעצמה. בסה"כ אתמול היו פספוס פיפי אחד, 2 פיפיו-1 קקי בסיר.

היום החלטתי להישאר בבית כדי שתהיה כל היום עם תחתונים וזה לא כל כך הלך. נראה לי שגזלתי לה חלק מהעצמאות שלה והיא מרדה בזה שהיא סירבה לשבת על הסיר רוב הזמן, אפילו שהיה לי 100% ברור שיש לה פיפי. אז היו 3 פספוסים על הרצפה (שניים כי ציפיתי שמייד אחרי התנומות היא תרצה וניסיתי להושיב אותה על הסיר, אבל היא התנגדה ובסוף עשתה על הרצפה. אחד כי עשיתי פיפי בנוכחותה והיא מייד עשתה יחד איתי).
חוץ מהפספוסים היו עוד בערך 4 בסיר, כששלושה מהם היא הודיעה.
לצערי, אני מרגישה שהלחצתי אותה והיא לא רוצה לשתף פעולה (לא שהיא לא יכולה). אז אני חושבת שניקח צעד לאחור - אתן לאמא שלי להמשיך לחתל אותה אבל להציע לה סיר אם היא מבקשת פיפי, ובשעות אחה"צ אשתדל לתת לה להיות עם תחתונים.
אני יודעת שהמסר מבלבל, אבל לפי מה שהיה בסופ"ש אני מבינה שיכולת התאפקות יש לה ואפילו הרבה, אבל מה שהיא רוצה זה להחליט.
עכשיו היה עוד פספוס - רביעי - היא באה ואמרה פיפי אבל כבר הייתה רטובה... ואחרי הפספוס היא ממשיכה לומר פיפי, אבל מסרבת להתקרב לסיר.

שאלות של בורים ומתחילים

הי, חדשה אצלכם בפורום..

אמורה ללדת עוד חודשיים ומכוונת למה שהבנתי שנקרא "שיטת הקשב" (קוראת עכשיו ספר הדרכה קליל ונוח).
בכל מקרה אני רוצה שיהיו לנו חיתולים חד פעמיים - למקרים שנצטרך בכל זאת, למקרים שישמור עליה מישהו אחר..
יש כזה דבר?
חיתולים שהם גם חד פעמיים וגם מתכלים לגמרי?
כאלה שאפשר לזרוק לקומפוסט אח"כ?
אם לא - מה האופציה הקרובה ביותר?
אני יודעת שיש חיתולים רב פעמיים כאלה מבד.
סליחה על השאלה, אבל... זה אומר שמכבסים גם את הקקי?
או שיש חלק חד פעמי בפנים שמוציאים וזורקים? ואם כן, אז.. הוא מתכלה או שזה פלסטיק?
תודה רבה.

dreams123

New member
אני לא מומחית

אבל אני כן יודעת שלא מכבסים עם הקקי. שוטפים את הקקי לתוך השרותים (הכי פשוט לחבר בידה לצינור של הניאגרה) ויש נייר אורז שאפשר להניח בתוך הטיטול ואותו זורקים עם הקקי.

אוקי, תודה רבה.
ואת יודעת אולי אם החד-פעמ

אם החד-פעמיים ה"מתכלים" שמוכרים בכל מיני אתרים ומקומות באמת מתכלים?
פעם שלחתי מייל עם השאלה לאחד האתרים וענו לי איזו תשובה מתחמקת ו"מכירתית" כזאת.
איפה אפשר לברר את הדברים האלה?
ושוב תודה.

shira29

New member
שוקלת להחזיר חיתול בלילה

הילדון בן 2.7, גמול יום די הרבה זמן ואת גמילת הלילה עשיתי אחרי שראיתי שכמה לילות הוא היה יבש. טוב, אז זה היה מזמן. בחודש האחרון יש לנו בערך 5 לילות רטובים ו- 2 לילות שבהם הוא סתם מתעורר אז אני כבר לוקחת אותו לפיפי ואז הלילה יבש.
אני לא בטוחה שזה עובד. גם לי נמאס להחליף כל יום מצעים, גם נראה לי די מתסכל להתעורר רטוב וגם אני לא רואה שיפור.
יש לי חיתולי בד, ככה שאם אני חוזרת לחיתול אז הוא עדיין ירגיש את הרטיבות באופן מסויים.

בגדול הוא לא רוצה חיתול בלילה, אבל אני תוהה אם לשים לו אחרי שהוא נרדם או להתעקש או לוותר או מה למען השם לעשות.
אשמח לעיצות מכל הסוגים.

JoIIy Roger

New member
לדעתי זה לא קשור לילד

זה בגלל החורף.
אפשר להעיר אותו בחצות ועוד פעם בין חצות לבוקר, או לתת לו לישון עם חיתול או תחתוני גמילה או מה שזה יהיה. גם ילדים גדולים מפספים בלילות החורפיים הרבה.

kita1000

New member
חורף..

וגם אצלנו הרבה פספוסים בלילה. נורמלי...

אנחנו בחרנו להרכין ראש ולהחליף בכל פעם.
פעם בשבוע לא ביג דיל.

shira29

New member
עם פעם בשבוע, לא הייתי שוקלת בכלל

אבל זה ממש כמעט כל יום

kita1000

New member
מצטערת לא הבנתי אותך

אם אצלנו זה היה כל כך רע אני מאמינה שהייתי מחזירה תחתוני גמילה אפילו בגיל שלה. כמו שכתבת.. לא שווה את הפגיעה בשינה. רק רגע קודם- לחמם את החדר היטב וגם לדאוג לעשות לפני השינה (אצלנו אם השירותים קרים אז מתאפקים...)

shira29

New member
צודקת, זה באמת לא היה ברור

הוא תמיד עושה פיפי לפני השינה, והחדר חם מספיק.
עם הגדול זה היה כל כל קל.
כמה שילדים שונים זה מזה.
תודה!

נינושה2

New member
אז שמיכת הפליז לא עובדת?

אצלי חשבתי לרגע שזה עובד ואז שוב חזרו ההרטבות. אנחנו על לילה כן, לילה לא בערך. בת שנתיים.
אני לא מתכוונת להחזיר חיתול, אלא לעבור את החורף בטיפה יותר כביסות. לא כזה נורא.
לגביך - קשה לייעץ, תעשי מה שנוח לך

shira29

New member
עבדה תקופה

היום אני כבר לא שמה.
זה לא הכביסות כמו ילד שקם רטוב באמצע הלילה בוכה, שובר לו ולי את השינה.
לא בטוחה שזה שווה את זה

למעלה