גמילה ועצמאות

• פותח הנושא gudat
  • פורסם בתאריך

gudat

New member
גמילה ועצמאות

גם אנחנו בסיפור המופלא של ילד בן 3 גמול מפיפי ואילו קקי.... רק בתחתונים או בחיתול. אז קראתי פה את הרעיון של מתן עצמאות אבל ממש לא ברור לי איך אפשר עם קקי... אפילו לי זה קשה לנקות אותו, אז לבד, זה נראה לי ממש מסובך. אולי לא הבנתי משהו? אנא, האירו את עיני....

לאה_מ

New member
אני אגיד לך מה אני עשיתי -

ראשית, הצעתי לו עצמאות בהרבה תחומים אחרים, לא רק בנושא הקקי. הצעתי לו גם להתלבש לבד, לקחת לבד אוכל (שהוא מצליח לקחת, כמובן) וכו'. חלק ממה שהצעתי הוא לקח, וחלק הוא בחר לא לקחת. בנושא הקקי, פשוט אמרתי לו, שהוא יכול לעשות קקי בשרותים, לנגב את הטוסיק בנייר טואלט ו/או במגבונים, להתלבש, להוריד את המים, לשטוף ידיים, והכל לבד. את זה הוא כן לקח, ונדמה לי שגם סיפרתי כאן, שהנקיון שלו לא היה משהו מדהים, אבל מבחינתי זו היתה נקודה שהייתי מוכנה להתפשר עליה בשביל לקבל את המשך ההתקדמות של הגמילה ולא לתקוע את התהליך הזה. אגב, היום הוא לפעמים קורא לי לעזור לו לנגב... עבר לו הצורך בשליטה בלעדית על המתרחש בשרותים

gudat

New member
OK, אז העצמאות היא

לא כשהקקי בתחתונים?! כי זה הקטע שנראה לי בעייתי בזמנו. לגבי מהלך הדברים כשעושים בשירותים, זה עדיין לא רלוונטי אצלינו כי הוא ממש ממש לא עושה שם כלום (רק פיפי, ואז הוא כמובן מוריד את המים לבד, אחרת אוי ואבוי לנו...). לפני מס' חודשים הוא עשה פעם אחת קקי בסיר, שמחנו מאוד ומאז- נאדה. גורנישט. כלום. אז אני אנסה מהיום את "שיטת העצמאות", ונראה... תודה!

לאה_מ

New member
את יכולה לנסות עצמאות חלקית בעניין

ניקוי הקקי בתחתונים, אבל אני מסכימה איתך שזה מאד מאד קשה. אני לא נזקקתי לזה. כשהוא קיבל עצמאות במקומות אחרים, העניין הזה הסתדר מאליו. לפני כמה ימים היתה כאן עוד אמא שסיפרה שזה עזר לה.

למעלה